Dodaj do ulubionych

lewatywa - czym? :)

IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.04.05, 19:31
Hej kobietki
za kilka dni mam badanie urodynamiczne i mam sobie przed nim zrobić lewatywę -
przeglądam właśnie ofertę apteki internetowej i tam jest mnóstwo przyrzadów
służących do tego celu - wlewniki, gruszki z zakończeniem miękkim i twardym
itd...Który przyrzad jest najlepszy dla kogoś, kto sobie jeszcze lewatywy
nigdy nie robił i bynajmniej nie jest do tego entuzjastycznie nastawiony? wink
Dzięki bardzo za odp, pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: lewatywa - czym? :) 01.04.05, 22:12
      Proponuję jednorazowy zestaw do lewatywy Enema (lub jakoś tak), w aptece, za
      ok. 6-7 zł. Plastikowa butla (pojemność ok. szklanki) zakończona kaniulą,
      wypełniona wodą z dodatkiem soli mineralnych zdaje sie. W każdym bądź razie
      kupujesz, w ubikacji stosujesz i dość szybko dochodzi do wypróżnienia.
      • Gość: sawa Re: lewatywa - czym? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:33
        tą Enemą to chyba nawet robią na porodówkach - więc raczej skuteczne. Na mnie
        podziałało. Tylko faktycznie trzeba murem siedzieć w toalecie bo efekt bywa
        natychmiastowy. Na porodówkach radzą zacisnąc nogi i próbowac nie "puścić" jak
        najdłużej. Ale nie jest to łatwe. Profilaktycznie radzę kupić 2 zestawy.
        • Gość: Kasia Re: lewatywa - czym? :) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 13:18
          Szczerze powiedziawszy to mi nawet pól butelki Enemy nie poszłosmile I ja robiłam
          tak - położyc się na lewym boku, wpuścić ten plyn i tak sobie spoko leżeć aż
          się poczuje "potrzebę"smile Najlepiej wytrzymać ile się da,ale bez przesady i po
          sprawie. Aha - połozyc się blisko łazienkismile
    • Gość: Kasia Re: lewatywa - czym? :) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:30
      Dokładnie jak przedmówcasmile Parę dni temu przyszlo mi zmierzyć się z lewatywą
      przed badaniem i też nie byłam entuzjastką, ale Enema wiele ułatwia. Kup
      przeczytaj ulotkę i możesz iść na badanie.
      • Gość: ela Re: lewatywa - czym? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 13:13
        Zwykłą sztrzykawka i ciepła woda.
        • nchyb Re: lewatywa - czym? :) 02.04.05, 21:31
          Zwykłą strzykawkę do zastrzyków darowałabym sobie. Końcówka jest odpowiednia do
          założenia igły,jednak nie jest pomocna przy wprowadzeniu strzykawki głębiej do
          odbytu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka