lewatywa

(12 wyniki)
  • witam, cierpie na przewlekle zaparcia mimo diety ,pomagaja mi lewatywy ,ktore robie codziennie bo lepiej sie po nich czuje, lekarz mi mowi ze to wyniszcza organizm, ale troche trudno w to uwierzyc bo troche sie znam na anatomi i samo zaparcie bardziej wyniszcza niz lewatywa, przeciez lewatywa z wody to wlanie ok litra wody przegotowanej do jelita grubego gdzie sa toksyny,kal,odpadki ktore trzeba szybko usunac ,wiec jak to moze wyniszzac skad ten poglad/
  • moze troche glupie pytanie ale nie wiem na czym polega lewatywa ??
  • naczytalam sie w internecie o zbawiennym wplywie lewatywy (byle nie zbyt czestej) i postanowilam wyprobowac, ale nieco sie boje... przeczytalam ze moze ona spowodowac przesuniecie sie "wszystkiego" do gory i ze to zatruwa organizm - to jak to w koncu jest - czesc sie wyplucze, a czesc wlezie do gory? ;) jest to bezpieczne?
  • Moje pytanie jest takie jak w temacie. Nie chodzi o jednorazową lewatywę,więc Enemę wykluczam. Proszę napiszcie mi co się nadaje do robienia sobie lewatywy.
  • Tak jak w temacie jakie proporcje i z czego najlepiej zrobić płyn do lewatywy i ile trzeba tego wlać do jelita???
  • Hej kobietki za kilka dni mam badanie urodynamiczne i mam sobie przed nim zrobić lewatywę - przeglądam właśnie ofertę apteki internetowej i tam jest mnóstwo przyrzadów służących do tego celu - wlewniki, gruszki z zakończeniem miękkim i twardym itd...Który przyrzad jest najlepszy dla kogoś, kto sobie jeszcze lewatywy nigdy nie robił i bynajmniej nie jest do tego entuzjastycznie nastawiony? ;) Dzięki bardzo za odp, pozdrawiam :)
  • czy jest bezpieczna? Jakie środki przeczyszczające można bez obaw stosować w ciąży? pozdrawiam :) T.
  • Mam pytanko: jak sie robi lewatywe w domu??
  • Dziewczyny, a co jeśli zaczęłabym rodzić nagle? Na ulicy, w windzie, w sklepie? Nawet jeśli zdążą mnie przetransportować do szpitala, to nie ma czxasu na golenie czy lewatywę... I..? Co wtedy?
  • Czeka mnie laporo. (torbiel jajnika). Jak sie po niej czulyscie? Jak to wogole wyglda? Czy ktoras z was miala powiklania? Nie boje sie (mialam powzniejsze operacje na kolano), ale jestem ciekawa. Czy to prawda, ze wkldaja rurke do pochwy? Ile zwolnienia przysluguje po tym zabiegu? Ania
  • Juz za 10 dni bede miala operacje - wyciecie miesniakow, strasznie sie boje samej operacji a do tego nie wiem jak przygotowac sie do pobytu w szpitalu. Blagam pomozcie!!! Napiszcie jak przebiagaly Wasze przygotowania do operacji, co nalezy miec ze soba; jak czulyscie sie po? POzdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się