Forum Gospodarka Kredyty hipoteczne
ZMIEŃ
      lata ci

lata ci

(3 wyniki)
    • Od kilku miesięcy mam z mężem rozdzielność majątkową. 5 lat temu mąż miał problemy (już na etapie komornika) w związku z podżyrowaniem kuzynce kredytu (było to jeszcze przed zawarciem małzeństwa). Kuzynka kredytu nie spłacała. Mąż znalazł się w BIKu. Ja mam już prawie spłacony kredyt za kawalerkę (jestem wyłączną włąścicielką).Moje pytanie jest następujące: czy mam szanse na uzyskanie kredytu hipotecznego w sytuacji, gdy mąż figuruje w BIK i prawdopodbnie w jakimś systemie wewnąt...
    • Witam czy orientuje się ktoś, czy bank udzieli kredytu na podstawie przedwstępnej umowy darowizny mieszkania (a nie umowy przedwstępnej zakupu mieszkania, jak to zazwyczaj bywa)? Chodzi o darowiznę mieszkania obciążonego kredytem, na które my sami chcemy wziąć kredyt (czyli tak jakby wersja nabycia mieszkania z kredytem poprzez spłacenie go zaciągniętym przez siebie).
    • Znależliśmy wymarzony dom,w sobotę ta mamy spisac ze sprzedającym umowę przedstepną,poszliśmy bo banku starac się o pozyczkę mieszkaniową w wysokości 220tys pracujemy zarabiamy,regularnie płacimy rachunki jednak okazało sie że oboje jesteśmy w biku:-( załamana jestem okazało się że 7 lat temu nie zamnknełam jakiegoś konta w banku prawda jest taka że zamknełam i jak zamykałam konto było zerowe potem nie mieszkałam na miejscu uwczesnego zameldowania,zmieniłam adres i nazwisko nie w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się