licencjat

(14 wyniki)
  • Mam licencjat z germanistyki, seminarium dotyczyło języka w biznesie. Chciałabym iść na mgr, ale nie mam pojęcia gdzie. Czysta filologia mnie nie interesuje. Poradźcie coś (sensownego..) :)
  • Nie dawno uzyskalam dyplom Licencjata z nauk politologicznych w Polsce,i teraz chcialabym podjac studia w Hamburgu,pytanie,jaki jest w Niemczech odpowiednik Licencjata w Polsce??Poniewaz troche sie pozmienialy teraz tytuly,w zycie wchodza master i bachelor..troche sie pobubilam.Poza tym czy np.Wyzsza szkola humanistyczna (prywatna) jest tutaj odpowiednikiem Fachhochschule??Czy po uzyskaniu licencjata w takiej prywatnej szkole moge rozpoczac studia uzupelniajace na UNI HH?? Bede...
  • Jak powiedzieć, że ma się studia licencjackie, dyplom licencjata, że się zdało egzamin licencjacki itp.? Po prostu ukończone studia licencjackie. Czy jest na to jakieś słowo w niemieckim? Dziękuję za pomoc!
  • Witam, mam problem z wytłumaczeniem niemieckiej koleżance po fachu (jestem pielęgniarką) jaki jest u nas system kształcenia. Przebrnęłam jakoś przez Liceum Medyczne, ale nie wiem jak przetłumaczyć "SZKOŁA POMATURALNA" "LICENCJAT" "STUDIA MAGISTERSKIE". Proszę o wsparcie :) Dziękuję
  • co sądzicie o tym aby zrobic licencajt w Polsce i po tych 3 latach rozpoczac studia w Niemczech. Chodzi mi o to, aby udoskonalic jezyk i dopiero wtedy wyjechac. Innym pomysłem jest 'studienkolleg' w Niemczech a pozniej studia (rowniez tam). Czy ktos mogłby mi doradzic. Z GÓWRY DZIĘKUJE I POZDRAWIAM
  • Pomożcie mi prosze, nie wie jak to napisać:(:(
  • Jakie są w Niemczech tytuły naukowe? I w ogóle jak wygląda tam system kształcenia? Szczególnie chodzi mi o to, jak wyglądają tam studia. Wie ktoś? Macie może jakieś materiały na ten temat? Dzięki!!! Pozdrawiam!
  • za wszelkie sugestie dziekuje
  • Kończę w tym roku licencjat z germanistyki, chciałabym zdawać na UJ dzienne z przejściem na 4 rok. Może ktoś tak studiuje. Czy jest trudno czy są duże róznice.
  • PROSZĘ JAK WIECIE GDZIE JEST GERMANISTYKA ZAOCZNA MGR LUB EWENTUALNIE NA UNIWERKU GDZIEŚ LICENCJACKA ZAOCZNA TO NAPISZCIE PROSZE
  • Diplom Betriebswirt (FH) - jak to bedzie po naszemu, jak sie nostryfikuje dyplom? Szczegolnie to FH (wyzsza szkola zawodowa???)... Pozdrawiam, Ewa
  • Hallo, Wie war die Reise? Alles war gluecklich geklappt? Ich sitze beim Computer zu Hause jetzt. Bei mir ist alles in Ordunung. In zwei Wochen beginnt schon meine Schule, so Ich werde viele Pflichten haben. Ich schreibe (licencjat) Ich mache auch Fuehrerschein. Wenn ich alle Pruefungen bestanden werde, dann bestimmt schreibe zu Ihnen. Ich schicke zei Foto im Anhang. Mit freundlichen Gruessen ********** napisałam jak potrafię, żeby nie iść na łatwiznę Sprawdźcie proszę Dzięki z ...
  • Witam was w tym roku ( jak dobrze pojdzie;) bede miala tytul licencjata germanistyki i zastanawialam sie czy nie rozpoczac studiow magisterskich w De tylko ja kompletnie nie wiem jak sie zabrac za zalatwianie tego pomozcie mi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się