Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      kolonoskopia

kolonoskopia

(3 wyniki)
    • prosze jeszcze raz o rzetelna odpowiedz, czy czesto zdarz sie komplikacja przy kokonoskopii robiona w narkozie. czesc lekarzy uwarzaze swiadomosc pozwala na reakcje jak sa jakies problemy , zas inni ze wszystko zalezy od dosw. robiacego to badanie , chce zaznaczyc iz musze miec tego typu badanie a mialam robione bez zniecz. i z powodu bolu zaraz po zalozeniu instrumentu zakonczono badanie.Prosze wylocznie o powarzne odp.dziekuje
    • Mam przygotować Matkę (83 l)na poniedziałek (15:00) do kolonoskopii. Od niedzieli rano ma nie jeść, a na 6 godzin przed badaniem nie pić. Przewidziane jest znieczulenie przy badaniu. Problem jest taki, że jeśli nie zje czegoś do 15 tej, to spada jej ciśnienie (98/45), zaczyna bełkotać, trząść się i traci przytomność. Wczoraj wzywałem pogotowie w takiej sytuacji (lekarz podejrzewał odwodnienie i podał kroplówkę). Dzisiaj, też o 15 tej miałem to samo, ale jakoś sam zapanowałem nad...
    • Mam zaplanowaną bezpłatną kolonoskopię, w ramach programu NFZ. Nie wiem jednak... czy wziąć znieczulenie, czy też nie? Czy - by wytrzymać badanie - jest ono konieczne? Na czym ono w ogóle miałoby polegać? Czy to coś w rodzaju "narkozy", czy tylko może jakieś "znieczulenie miejscowe"? Lekarz bardzo mnie namawia na to znieczulenie, ale... myslałam, że jest ono również bezpłatne, a kosztuje 130 zł!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się