Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      kumano

kumano

(10 wyników)
    • Powiedzcie mi proszę czy na prawdę ludzie którzy normalnie zarabiają , nie mają kokosów , nie opływają w luksusach ale mają standardową pensje i dochody na rodzine w granicach 4-5 tys , nie mogą sobie pozwolić na kupno dobrego kremu , czy butów za 300 -400 zł , lepszych ubrań niż bluzka za 49,99 w H&M? Czytam tak fora absolutnie większosc wypowiada się że 400 zł to jest jakas mega kwota za buty czy dzinsy ?Że trzeba nie wiem w jakim dobrobycie opływac zeby sprawic sobie buty na zimę raz na...
    • Trzech gości w hotelu zadzwoniło po room servis i zamówiło dwie duże Pizze. Delivery boy wkrótce je dostarczył razem z rachunkiem na $30,00. Każdy z gości dał mu banknot $10,00 i chłopak wyszedł. Na razie wszystko jasne. Kiedy delivery boy daje kasjerowi te $30,00 ten mówi mu, że zaszła pomyłka. Rachunek powinien być tylko na $25,00, a nie na $30,00. Kasjer daje chłopakowi pięć banknotów $1,00 i mówi mu żeby zaniósł je z powrotem trzem gościom, którzy zamówili pizze. Na razie wszystko O...
    • Czy może mi to ktoś w prosty sposób wytłumaczyć? Jestem matką 8-latka - więc niby "na czasie", ale ... odkąd pojawił się zamysł "reformy szkolnictwa" wciąż pojawiaja się pytania, wątpliwości, że to niby O ZGROZO!! 6-latek do szkoły!, a szkoła nie przystosowana... bo nie ma placu zabaw, bo brak oddzielnego wejścia, bo jedzenie... O co tu chodzi? przecież zerówka i 6-latki były w szkołach od zawsze (nawet 25 lat temu kiedy ja chodziłam), albo w przedszkolach - teraz też tak je...
    • W związku z kryzysem mają być dwie - 1% w styczniu i 3% we wrześniu. I prawdę mówiąc, nie rozumiem po co, zwłaszcza ta pierwsza. Wypada "średnio" tak 30 zł na łebka - tak twierdzą w artykule, ale to jest brutto, u mnie - jestem mianowana - 1% to około 20 zł. Ja tych 20 zł praktycznie nie zauważę, a pozbierane razem dałyby już sporą sumę. Dlaczego rząd nie postawi sprawy - jest kryzys, więc podwyżek nie ma, a porządniej doinwestujemy przygotowanie szkół dla sześciolatków (jako matka...
    • dlaczego niektore matki/zony/kobiety sa takimi cierpiętnicami ???? i za wszelka cene chca byc masochistkami ??? Dlaczego NIE ZERWIECIE kontaktu z toksycznymi rodzicami/dziadkami/teściami. Dziewczyny przestancie sie wreszcie miotac tylko zrobcie cos z tym Waszym zyciem nim siedzac w fotelu w wieku lat 65 z głęboka depresja bedziecie zalewac sie łzami, ze nic nie zrobilyscie. Ile razy ktos Was moze "opluc" a Wy staracie sie zachowac dobra mine do zlej gry??? Przeciez to nie ma sensu....
    • Własnie na jednym z postów dostąpił mnie zaszczyt odczytania wieści skierowanej do mnie, że używam bardzo specyficznej odmiany języka polskiego. I tu mam pytania - to będzie kolejny rozdział w moim poradniku- podręczniku: "Jakimi słowy zwracać się do potomstwa swego". Daję wybór: 1. Jedz kochanie zupkę. Zupka zaraz wystygnie i będzie ją należało odgrzać na kuchence gazowej 2. Jedz, jedz, duża/duży urośniesz i będzie fajnie będzie 3. Wtryniaj to żarcie dzieciaku bo jak nie to kal...
    • Czy można nauczyć się języka obcego (znając podstawy) w trzy miesiące? Nie musi być tak na perfekt, ale dobrze by było móc się porozumiewać w nim w miarę swobodnie... Chodzi o język niemiecki, taki typowo handlowy... Wszelkie sugestie, porady mile widziane.
    • I dzisiaj w nocy snilo mi sie ze znowu jestem w ciazy (a w domu mam juz 2 dzieci:3,5 roku i 3 miesieczne).Siedzialam z piecioma testami ciazowymi:na 3 byl wynik pozytywny,na 2 negatywny. hehe juz widze mine mojego meza,gdybym w ciazy teraz byla.Jeszcze przed ostatnum porodem powiedzial ze o trzecim dziecku mam nawet nie zaczynac rozmowy (obie ciaze byly zaplanowane i przedyskutowane najpierw).No chyba ze trafi 6 w lotka,to wtedy nawet 5 dzieci moge miec ;-))
    • Kobitki, nie kumam - wyjaśnijcie mi czy powinnam zglosić dziecko do ubezpieczenia zdrowotnego do ZUSu? Mam dziecko wpisane w legitymacje ubezpieczeniową rodzinną i zawsze do szpitala czy przychodni z nią chodziłam i nie było problemu. O co chodzi z tym dodatkowym ubezpieczeniem, co ono daje ? Jakoś nie mogę tego rozróżnic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się