licencjat

(5 wyników)
  • Witam, jestem z zawodu psychologiem międzykulturowym (taki tytuł na dyplomie, chociaż pracę magisterską pisałam z psychologii rozwojowej), natomiast od kilku lat wykonuję zawód socjologa. Od dłużego czasu myślę o pracy z dziećmi, pracy przedszkolanki. Mam pytanie jakie wykształcenie (przy moim obecnym) musiałabym zdobyć by wykonywać ten zawód? Panie w przedszkolu córki mówiły, że wystarczy licencjat? W grę wchodzi jedynie nauka w trybie zaocznym. Dziękuję z góry za odpowiedź.
  • Witam, jestem mama 2 dzieci Maksia, ktory konczy w tym roku 6 lat i Mai ktora bedzie miala za niedlugo 3 latka. Oboje chodza do przedszkola i sa bardzo zadowoleni. Ja narazie nie pracuje, bo wychowywalam Majcie :), bylam tylko w Radzie Rodzicow w naszym przedszkolu gdzie dosyc duzo sie udzielalam :) I majac bliski kontakt z nauczycielkami, dziecmi zaczelam myslec czy by nie zaczac pracowac w przedszkolu. Teraz tylko sie zastanawiam jakie musialabym skonczyc studia. Czy wystarczy ze ...
  • Dziewczyny mam sporo pytań, mam nadzieję że mi pomożecie. Jestem na 3 roku licencjat : pedagogika przedszkolna zintegrowana z wczesnoszkolną i psychologią szkolną. 1. Aby uczyć w przedszkolu jako nauczycielka muszę zrobić magisterskie z pedagogiki przedszkolnej? czy wystarczy licencjat? 2. Aby nauczać rytmiki w przedszkolu muszę ukończyć jakąś szkołę muzyczną? jakiego stopnia? czy wystarczy 2letnie studium nauczycielskie o kierunku muzyka? Czy zrobić z tego magisterskie? jaki kierunek musi...
  • Witam! Chciałam zapytać "u źródła" czy będąc po licencjacie z pedagogiki specjalnej można zrobić studia podyplomowe z pedagogiki wczesnoszkolnej i pracować w przedszkolu? A czy któraś z Pań orientuje się może jakie studia należy skończyć aby móc pracować w żłobku? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • jestem po licencjacie zaczne prace w przedszkolu ile bede zarabiac? co artykul to inne wynagrodzenia, no to jak jest naprawde? a druga sparawa czy w przedzszkolu niepublicznym pracuje sie na umowe o prace czy KN? i ile godzin?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się