Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      lamblia

lamblia

(22 wyniki)
    • Bylo juz wiele watkow o leczeniu lamblii, ale straszny jest w nich balagan. Jakie znacie naturalne i nienaturalne metody leczenia lamblii. Ja szukam od wczoraj i znalazlem nastepujace: -Paraprotex, -Anti-Parasite, -Zapper, czestotliwosc 424 kHz, -Mieszanka ziolowa Bonifratrow przeciwko lambliozie. To chyba duzo. Macie cos jeszcze? Jezeli nie, to mam nadzieje, ze komus tym pomoglem.
    • Witam, mój dwuletni synek ma lamblie. Grzyby nie wyszły. W czerwcu tego roku w badaniu w kier. grzybów miał wynik candida ++. Przyznam, że do lekarza poszliśmy żeby pomóg nam pozbyć się robakó ale pani doktor (homeopatka) zaleciła mimo negatywnego wyniku bad. na grzyby zacząć od grzyba. Nie oponuję ponieważ mały ma zgrubienie na paznokciu co może świadczyć o obecności tam grzybka. Dodatkowo w lipcu w czasie kuracji antybiotykowej wdał mu się stan zapaly napletka co niestety skończ...
    • Ostatno wykryto u mnie lamblie. Lekarz przepisał mi macmiror w tabletkach. Mam wątpiwości , czy go brać.Co radzicie? Oprócz wzdęć (teraz już rzadziej dzięki diecie)nie mam żadnych dolegliwości jelitowo-żołądkowych. Miałam , ale skutecznie leczy mi je MO. Mam swędzenie w okolicach pochwy i odbytu. Czy lamblie moga powodować to swędznie w miejscach intymnych? Nie wiem co robić. Mam pic jeszcze ziółka na lamblie, strasznie gorzkie i śmierdzące, okropieństwo. Czy ktos tu leczył lambli...
    • przerabialem posiewy na candide. z lambliami i pasozytami dalem sobie spokoj. teraz chce wykluczyc tez te ewentualnosc. czy i na lamblie i na pasozyty badanie trzeba powtorzyc kilkakrotnie? jesli tak, to z jaka czestotliwoscia? chetnie wyslucham waszych doswiadczen / skorzystam z wiedzy.
    • Witam mam 23l. 8 lat temu przeszedłem żółtaczkę mam troche uszkodzoną wątrobe. Od dziecka miałem problemy żołądkowe, zaparcia lub rozwolnienia.Od kilku lat zaczeły się poważne problemy z nerwami,senność,apatia. Przeczytałem że szereg różnych objawów podobnych do moich powodują drożdżaki lub lamblie. W tamtym tygodniu zrobiłem badanie kau wyszło że mam obecne cysty lambli , grzybów nie wychodowano.Nie wiem czy ewentualnie powtórzyć te badania szczególnie na grzyby? Od poniedziałku postanowiłem...
    • Grzyba mi juz nie wyhodowano, ale znaleziono cysty... boje sie blednego kola... Zastanawiam sie czy podczas brania antybiotyku na lambliocha brac probiotyk?nie wyobrazam sobie, ze nie... No i od jutra zero glutenku... A jak u Was - tzn Tych forumowiczow co walczyli (walcza) z lamblia??Jak sie macie?? Pozdrawiam, Asia
    • Możecie polecić dobrego lekarza? Będę bardzo wdzięczna. Starszy syn: candida ++ w badaniu mikroskopowym, młodszy: canida ++, a w posiewie wzrost bardzo obfity. Ja też muszę się leczyć.
    • czy mozna prosic dr Janusa o przedstawienie swojego stosunku do tego tematu? jaka jest skutecznosc preparatow ziolowych i homeopatycznych w przypadku pasozytow? a jaka - lekow tradycyjnych, tj. tynidazol, metronidazol, atebryna?? jak sie ma sprawa diety w przypadku obecnosci pasozytow (zalozywszy, ze pasozytom nie towarzyszy obecnosc lub przerost jakis grzybow)? jak, w przypadku trwalego wyleczenia, regeneruje sie organizm (uklad pokarmowy, trzustka, watroba)? czy stosuje sie jak...
    • Jakie sa objawy lamblii:ostatnio mam rzadkie, cuchnace stolce oraz gazy. Czt to moze byc to? wykonalabym sama badania ,ale mam 2 rodzaje: -badania kału na cysty lamblii -badania kału na lamblie - test immunoenzymatyczny Jakie wybrac?
    • Od ponad 2 lat staram się ustalić co mi dolega. Byłem już u wielu specjalistów(endokrynolog, okulista, reumatolog) jednak wszystkie przeprowadzane przez nich badania były w normie. Od ponad 3 lat mam - przewlekłe zmęczenie (od razu po wstaniu z łóżka i nie dające przez cały dzień spokoju), problemy z oczami - pieczenie, światłowstręt; suchość skóry i w ustach;lekko podwyższone ciśnienie skurczliwe ~145/80 trądzik utrzymujący się od 13 roku życia - 8 lat; bóle mięsni od dziecka, ginek...
    • prosze o spostrzezenia, informacje. jak to jest u was? szczegolnie u pan, bo chodzi mi najbardziej o hormony plciowe.
    • Witam, Okazało się że moja córeczka ma candidę i lamblie.alergię na mleko, cukier, białko jaja. czytałam tu już dużo na temat diety bezmlecznej i bezcukrowej, ale ciągle mam wątpliwości. Przede wszystkim co z owocami, w nich przecież też jest cukier, ale nie dawać owoców??Zaczęłam jej dawać Bebilon pepti(też zresztą w składzie syrop glukozowy??)z kaszką jakoś poszło,ale czytam etykietę i w kaszce też cukier - został mi więc tylko kleik ryżowy z którym chce jeść to świństwo. W kle...
    • Czy coś należy brać po metronidazolu? Jakiś probiotyk?
    • Lekarz gastrolog podejrzewa u mnie lamblie. Robiłam 2 razy testy w Diagnostyce w Krakowie, ale wyszły ujemne - czytając wczesniejsze wypowiedzi na tym forum wiem że to nie świadczy o braku lamblii. Słyszałam że wiarygodne testy można wykonać w pracowni parazytologicznej (przy ul Pielęgniarek 6). Ponieważ nie znam tej pracowni, bardzo prosze o opinie jak tam wychodzą testy.
    • gorzki smak w ustach, swędzenie odbytu, uwieranie pod prawymi żebrami, w przeszłości zgaga i bolesne dziwne odczucia w przewodzie pokarmowym - czy te objawy to może być Candida? Choruje na autoimmunologiczną chorobe tarczycy Hashimoto. Sądzę, że to może być od tego bo ta choroba potrafi robić różne niespodzianki. Ktoś doświadczony w temacie odpowie mi? Pozdrawiam, Arek.
    • chcialbym zaczac diete na candida ale niestety w badaniach mykologicznych powarzanych kilka krotnie nic nie wyszlo , natomias , jesli byly by to pasozyty to jak mam sprawdzic czy jakies pasozyty mam ewentualnie bo przeciesz , badania sobie na lamblie , gliste , owsiki , i inne wiec jak to sprawdzic bo przeciesz nie bede robil na kazdego pasozyta , slyszalem cos o IGe , mozecie sie wypowiedziec cos wiecej jak sprawdzic czy mamy pasozyty , szybko i dokladnie ?
    • prosze powiedzcie mi czy moge sama poprosic w laboratorium, zeby zrobili mi test na lablie? mam skierowanie na pare badan kalu i krwi, ale lekarz nie zapisal na candide i lablie..a to i tak nie jest na kase ( przynajmniej candida, nie wiem jak z lambliami), to myslicie,ze zrobia na moja prosbe, bez skierowania? z krwi czy kalu..?jutro rano ide, wiec jesli mozecie, odpiszczie szybko:)
    • Dziś w kale zauważyłam długie "sznurki". Wyglądało to jak błona, i było bardzo długie. Było tego sporo. Czy ktoś zauważył u siebie coś podobnego? Co to może być, lamblie, tasiemiec? Podejrzewam, że to lamblie (mam stwierdzone) bo już kiedyś, po wizycie u człowieka, który "odrobacza energią" ;-) wyszło mi coś podobnego. Zresztą mojej mamie, po tej wizycie, też to wyszło. Od dwóch tygodni stosuję dietę, a na robaki zażywam: MEAL TIME (liść papai), liść oliwny, czosnek, tartą marche...
    • Mam pytanie do wszystkich candidowców z Warszawy, gdzie się leczycie? Plis może coś mi podpowiecie, gdzie warto się udać, jakich lekarzy - homeopatów lepiej unikać. Wszystkie wasze doświadczenia są dla mnie bardzo cenne. Jestem na etapie poszukiwania odpowiedniego lekarza. Z góry dziękuję za pomoc i wszystkie wypowiedzi kubasek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się