Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      licencjat

licencjat

(5 wyników)
    • Z jednego kierunku mam licencjat z drugiego niedługo będę bronić pracę magisterską. Mój promotor powiedział mi że mogę pisać doktorat z ktorego chcę.. Czy to prawda czy ktoś wie coś pewnego??
    • A do tego likwidacja habilitacji. Tak minister nauki - jak dowiedziała się "Gazeta" - chce uprościć karierę naukową. www.gazetawyborcza.pl/1,75248,5044480.html
    • Witam! Piszę pracę z języka chorwackiego. Z wiadomych powodów nie mogę go zdawać na egzaminie. Skończyłam też anglistykę, tyle, że na licencjacie. Czy będę mogła zdawać angielski jako język obcy na egzaminie doktorskim? Dodam, że temat mojej pracy nie ma nic wspólnego z j. angielskim. Sporadycznie korzystam ze źródeł anglojęzycznych, ale tak mogą wszyscy. Mam wprawdzie w zanadrzu rosyjski i italiano, wersja pesymistyczna, znajomość: niższy przed- średnio zaawansowany, ale z takim opano...
    • KTO WIE(12)

CZY INŻYNIER MOŻE ROBIĆ DOKTORAT? TURSBUD mch47@op.pl
    • serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3922714.html "Zapowiedział "wielką i głęboką reformę szkolnictwa wyższego". Wprowadzony zostanie np. "system boloński" - z trzema stopniami: bakałażem, magistrem, doktorem. Będą interdyscyplinarne studia dla najzdolniejszych. Uczelnie mniejsze i słabsze "mają się łączyć w uczelnie sieciowe". Będą większe wymogi od uczelni przyznających stopień doktora. System stypendialny zostanie zreformowany. Powstanie Narodowe Centrum Badań i Rozwoju." Jak zyje, b...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się