Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      koniec

koniec

(326 wyników)
    • Mam do was pytanie jak w temacie: na koniec pierwszego semestru było 6, a na koniec drugiego 4. Z innego przedmiotu na koniec pierwszego było 5, a na koniec drugiego 3. W obydwu przypadkach na koniec roku wystawiono 4 (z 6 i 4) i 3 (z 5 i 3). O zasadach wystawiania ocen końcowych podobno nie ma nic w statucie, wso i pso. Znacie jakieś zasady, na które może sie powołać nauczyciel czy wszystko zależy od widzimisię nauczyciela. Tak myślę, że za moich czasów 6 i 4 dostałabym 5 na koniec, ale nie ...
    • Zawsze, kiedy czytam książkę, która niezbyt mi się podoba i odkładam ją na półkę/oddaję do biblioteki, mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony, może warto jednak się przemęczyć i znajdę w niej coś, co mi się spodoba pod konieć? Ale z drugiej - szkoda życia na czytanie czegoś, co zwyczajnie nudzi. Uwielbiam czytać biografie - słynnych kompozytorów, wybitnych muzyków, pisarzy albo królów. Niestety, częśc z nich jest zwyczajnie nudna, suche fakty, bez żadnego polotu. No i sobie odpuszczam w po...
    • no i klamka zapadła moje dziecie bedzie miało na koniec roku z najważniejszych dla mnie przedmiotów same tróje (całe szczęście, że to nie szósta klasa) na półrocze było o wiele lepiej czy w przyszłym roku muszę bardziej kontrolować i reagować/pomagać? wiem, że potrafi, omawiamy materiał, idzie pisze klasówkę a tu pała, dwója, trója na rzesz kur.... mać, ręce opadają oczywiście oceny nie do końca są miernikiem wiedzy, ale chciałabym aby miało 4 i wyżej w klasie dzieci będa mieć prawie ...
    • Czy mi się wydaje czy rok szkoly trwa w tym roku wyjątkowo długo. Czy wakacje rozpoczynają się 1 lipca dopiero? Dlaczego?
    • Jak dziewczyny wierzycie ze to juz nadejdzie? Jezeli tak to jak sobie to wyobrazacie?? a moze macie jakies linki na temat czy bedzie czy nie??
    • I zaczyna sie mini maraton z rożnych dodatkowych zajęć, na które moja mała uczęszcza. Jutro ma mini recital fortepianowy w konserwatorium. Aby nagrodzić swoją prace i bezbłędnie wykonanie zajadała sie dziś naleśnikiem z nutelą. Za parę dni 4- klasisci ( ok 8 lat) zdają testy przez 6 dni po 2h dziennie z francuskiego, matematyki i pisania. Ćwiczymy podmioty, przymiotniki, koniugacje czasownikow i opisy zgnilych jabłek albo o UFO i kołach zrobionych przez nich na polach ( takie były tematy w...
    • Może któras z Was pamięta taki teledysk bardzo często puszczany w telewizji pod koniec lat 80, pamiętam tylko faceta w berecie i chórek kobiet. Miem ze to niewiele ale może ktoś skojarzy. Z góry wielkie dzięki.
    • na forum sobie siedzicie :/ wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12981067,Slubny_boom__zapasy_swieczek__zapalek_i_konserw__Rosja.html
    • Co roku spędzałam przynajmniej jeden dzień świąt z moimi rodzicami, siostrą, siotrami mamy z ich rodzinami. Raz u mnie, raz u mamy, czasem u mojej siostry. Wychodziło ok 20 osób przy stole. Przeważnie (jak świeta były u rodziców), wyglądało to tak, że mama była zmęczona przygotowaniami, więc "obsługę gości" brałyśmy na siebie ja i moja siostra. No i w tym roku nie chce mi się. Mam mnóstwo żalu do sióstr mojej mamy o różne rzeczy, wkurzają mnie ostatnio, poza tym nie mam ochoty na tłum ludz...
    • Ok 3 tyg temu kupiłam na allegro wóżek i dostałam nie to co licytowalam:wózek był zniszczony, czesci odłamane, a spiworek nie był tym orginalnym ze zdjec. zażadałam zwrotu i oszust sie nie zgodził. Po nagabywaniach mailowych i telefonicznych zgodził sie ale pod warunkiem ze odesle mu wózek, wystawie pozytywny komentarz (smiechu warte) a on mi odeśle kase; potem jeszcze była wzmianka ze odda mi kase jak allegro odda mu zwrot prowizji. W końcu dzwoniąc trafiłam na szanowna małżonke, która postr...
    • najlepiej spożyć przed końcem i tu data 08/12 i teraz pytanie czy to jest sierpień 2012 czy 8 grudnia ? Właśnie dostałam kawę z taką datą i sama już nie wiem ...
    • cześ Dziewczyny. Szukam mam, którym dzieciaczki urodziły się z końcem roku. Jakie są tego minusy tak naprawdę, no i plusy. Ja planuję trzecie dziecko i gdyby udało nam się począc teraz to małe urodziłoby się pod koniec roku. Moje poprzednie dzieci są z cieplejszych pór, stąd moje pytanie. Przychodzi mi do głowy myśl, że trudne mogą byc spacery z maleństwem, które często chce jeśc, a na chłodzie nie ma za bardzo jak się "rozpakowywac" z ubrań. A po drugie słyszałam, że dzieciom z ...
    • witam w dniu wczorajszym troche sie zdenerowalam, Pani od muzyki czytala glosno na lekcji oceny jakie dzieci dostaly na koniec roku wszystkie dzici mialy 4 i 5 , niestety moje jako jedyne 3 (chociaz czesc dzieci uwaza ze zasluguje na tle klasy na wiecej, ale coz w poprzednim polroczu nie wydeptalam sciezki do Pani - moj blad) po wyczytaniu oceny mojego dziecka, dzieci jak to dzieci w ogolny smiech (wystraczy jeden a cala klasa ryczy) moje dziecko czulo sie strasznie czumu mialo sluzyc ...
    • mojego związku po 12 latach!!! czuję....nie będę o tym pisać bo wieeellleee musiałabym napisać ale ciekawa jestem co Wy czułyscie jeśli kiedyś stwierdziłyście to co ja - to już koniec!!!
    • www.rp.pl/artykul/10,751890-Donald-Tusk-zapowie-ciecie-ulg.html
    • Przepraszam za tytuł, ale nie wiem jak zacząć. Sama nie wiem dlaczego tu piszę. Może dlatego, że mój partner czeka na pierwszego wnuka, a ja straciłam nadzieję na własne dzieci? Albo dlatego, że przypomniała mi się ocena dalekiej kuzynki "Nowy Jork, dziesięć milionów ludzi i nawet tam nie znalazła sobie faceta?!". To było kilka lat temu, jak wróciłam z postdoca. Mam prawie 40 lat, mój partner 58 i dorosłe dzieci, syn niedawno przyniósł wiadomość, że się żeni i że dziecko w drodze. Rodzina...
    • bo ja juz swoj przeczuwam wyraznie. w zasadzie tylko jem i spie, jestem zielona na twarz, zaden fluid nie pomaga i nic mnie nie cieszy.
    • Przeczesuję internet w poszukiwaniu odpowiedzi, ale coraz trudniej mi odróżnić prawdziwe opinie od działań marketingowych. A ponieważ mam z mopami niewielkie doświadczenie - ja z tych co im lepiej na kolanach ze szmatą wychodzi;) to proszę o opinie na temat tego, czy lepszy jest mop parowy, czy zwykły? Jeśli zwykły, to kwestia jakiejś konkretnej firmy, kształtu, nie wiem czego jeszcze, może jakichś dodatkowych gadżetów? Jeśli parowy, to jaki konkretnie?
    • dobry wieczór sympatyczkom tego serialu .ktoś wie czy to już koniec i kiedy bedzie następna seria?
    • Drogie Mamy... mój problem jest następujący. Jestem ze swoim facetem 2 lata (nie jesteśmy małżeństwem), mamy roczną córeczkę. I chyba czas najwyższy się rozstać. Nie rozumiemy się. Mamy inne priorytety. On ciągle mi wyrzuca, że musi na mnie pracować, i że zamiast wkładać w mieszkanie swoje (tzn. swojej mamy), musi płacić czynsz za to, w którym wspólnie mieszkamy. Nie rozumie moich ambicji (po rocznej przerwie ze względu na dziecko) wróciłam na studia dzienne, ciągle coś wygaduje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się