-
Witam,
Na początku września wybieramy się na Korfu do miejsowości Messonghi (2+1) na południu wyspy. Wiem ,że główne atrakcje wyspy znadują się na północy .
1.Prosżę o informację czy na południu wyspy są jakiej miejsca godne polecenia ( ciekawe widokowo lub miejscowości z fajnym kilmatem itp)
2. Czy ktoś był na wycieczce na wyspach Paxos i Antipaxos ? Czy warto tam się wybrać?
3. Jakie są plaże w okolicach Messonghi ? (czy konieczne są buty ochronne do wody)
Z góry dziękuję za pomo...
-
wybieram sie tam ale nic nie wiem o tej wyspie, polecacie?
M.
-
Kochani sluchajcie ja bym nie chciala zeby wyszlo ze sie chwale, ale wspominalam kiedys ze trafia mi sie niebywala okazja na dodatkowe dwa tygodnie do wykorzystania oczywiscie w Grecji...no i wyszlo ze jedziemy na Korfu. Duzo mniej emocjonalnie podchodze do tego wyjazdu, nie ukrywam ze glownym czynnikiem wyboru bylo to ze chce jechac z biurem w jedno miejsce. Fakt kusilo mnie zeby jeszcze raz na Peloponez, zeby polaczyc objazd z pobytem na kolejnej wyspie...ale loty byly drogie a ja leniwa:-)...
-
...z kubka z tym napisem pijałam sobie przez kilkanaście dni poranną kawkę, siedząc na balkonie i obserwując jak budzi się Roda. Z drugiej strony kubka był rysunek przedstawiający Korfu. A ja się zastanawiałam jak matce-naturze udało się zmieścić tyle piękna na tak małym skrawku ziemi.
Ale po kolei. W poniedziałek wykupiliśmy lasta, w środę, pięć godzin po trzaśnięciu drzwiami domu (w ulewnym deszczu) wylądowaliśmy w krainie słońca, błękitu i soczystej zieleni.
Po godzinie od wyjazdu z lotn...
-
Zielona wyspa – tak o Korfu napisał ktoś w internetowych wspominkach.
Kto inny napisał, że kto szuka prawdziwie greckich klimatów, tam ich nie
znajdzie.
To pierwsze jest prawdą na pewno. Może sprawił to początek lata, kiedy słońce
nie zdążyło jeszcze wypalić wszystkiego, co żyje a może nieco przekropna
pogoda – już pierwszego dnia pobytu wylegujących się plażowiczów skropił
cieplutki deszczyk a tej samej nocy rozpętała się nad wyspą taka burza i
ulewa, jakiej dawno ni...
-
Kali spera!
Cieszę się, że dołączyłem do forum. Od prawie trzech tygodni (po latach
planowania) mieszkamy w Moraitice na Korfu. Wszystkich ciekawych relacji z
pierwszej ręki, a także tych którym potrzebne są informacje lub mają coś do
załatwienia, zapraszam na kochamkorfu.wordpress.com i powiązane strony.
Szczegóły w moim profilu i na stronach.