Kochani sluchajcie ja bym nie chciala zeby wyszlo ze sie chwale, ale wspominalam kiedys ze trafia mi sie niebywala okazja na dodatkowe dwa tygodnie do wykorzystania oczywiscie w Grecji...no i wyszlo ze jedziemy na Korfu. Duzo mniej emocjonalnie podchodze do tego wyjazdu, nie ukrywam ze glownym czynnikiem wyboru bylo to ze chce jechac z biurem w jedno miejsce. Fakt kusilo mnie zeby jeszcze raz na Peloponez, zeby polaczyc objazd z pobytem na kolejnej wyspie...ale loty byly drogie a ja leniwa

Padlo na last minute na Korfu.
Ale jest jedno duze ALE i pare malych oczywiscie. Po kolei. Najpierw to duze.
Otoz jakos sobie wczesniej ubzduralam zupelnie inne miejsce na wyjazd tylko na mnie nie nakrzyczcie ale chcialam na Riwiwere Olimpijska. A chcialam tam dlatego zeby pojechac do Salonik i do Meteorow. Saloniki to juz oczywiscie musze sobie odpuscic, ale zaczelo mnie kusic zeby z Korfu przeplynac na lad i pojechac do Meteorow i Zagorii.
No i teraz tak czy to w ogole ma sens? Wydaje sie ze to niewiele wiecej kilometrow niz z Riwiery...ale tu kolejny haczyk moge przeznaczyc na to nie wiecej niz 3 dni. I dlatego prosze doradzcie czy warto sie pchac tak daleko?
Bo ja mysslalam ze tak
dzien 1 z Iguomenitsy do Kalamabaki, po poludniu jeszcze zobaczyc jakies monastyry
dzien 2 rano kolejne monastyry, potem powrot i kolejna doba okolice Wawozu Vikos, gorskie wioski
dzien 3 jeszcze troche gorskich wiosek po poludniu powrot na Korfu.
Czy to ma sens??????? Czy w tych ramach czasowych jakie mam jestem w stanie to zrobic

czy od razu sobie darowac?
I czy w ogole sobie darowac wizyte na ladzie? Poczatkowo myslalam tylko o dwoch dniach, zeby zobaczyc wioski Zagorii...i to mnie kusi bardzo BARDZO! wiec mam nadzieje ze nie napiszecie, ze tego tez sie nie da
Zas co do damego Korfu mysle zeby wypozyczyc tam samochod na 3 dni. wystarczy zeby sie poszwendac po wyspie? Do samego miasta Korfu pojedziemy autobusem wiec tego nie licze...
I jeszcze pytanie o wycieczke na Paxi i Antypaxi, malo informacji na ten temat ale czy dobrze sie orientuje ze na takiej wycieczce zwiedza sie morskie groty? I jest tez czas na plazowanie?
bede wdzieczna za pomoc szczegolnie w kwesti duzego ALE

pozdfrawiam
Maraska