Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      kolonoskopia

kolonoskopia

(4 wyniki)
    • Proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat - to wynik histopat po wycięciu polipa podczas kolonoskopii
    • Mam pytanie: z uwagi na fakt, że mój dziadek zmarł na nowotwór, a teraz brat męczy się z czerniakiem - więc jakieś wskazania istnieją - chciałabym przebadac się profilaktycznie pod kątem nowotworów. Cytologię robię regularnie, do dermatologa też chadzam regularnie, podejrzanych znamion nie mam - a co np. z rakiem jelita grubego? Rakiem płuc? (nie palę), czy innymi rodzajami nowotworów? Czy można zrobić badania profilaktyczne, i jakie, no, i ile to kosztuje? Pozdrawiam,Ania z...
    • Ostatnio musiałam zrobic morfologię i pewne wskażniki oraz pytanie lekarza o kłopoty z trawieniem i zmęczenie mnie zaniepokoiły.Od jakiegoś czasu pobolewa mnie brzuch i podbrzusze.Ginekolog wykluczył problemy kobiece a podbrzusze dalej pobolewa.Dostałam skierowanie na morfologię i badanie moczu.Pewne wskażniki wyszły za wysokie i za niskie.Czy ma to jakiś związek z trawieniem albo krwią jak sugerowalo pytanie lekarza? Będę wdzięczna za każdą odpowiedz.Martwi mnie to tym bardziej, że ost...
    • U mojej mamy ( lat 77, cukrzyca i nadcisnienie) lekarz pierwszego kontaktu podejrzewa raka jelita grubego.Dostala skierowanie na kolonoskopie i... lekarz w szpitalu powiedzial,ze na tego rodzaju badanie jest przedwczesnie,bo nie zrobiono badan kalu na krew utajona i td.Powiedzial,ze on swojej matce by nie zalecil kolonoskpoii ze wzgledu na wiek.Wrocilismy do lekarza pierwszego kontaktu,ktora byla zdumiona stanowiskiem tego lekarza.Wrecz powiedziala,ze nie moze w to uwierzyc,ze ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się