kwiaty

(16 wyników)
  • Chcę mojej mamie posłać kwiaty i zamówić je przez net. Ale oni mieszkają na wsi, jak myslicie, nie będzie problemu? Z jakiej strony skorzystać?
  • dziewczyny, kobitki ;) jakie macie kwiaty w mieszkaniu i czy...w ogole macie? ;) ja nigdy nie miałam, kwiaty sie mnie "nie słuchały", zreszta nie miałam takiej potrzeby ich miec, ale "dotknęłam" przez chwile prowadzenia kwiaciarni i stałam sie posiadaczką kilku pięknych kwiatów doniczkowych :) zakochałam sie tez w paprotkach tych postrzępionych ;))) mam pytanie, czy wiecie, które kwiatki warto miec w pokoju dziecięcym? chodzi mi o takie, które dają tlen a nie go zabiera...
  • Jak w temacie..W tym roku przypada w niedziele..Znajomi mowia,ze nie kupuja..Bo przeciez wtedy nie ma zajęć..Ja bym jednak byla za tym,zeby mlody zaniosl w poniedzialek choc po symbolicznej rozyczce..Nauczycielki sa swietne, synek bardzo Je lubi,wiec uwazam,ze warto choc raz-dwa razy do roku (na zakonczenie)sie jakos "odwdzieczyc";-)..Ale tez nie chce wybiegac przed szereg,grac jakiejs lizuski ;-)jak nikt nie daje..A jak jest u Was?
  • Można przesadzać zimą? Bo ja zawsze przesadzałam wiosną ale teraz mam tak zaniedbane kwiaty i aż się proszą o przesadzenie tylko nie wiem czy to zimą nie zaszkodzi. Znacie się?
  • tak sobie wymyśliłam, że w tym roku powieszę na balkonie sobie skrzynki z kwiatami. Tylko czy teraz to nie jest za późno na to ???? Jeśli nie to jakie kwiaty proponujecie ? Bo ja się zupełnie nie znam. Balkon mam skierowany na południe, do 10 rano jest jeszcze tam cień bo druga część bloku zasłania, ale później non- stop jest słońce. Powiesić doniczki nie mam gdzie więc pozostają tylko skrzynki na balustradzie. Chciałabym dwie skrzynki
  • ...dostała dziś moja Rozalka maszerując do przedszkola! Jakiś sympatyczny pan działkowicz zaczepił nas w drodze do przedszkola, mówiąc, że słyszy jaka to mądra dziewczynka maszeruje do przedszkola - właśnie opowiadała mi jak się będzie rozglądać przechodząc przez ulicę - i chciałby jej sprawić niespodziankę i wręczył mojej zawstydzonej córeczce pęk kwiatów. Ale była szczęśliwa :)
  • Juz wiem że mozna kupić misia, słyszałam też o zyczeniach losót toto lotka zamiast bukietów, ale może Wy mi podpowiecie co oryginalnego zamiast kwiatów które itak zwiędną bo młodzi ich dostaną mnóstwo. Chce coś ciekawehgo oryginalnego, wczoraj nawet w cukierni widziałam kosz z ciasta wypełniony ciasteczkami, wyglądał świetnie ale , tak myśle po weselu placków i ciastek będą mieć w domu troche i ja wiem....kupować ten koszyk. aha kosztuje 39 zł. Moze coś podpowiecie?
  • zaczynam watek ogrodowy :-) moze macie jakis fajny pomysl na skalniak? moze jakies zdjecia? link do strony www jak go projektowac i jakie roslinki? pochwalcie sie zdjeciami waszych rabatek, balkonow, ogrodow, oczek wodnych zazdroszcze tym co maja domy z ogrodem ale i tak sie ciesze ze mam dzialke ogrodnicza na ktorej moge sie wyzywac i odpoczywac na razie mamy kilka duzych drzew owocowych, posadzilismy tuje naokolo, swierk, jest masa tulipanow, zonkili i bujanow teraz chci...
  • Jakieś mało wymagające - oprócz kaktusów :-) Znacie? Szukam czegoś do mieszkania. A jakoś szczególnie zapalonym ogrodnikiem nie jestem :-)
  • Co dajecie dziewczyny swoim mamom , moze rzucicie jakims pomyslem , ja jak nic innego nie wpadnie mi do glowy to tradycyjnie kwiaty:D
  • zamiast kwiatów?? Oprócz przedszkolanki są też dwie Panie do pomocy. I tak sobie pomyślałam że zamiast kwiatów może coś innego, tylko co??
  • niedlugo jestesmy zaproszeni na slub cywilny do meza siostry ciotecznej. po slubie bedze przyjecie (raczej obiad i bez muzyki) w restauracji. i teraz moje pytanie co sie daje na prezent? jakis prydatny prezent,kase (ile) czy tylko kwiaty?? ja bralam cywilny 2 mies przed koscielnym i dostalismy tylko kwiaty,no ale to bylo dawno temu :) w ich przypadku nie slyszalam o planach z koscielnym wiec moze zostana tylko przy cywilnym?
  • W noc paschalną Piotrus bedzie chrzczony. W niedziele wielkanocną przychodzą do nas goście. Chciałabym ładnie udekorowac stół- tak chrzcielno - wiosennie. Macie jakieś pomysły?
  • Proszę, odpowiedzcie mi na jedno krótkie pytanie: Czy Wasi męzowie/niemężowie obdarowali Was czymś po porodzie? Mam na myśli kwiatka/czekoladkę/bieliznę - cokolwiek innego niż przedmioty praktyczne, typu laktator lub nowy stanik do karmienia. Coś takiego symbolicznego: Cieszę się, ze powiłaś nasze dziecko, kochana kobieto. Z góry dziękuję. Potrzebuję danych statystycznych.
  • co ja mam ubrać...??????aaaa.. mega wielka rodzinna impreza-obchody 50lecia pozycia malzenskiego- stroje obowiazujace-lata 60te...blagam-rzuccie pomysł-dla mnie, meza i moich chłopaków...
  • Historia mojego kwiatka pracowego (skrzydłokawiat) jest długa... około 4 lat. Na początku był kawałkiem urwanym z innego całkiem dorodnego domowego. Przenosił się ze mną z pracy do pracy. Obecnie jest jedyną żywą roślinką w całym biurze (600 m2)!!!. Od jakiegoś czasu, z mojego wrednego lenistwa jest podlewany kubkiem wody co piątek, oraz "dokarmiany" resztką herbaty, która mi pozostała po całym dniu w kubku przed wyniesieniem go do zmywarki. I wyobraźcie sobie, że tak roślinka kwitnie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się