osmial123
23.02.15, 20:23
Witam,
Kredyt CHF w Deutsche Bank? Czas na pozew.
Mam kredyt z 2008 w CHF w Deutsche bank PBC. W związku z sytuacją dookoła franka oraz istnieniem w umowie szeregu klauzul niedozwolonych, stwierdziłem że czas na pozew. W tej chwili organizuje się grupa do pozwu zbiorowego ws. CHF prowadzonego przez kancelarię mecenas Broniewicz-Pasieki. W skrócie:
- pozew ma na celu unieważnienie Umowy lub też przynajmniej podważenie klauzul niedwozolnych
- kancelaria ma doświadczenie w sprawach przeciw bankom, złożyła też analogiczny pozew wobec PKO BP (na początku stycznia – przed wybuchem „gorączki frankowej” - wgospodarce.pl/informacje/17928-bank-pko-bp-dostanie-jutro-pozew-zbiorowy-od-frankowiczow)
Moim skromnym zdaniem warto się zainteresować – według opinii dwóch niezależnych prawników, których poprosiłem o ocenę koncepcji, gra jest warta świeczki, a koszty rozsądne. Zachęcam do kontaktu z kancelarią (kancelaria@bbroniewicz.p) lub ze mną (pozewdbchf@gmail.com).
Dodam, ze jestem po dwóch „kontaktach prawnych” z Bankiem, obydwa zakończyły się pozytywnie – po otrzymaniu pisma przed procesowego, bank bezzwłocznie zapłacił kasę – z bankiem można wygrać, trzeba tylko chcieć
Zachęcam wszystkich klientów DB z kredytami frankowymi do:
1) śledzenia działań fundacji PRO FUTURIS www.profuturis.eu/ , szczególnie manifestacji w sobotę 28.02 w wawie i innych
2) Zainteresowania się pozwem,
3) Wystąpienia do DB z pytaniami o legalność działań i zapisy w Umowie – mam gotowe pisma, którymi chętnie się podzielę
Pozdrawiam