licencjat

(3 wyniki)
  • Po zrobieniu licencjata w Polsce chcialbym kontynuowac edukacje w Anglii - ale podobno nie uznaja tam polskiego licencjata, a magistra uwazaja za odpowiednik ich licencjatu. Najbardziej zalezy mi na zrobieniu w Anglii doktoratu, ale chcialbym przeniesc sie tam juz po licencjacie. Czy ktos ma jakies doswiadczenie? Oraz drugie pytanie - mysle konkretnie o Cambridge. Czy absolwent polskiej uczelni ma w ogole szanse dostac sie na interview do tak prestizowej uczelni? No i co z tym licen...
  • Bachmann zazwyczaj mowi ciekawie.... oto jego tekst o systemie osiwaty wyzszej. miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35764,6738379,Licencjat_dla_wszystkich__magisterka_dla_elit.html
  • Stoje wlasnie przed dylematem, czy nie opoznic mojego wyniesienia sie z miasta gdzie studiuje o kolejny rok. Dzieki temu mialbym juz 2x mgr i 2x licencjat (sic!) ze spraw, ktore mnie interesuja jak najbardziej. Potrzebuje ten rok na dokonczenie jednego licejcjatu z fizyki i mgr z filozofii. Ale to tez opozniloby exodus i start tego, co przeciez i tak bede musial zrobic. Zdaje sobie tez sprawe z tego, ze po doktoracie nie bedzie nikogo obchodzilo, czy mialem 1 mgr na 3,0 czy 10 na 5,0. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się