kran

(3 wyniki)
  • Jak powinna być temperatura ciepłej wody płynącej z kranu? U mnie jak włączyli ogrzewanie, CW ma 42 stopnie. Nie można sobie posiedzieć w wannie, o mieszaniu z zimną nie ma mowy. Słyszałem, że powinna mieć powyżej 55 st.
  • Witam Moja znajoma mieszka przy ulicy Cyryla i Metodego na warszawskiej Pradze Północ - budynek należy do SM. W mieszkaniu od ponad 5 lat zainstalowane są liczniki na ciepłą i zimną wodę (nigdy nie były wymieniane). Do tej pory średnia dopłata do wody wynosiła ok 300zł(rozliczenia półroczne). Natomiast ostatni rachunek wynosi 1800 zł. Licznik w łazience (w której nie ma ani umywalki ani pralki) wskazuje zużycie 61m3 ciepłej wody za ostatni okres rozliczeniowy. Nie bardzo sobie wyobrażam jak ...
  • Wiem że temat juz był poruszany, ale może ktoś znalazł sposób na ukrócenie nielegalnych ujęć wody??? W mojej wspólnocie rożnica między wskazaniem wodomierza głównego a sumą podliczników wyniosła w kwartale ponad 30% (11 m3 na mieszkanie) Ryczaltowcow brak, wszystkie wodomierze dokladnie przez zarząd prześwietlone.... I wciąż nie wiemy co jest grane! Podobnie jest w sąsiednich wspolnotach :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się