Gość: Icek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:30 Ostatnio zastanawiała mnie jedna rzecz: Jeśli wezmę jajko (normalne. ze sklepu) i umieszcze je w temperaturze wysiadującej kwoki to czy wukluje mi się mały kurczak? Pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzia_i_werka Re: Kurczak z jajka 13.12.05, 09:57 Gość portalu: Icek napisał(a): > > i umieszcze je w temperaturze wysiadującej > kwoki to czy wukluje mi się mały kurczak? > > Pytam z ciekawości. A w jakiej temperaturze wysiaduje się kwoki??? Odpowiedz Link Zgłoś
wyspy_borneo Re: Kurczak z jajka 13.12.05, 11:42 od jajka do kurczaka daleka droga.I na dokładkę w każdej fermie musiałyby być koguty na etacie.Cościk mi się wydaje , że szybciej koguty padłyby z wyczerpania (a może z nadmiaru przyjemności)a nie zdążyłyby zapłodnić wszystkich kur na fermie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kurczak z jajka IP: *.tvk.torun.pl 13.12.05, 12:24 po pierwsze musi być odpowiednia temperatura, po drugie ta temperatura musi co jakiś czas być zmniejszona, gdyż jak kurka chodzi jeść to jajkom zimniej jest, szczegółów nie pamietam, ale na embriologii o tym miałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
herbatniczka Re: Jesli kogut nie przeleci nie rodzą się dzieci 13.12.05, 15:18 Te jajka sprzedawane w sklepach są nie zapłodnione... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Kurczak z jajka 13.12.05, 15:26 nie, ponieważ jajko kupowane przez nas nie jest zapłodnione. Gdyby natomiast ukraść jajko od takiej wiejskiej kury, która b. często ma do czynienia z kogutem, to owszem operacja "kurczak" mogłaby się powieść Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Bardzo mi sie podoba to porównanie... 13.12.05, 15:29 kura która (to już jest bomba) ma do czynienia bardzo często z kogutem... Marghot - wpisuję Cię na listę ulubionych!!!! ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Bardzo mi sie podoba to porównanie... 13.12.05, 15:29 ba_nita napisał: > kura która (to już jest bomba) ma do czynienia bardzo często z kogutem... > Marghot - wpisuję Cię na listę ulubionych!!!! ;-D ojej, nie masz czasem chęci napisania czegoś w sposób smieszny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Ależ to nie był zarzut! 13.12.05, 15:32 Wręcz przeciwnie - bardzo przepraszam i skłaniam się do stóp jeśli odebrałaś to negatywnie. Serio - mało ze śmiechu się nie udławiłem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Ależ to nie był zarzut! 13.12.05, 15:33 ba_nita napisał: > Wręcz przeciwnie - bardzo przepraszam i skłaniam się do stóp jeśli odebrałaś to > > negatywnie. Serio - mało ze śmiechu się nie udławiłem!!!!! No coś Ty, nawet przez myśl mi nie przeszło, że to zarzut jakowyś :) Zapij to się nie udławisz, choć utonąć możesz ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: hahahaha - zabijesz mnie śmiechem!!! 13.12.05, 15:43 Mało pod klawiaturę nie wpadłem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna KURCZAK Z JAJKA IP: *.chello.pl 13.12.05, 15:49 To jest super temat. Kto wiem, może akurat się wykluje na Wielkanoc. Różne cuda się zdarzają. A może z jajka kaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: Kurczak z jajka 13.12.05, 15:51 no proszę...tyle radości z powodu jednego jajka ze sklepu co to kogut nie przeleciał...też się śmiałam.. Odpowiedz Link Zgłoś