koniec

(859 wyników)
  • Moj brzuszek jest dosc duzy jak na koniec 3ciego miesiaca... Reszta ciala zdaje sie wcale nie zmieniac. Znajomi szacuja na 5-6 miesiac... Czyzbym byla w pozniejszej ciazy. Doktor przeciez nie moze sie mylic... Ktoras z Was ma badz miala tak podobnie?
  • Witam wszystkie mamy Mam problem. Rzecz działa się tydzień temu. Wg wyliczeń kalkulatorów powinnam być przy końcu 7 tygonia ciąży. Jak poszłam do lekarza okazało się że dziecko ma tylko 3,1 mm więc tak jak bym była w 5,6 tygodniu. Ostatnią miesiączkę miałam 29.12.2009 Czy to normalne że dziecko jest takie malutkie? Ile mierzyły wasze fasolki w 7 tygodniu. Martwię się, że nie rośnie, a kolejne USG za ponad miesiąc :( -
  • ja własnie nie wiem, czy mozna brac do samiutkiego końca..lekarz boi sie odstawić..a ja w ulotce wyczytałam, ze może on koidowac z podaniem znieczulenia zzo..i boję się..jakie macie doświadczenia?
  • jak w temacie
  • Może któraś z bardziej doświadczonych mam wyjaśni mi czy pod koniec ciąży trzeba zwiększyć ilość wapnia w diecie. Jestem w 36tc i zaczęła mi się rozszerzać miednica i spojenie łonowe. Gdzieś przeczytałam że w tym okresie trzeba dostarczyć organizmowi więcej wapnia ale z drugiej strony boje się czy nie spowoduje to alergii u mojego dzieciaczka? Proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat.
  • Mimo wielu sensacji i problemów dotrwałam do 34 tygodnia.Teraz czuję się super i pracuję całą ciaże z małym zwykłym urlopem 10 dni.Bardzo chciałabym pracowac jak najdłużej-momo że bliscy doradzają mi już zwolnienie.Sama w domu zwariowałabym z nudów.Czy są tu mamy ktore pracowały do konca ciązy?Czy to możliwe?Dodam tylko że moja praca nie jest ciężka-7 GODZIN .
  • Tydzień temu, właściwie 8 dni, w Św. Zofii na Żelaznej przyszła na świat w dość burzliwych okolicznościach nasza córcia. Burzliwych dosłownie, gdyż poród przebiegał w trakcie ogromnej burzy i oberwania chmury z mega piorunami, jaka rozpętała sie w ubiegły poniedziałkowy wieczór na Warszawą. Takie okoliczności nieźle potęgowały "groźny klimat" ;) Jak pisałam w 41 tygodniu, próbowałam wszelkich możliwych środków, aby poród wreszcie sie zaczął, ale nie zadziałało praktycznie nic. 12 dnia po ter...
  • witam po raz kolejny :) -dzisiaj obiecalam sobie ze koniec z nalogowym czytaniem tego forum (i podobnych), bo przez niektore watki nie moge spac, caly czas sie marwie i naprawde mocno stresuje. Np bo ktos mial podobne dolegliwsci i zle sie to skonczylo. Niewiem czy uda mi sie wytrwac w moim postanowieniu :) Pomozecie mi polecajac jakies interesujace ksiazki najlepiej jakies optymistyczne. do tej pory (wstyd sie przyzna...
  • Dowiedziałam się że w ostatnich dwóch tygodniach przed terminem porodu dobrze jest się kochoć, ponieważ sperma dobrze działa(...na co?) i jak się kochać skoro dziecko jest coraz niżej? Słyszałyście o czymś takim? Co o tym myślicie? Pozdrawiam!
  • Zastanawiam się jak często powinno robić się KTG pod koniec ciąży? Jestem obecnie w 37 tc. Dodam, że ciąża była zagrożona przedwczesnym porodem. Od 26 tc moja szyjka miała 0,5 cm i była rozwarta. Odkąd w 31 tc wypuszczono mnie ze szpitala do domu nie miałam robionego KTG. Od tygodnia mam odstawione leki i często już wstaję z łóżka. Strasznie puchnę. Jak często w ostatnim okresie ciąży robiłyście KTG?
  • Witam! Jestem w 38tc i mam wrażenie jakby Maleństwo zrobiło się bardzo leniwe. Tzn rusza się bardzo rzdko. Jest czas, że jest bardzo aktywne a póżniej przez kilka godzin cisza! Czy to jest normalne? Jak było/jest u Was z ruchami pod koniec ciąży? Dodam, że w piątek byłam u lekarza i było ok: dużo wód, łożysko w porządku, może poprostu Jej ciasno? Jak uważacie?
  • Mam dość skomplikowaną sytuację w pracy nie mogę do niej wrócić przed porodem (nie z własnej woli a na polecenie szefa). Muszę coś zrobić żebym nie musiała występować do ZUSu o zasiłek rehabilitacyjny.Czy jeżeli na L4 lekarz wpisze mi inny kod choroby niż ciąża to takie zwolnienie także będzie się liczyło do tych 180 dni?
  • Czesc, słuchajcie mam pytanie. Nie mogę znalesc sobie odpowiedniej pozycji do snu, staram się spać na lewym boku ale oczywiście całą noc jest to nie możliwe, przekręcam się na prawy bok i mam wrażenie, że ściskam brzuch a tym samym dzidzię, na plecach nie wolno. Czy któraś z was ma jakąś dobra metodę na sen, bo już się męcze strasznie. Jestem już w 8 miesiącu i brzusio mam duży, chyba zacznę spać na siedząco!
  • Pytanie jak w temacie. Robicie bo lekarz wam polecil czy z wlasnej inicjatywy?
  • Muszę się tego jakoś dowiedzieć.Lekarz mówi,że 2 miesiace,ja policzyłam,że tydzień mniej,ale może też być miesiąc wcześniej,paranoja ksiązki podają,że 8cm to 7 tydzień,mniej więcej
  • Mam termin na 30.04, myślałam, że rozwiązanie nastąpi szybciej...ale niestety. Chyba za bardzo się nastawiałam. Dziś już mam dosyć i postanowiłam się nie przejmować, tylko czekać na znak od natury:) Pierwsze dziecko urodziłam w 41 t., niestety po wywoływaniu trzykrotnym oxy. Naprawdę wolałabym, żeby ta sytuacja się już nie powtórzyła, no ale jeśli...to trudno. Jutro jadę na KTG, zobaczymy co dalej. Lekarz stwierdził na ostatnim, wczorajszym badaniu, że szyjka jest uformowana (niech mi k...
  • juz myslałam ze to nie nastapi nigdy a tu na dziśejszej wizycie niespodzianka do tej pory myslałam ze to głowa- okazało się że to pięta dzidzi: )))) a tam gdzie myslałam ze to plecki to jest mała dupcia moja kochana dupeczka: ))))))))))))))))))) to 33 tc i juz się nie mogę doczekać kiedy maleństwo przyjdzie na swiat za 3 tyg mam termin usg i może się w końcu dowiem jaka płeć bo oczywiście wszyscy wiedzą tylko nie ja: ))))))) pozdrawiam was: )
  • Hej kobitki ile ważyły wasze maleństwa pod koniec 37 tygodnia ciąży? Moja dzidzia wczoraj miała pomiary i było ok 3500-3600g. A tu do terminu jeszcze sporo. Ciekawa jestem jak było u Was. Pozdrawiam.
  • dziewczyny! czy w Polsce bada sie wewnetyrznie do konca ciazy?
  • Jestem w 7tc. Wczoraj mój świat rozpadł się na drobne kawałeczki. Podczas kłótni z mężem usłyszałam tyle przykrych słów, trafiających prosto w serce. zresztą ja nie byłam mu dłuzna, powiedziałam, ze go nienawidze, co nie do końca mija sie z prawdą. Zimny, nieczuły, obojętny sukinsyn. Człowiek bez uczuć. Tak tnące jak brzytwa słowa nie padły przez ponad 5 lat trwania naszego małzeństwa. Nie wiem zupełnie co teraz robić. Mamy 5-letniego syna i drugie dziecko w drodze, z czego nie w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się