Dodaj do ulubionych

Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frankowe

23.02.15, 20:23
Witam,
Kredyt CHF w Deutsche Bank? Czas na pozew.
Mam kredyt z 2008 w CHF w Deutsche bank PBC. W związku z sytuacją dookoła franka oraz istnieniem w umowie szeregu klauzul niedozwolonych, stwierdziłem że czas na pozew. W tej chwili organizuje się grupa do pozwu zbiorowego ws. CHF prowadzonego przez kancelarię mecenas Broniewicz-Pasieki. W skrócie:
- pozew ma na celu unieważnienie Umowy lub też przynajmniej podważenie klauzul niedwozolnych
- kancelaria ma doświadczenie w sprawach przeciw bankom, złożyła też analogiczny pozew wobec PKO BP (na początku stycznia – przed wybuchem „gorączki frankowej” - wgospodarce.pl/informacje/17928-bank-pko-bp-dostanie-jutro-pozew-zbiorowy-od-frankowiczow)
Moim skromnym zdaniem warto się zainteresować – według opinii dwóch niezależnych prawników, których poprosiłem o ocenę koncepcji, gra jest warta świeczki, a koszty rozsądne. Zachęcam do kontaktu z kancelarią (kancelaria@bbroniewicz.p) lub ze mną (pozewdbchf@gmail.com).
Dodam, ze jestem po dwóch „kontaktach prawnych” z Bankiem, obydwa zakończyły się pozytywnie – po otrzymaniu pisma przed procesowego, bank bezzwłocznie zapłacił kasę – z bankiem można wygrać, trzeba tylko chcieć
Zachęcam wszystkich klientów DB z kredytami frankowymi do:
1) śledzenia działań fundacji PRO FUTURIS www.profuturis.eu/ , szczególnie manifestacji w sobotę 28.02 w wawie i innych
2) Zainteresowania się pozwem,
3) Wystąpienia do DB z pytaniami o legalność działań i zapisy w Umowie – mam gotowe pisma, którymi chętnie się podzielę
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • akiriusz Re: Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frank 04.03.15, 21:56
      Z tego co wiem Deutsche Bank stosował weksel in blanco wink I bardzo szeroki wachlarz punktów w których może wypowiedzieć umowę. Z uwagi na ten zestaw, a głównie właśnie na ten weksel in blanco, który przedstawiano napaleńcom do podpisania mówiąc że to nic takiego, nie wróże tu zbyt wielu odważnych chętnych do kopania się z tak uzbrojonym koniem wink. Tym wekslem in blanco DB trzyma swoim klientów za przysłowiowe jaja. Nie lepiej było PRZED podpisaniem umowy pomyśleć co w niej jest?

Akiriusz

przeczytane.org | artykuły i recenzje
      www.przeczytane.org/llosa-rozmowa-w-katedrze/
    • yolcia81 Re: Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frank 15.11.16, 15:01
      Pozew zbiorowy wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frankowe
      Witam w 2007 roku zaciagnelam kredyt, mam zamiar zlozyc pozew, prosze o chetnych do wspolpracy .
      Pozdrawiam
      • msx81 Re: Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frank 25.11.16, 13:04
        Witam, rowniez szukam chetnych do pozwu zbiorowego. Moj adres mailowy mksp@gmail.com
        prosba o kontakt. pozdrawiam
      • msx81 Re: Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frank 25.11.16, 13:06
        jeszcze raz poprawny email: mksp81@gmail.com
    • msx81 Re: Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frank 25.11.16, 13:08
      witam, to nadal aktualne? pozdrawiam
    • obywatel111111 Re: Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frank 23.07.17, 19:58
      Witam,
      Również zabieram się do złożenia pozwu przeciw db. Czy macie Państwo jakieś nowe informacje/doświadczenia, którymi moglibyście się podzielić. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
      Pozdrawiam
    • ms1026 Re: Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frank 05.10.17, 09:04
      Witam!
      Także noszę się z zamiarem złożenia pozwu. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informację, które mogłyby mi w tym pomóc (ms.buchalter@gmail.com). Pozdrawiam
    • frankowicze_polisolokaty Re: Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frank 09.05.18, 15:57
      Jeśli ktoś jest zainteresowany skuteczną pomocą w temacie frankowiczów, proszę o kontakt - odszkodowania.inwestycje@gmail.com. Podchodzimy do każdej sprawy indywidualnie, ponieważ pozew zbiorowy/hybryda jest bardzo złym rozwiązaniem – nie prowadzi do finalnego załatwienia problemu i znacząco wydłuża uzyskanie pieniędzy od pozwanego. Nie wstrzymuje również przedawnienia. Dlatego też przed podjęciem decyzji warto wykonać analizę zasadności i wysokości roszczenia, która u nas jest bezpłatna.
    • maurycy1010 Re: Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frank 13.01.20, 18:15
      Który pozew wybrać to pierwsza ważna decyzja, więcej konkretów o pozwach: link , od czego zacząć będąc frankowiczem.
    • tomtiger140 Re: Pozew wobec Deutsche Bank PBC - kredyty frank 25.04.22, 07:44
      Witam
      Chcesz skorzystać z kredytu na realizację swoich projektów, na podjęcie działań, budowę swoich domów, wynajem domu itp. Jesteśmy do Twojej dyspozycji, aby udzielać pożyczek z rocznym oprocentowaniem 2%. Możesz otrzymać pożyczkę w wysokości od 4.000 do 10.000.000 euro, aby swobodnie finansować swoje projekty, jednocześnie kontrolując budżet.
      Oto obszary, w których możemy pomóc:
      -Kredyt na nieruchomość
      - Kredyt inwestycyjny
      - Konsolidacja zadłużenia
      - Linia kredytowa
      - Drugi kredyt hipoteczny
      - Wykup kredytu
      - Pożyczka osobista
      - Pożyczka na nieruchomość
      - Kredyt samochodowy lub inny...
      W razie potrzeby prosimy o kontakt.
      E-mail: Daniella.Fremont@hotmail.com