Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      kumano

kumano

(3 wyniki)
    • taka refleksja mnie naszła, jak przeczytałam wątek nt. "nie wolno"... otóż co rozumieją Wasze niemowlaki z tego, co Wy mówicie? dzisiaj poobserwowałam sobie Młodego (11 mcy) i z tego co widzę, to on rozumie: - zrób papa - ale zrobienie zależy od jego dobrej woli :D - chodź, chodź do mamy - przynieś / podaj / rzuć piłeczkę - ale wiadomo, raz poda, raz rzuci - ale przynajmniej piłeczka przemieszcza się - kosi kosi łapki - jaki jesteś duży? Taki jesteś duży! hmmm, może coś potem mi s...
    • powiedzcie mi jak jest z tym wychowawczym.mi 5 listopada konczy sie macierzynski,ale chce isc na 2 lata wychowawczego.dzwonilam do ksiegowej z mojej pracy,i ona powiedziala mi ze,jezeli chce dostawac jakies pieniadze miesiecznie,to musze zlozyc jakis wniosek o dochodach.niech ktos mi wyjasni o co chodzi,bo nie kumam.kto placi to wychowawcze,zus czy pracodawca?czytalam cos na necie,ale przyznam sie ze paru zeczy nie rozumiem.prosze mamy o podpowiedz jak wy to zalatwialyscie.bo z ...
    • Kurcze, jak to jest z ymi bucikami. Macie moze jakas tabelke zeby skumać o co chodzi. Tzn 15/16 to na jaki mniej wiecej miesiac dziecka? 5 miesiecy? Lub 15/16 to ile cm stopa? Szukałam takiej tabelki ale są tyko powyzej 22 rozmiaru....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się