laryngolog

(40 wyników)
  • Odkad moje dziecko zaczelo chodzic do przedszkola jestem ciagle przeziębiona, mam objawy grypowe, zapalenie gardla i zapchane zatoki. Do tego wczoraj łamalo mnie w kosciach, dreszcze i dzis temp. 37.8 i ropny katar, na przemian z wodnistym. w ciagu 1,5 m-ca bralam 2 antybiotyki w tym jeden na zatoki i zap. gardla. w poniedzialek jestem zapisana na wizyte do laryngologa, ja i moj 3 latek, jak wyglada badanie? czy mam sie bac, czy to prawda ze laryngolog do nosa wklada druty?
  • Cześć, co prawda są tu poruszane głównie sprawy dotyczące typowo kobiecych problemów, ale może któraś z Was wygrała walkę z gardłem i może mi coś doradzić lub podsunąć ciekawy i pouczający link. Odkąd pamiętam, dość często chorowałam na gardło - ale były to przeważnie krótkotrwałe, niezbyt poważne przeziębienia. Angina bodaj raz. Niemniej problem jest. Tej jesieni już trzy razy :(. Dotarłam w końcu do laryngologa i ten doradza usunięcie migdałków. Pomysł ten średnio mi się podoba i...
  • Znalazłam na tym forum ginekologa, a o laryngologach jakoś tutaj cicho. Wiem, że jest sporo osób, które mają taki sam problem jak ja. Proszę, może ktoś zna dobrego laryngologa w Warszawie, a przynajmniej takiego, który nie olewa pacjenta (tak się zdarzyło w moim przypadku). Nawet posty o ZŁYCH laryngologach byłyby pomocne...
  • Kurcze, wciąż mi szumi w jednym uchu. Od 2 lat z przerwami. Uczucie mam jakby było zatkane? Rano czuję w nim wilgoć. Byłam u lekarza 1 kontaktu, ale ponoć stanu zapalnego nie ma. Podejrzewam albo kręgosłup szyjny, albo jednak stan zapalny. Bo jak kręgosłup, to skąd wilgoć w uchu? A jeśli stan zapalny, to czemu lekarz nic nie widzi? U laryngologa nie byłam, bo nie dostałam skierowania. Co może być przyczyną takiego szumu w jednym tylko uchu?
  • w poniedzialek zaczelo bolec mnie ucho tylko pare godzin rano obudzilam sie i nic na nie nie slyszalam bylam u lekarza przepisal mi antybiotyk.Ucho nie boli mnie w ogole, ale juz od 5 dni nic na nie nieslysze i mam szum w uchu.Miala ktoras co stakiego kiedy to minie????
  • Czy ktos wie cos na temat dokuczliwego piszczenia w uszach?A moze sam masz takowa dolegliwosc,wiec podziel sie informacja ze mna na ten temat.
  • od 2 tygodni nie ustannie boli mnie głowa, niby ból wychodzi od zatok ale najsilniej kumuluje sie z tylu głowy. Do jakiego lekarz powinnam sie z tym skierować. Do neurologa który ogólnoe zajmuje sie głowa, do laryngologa -bo może to zatoki czy do lekarz pierwszego konatktu ktory moze rozpozna powod tego bolu ale moze tez nie miec potzrebnej wiedzy ztej dziedziny Poradzcie
  • zrobil mi sie pierw zwykly pryszcz a potem zmienil on sie w narosl taka paskudna czesto krwawi mi ta dziorka nie boli to wcale ale przeszkadza co to moze byc do laryngologa termin 3 miesiace czym moge to smarowac
  • Dziewczyny od pewnego czasu czuje jakby stała mi jakas gula w gardle,chce połknąc sline ale uwiera ta gula, najgorzej jest jak sie obudze,jest nieprzyjemny zapach i smak . Pastylki ktore polecalyscie(cynk organiczny) dzialaja tymczasowo. Zęby mam zdrowe, czuje ze ten zapach jest z gardla, na jezyku pojawia sie nieprzyjemny nalot. Do jakiego lekarza mam isc? prosze doradzcie
  • Obudziłam się dziś ranoz zatkanym uchem. Troche gorzej na nie słyszę, próbowałam już przepłukać je wodą i zatykać nos i usta i dmuchać, ale to nic nie dało. Prosze, pomóżcie, ja już nie wiem co mogę z nim zrobić!
  • Nigdy wczesniej nie mialam chorych zatok, ale teraz boli mnie juz cala twarz i glowa. Bol idzie od przednich zebow do gory (moze to zeby, anie zatoki? Juz nie wiem). Czasami czuje jak jakas wydzielina splywa mi po gardle... Nos suchy-nie zatkany. Lykam ibuprom zatoki.
  • mam problem z uszami, ciagle mnie swędzą, codziennie czyszczę je patyczkiem,ale chyba za nadto bo nie mam ani troche woskowiny, czy swędzace uszy moga byc oznaka alergii?
  • jadłam wczoraj rybke na kolację... no i mam pamiątke - OŚĆ w gardle (mała musi być bo rybka z rodziny śledziowatych) nie boli, tylko czuje ją jak przełykam próbowałam to 'przegryźć' jakimiś dużymi kawałkami chleba, suchym musli... nic siedzi help!!
  • Słuchajcie, mam wizytę u laryngologa dopiero za dwa tygodnie, a z różnymi atrakcjami migdałków męczę się i męczę stale. Znacie lek (bez recepty) którym mogłabym się poratować do czasu wizyty? Gardło mnie boli, męczy mnie kaszel (nie jestem podziębiona ani nic z tych rzeczy, problem stanowi wyłącznie gardło), drapanie, szczypanie... Tylko coś lepszego niż chlorchinaldin, bo ten NIC nie pomaga. Pomóżcie!
  • Do jakiego lekarza sie zgłosić z powiekszonym węzłem na szyi. Byłam już u rodzinnego i laryngologa. Chcialabym dokąłdniej sie zbadać.
  • Mam taką pracę ze ciągle muszę mowic i to glosno, i zauwazylam ze od jakiegos czasu (niecaly rok) pojawily mi sie problemy z gardlem: pod koniec dnia czesto mnie boli, caly czas towarzyszy mi chrypka, czesto mam suchy kaszel ale poza tym zadnych innych objawow jakiejkolwiek choroby. Bylam z tym problemem u lekarza, ale upelnie zbagatelizowal sprawe: obejrzal mnie, spytal o pare rzeczy, osluchal, po czym stwierdzil: no coz, jak ma pani taki zawod to trzeba sie z tym liczyc. Ot, dia...
  • Ci, co to mają, wiedzą o co pytam :-) Wczoraj na forum kafeteria wyczytałam, że tego nie da się wyleczyć, żaden laryngolog w Polsce nie potrafi. Można tylko usunąć. Ja męczę się już kilka miesięcy, wyciskanie co kilka dni, do tego dochodzą zakażenia. Wcześniej miałam kilkanaście lat spokoju... Co robić? Poddać się?
  • moze ktos z Was mial kiedys zatkane ucho od zbyt duzej ilosci wydzielanego wosku?ucho nie boli ale nie slysze na nie,co z tym zrobic?moze ktos cos mi poradzi bede b.wdzieczna,znacie jakies dobre krople lub leki na ta przypadlosc?
  • Witam Czy ktoś może mnie naprowadzić co może być powodem zatykania uszu. Dolegliwość ta nie opuszcza mnie od ponad roku niezależnie od sezonu. Byłam u laryngologa na pierwszej wizycie i z zatokami wszystko ok. Jest to bardzo uciążliwe odczucie gdyż utrudnia mi mówienie (słyszę wtedy swój głos jakby z oddali). Myslę, ze ma to jakiś związek z odczuanymi przeze mnie "wędrówkami w mojej głowie wydzieliny o wiadomej nazwie potocznej;-)". pozdrawiam
  • Czesc Dziewczyny! Ostatnio ostro rozchorowalam sie na, no wlasnie nie wiadomo co, cos co opanowalo pol Polski (temperatura, kaszel itp). Trzy tygdnie na L-4. No i teraz jak juz doszlam jako tako do siebie, zaczely sie problemy z migdalami. Troche sie powiekszyly (choc zawsze byly duze), troche pobolewaly i cos w nich siedzialo. Dzis nie wytrzymalam i poszlam do laryngologa i co uslyszalam -grzybica! Jestem w szoku, skad, jak? Utrzymuje wzorowa higiene buzi i zebow, jestem pedant...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się