Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      limfocyty

limfocyty

(4 wyniki)
    • Rzecz o nowym odkryciu zespołu badaczy La Jolla Institute for Allergy & Immunology Albany Medical College. http://esciencenews.com/articles/2008/12/03/researchers.identify.cell.group.key.lyme.disease.arthritis&prev=/search%3Fq%3Dbacterial%2Bprotein,%2Bwhich%2Baids%2Bin%2Btransporting%2Bthe%2Bmetal%2Bmanganese%2Bbacterium%2B%2BLyme%2Bvirulent%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DG&usg=ALkJrhg-prgALcFLXNLShaMbVVLTam-Qxw "Nasze wyniki są takie, że komórki NKT mają decydujące znaczenie dla zapobiegania c...
    • Retrovirus prawdopodobna przyczyna Zespolu przewleklego zmeczenia , fibromyalgii i nietypowego SM Sobota 10 pazdziernika 2009 WAZNE nowosci badawcze: Jako punkt zwrotny, naukowcy z Whittemore Peterson Institute oglasili odkrycie retrowirusa u wiekszosci osób z zespolem przewleklego zmeczenia (CFS lub ME / CFS). Badanie zostalo opublikowane niedawno w czasopismie Science. Badanie wykazalo, ze wirus zwany XMRV we krwi 68 z 101 ME / CFS pacjentów, w porównaniu do zaledwie 8 z 218 zdrowych...
    • Witam po długiej przerwie. Chciałam Was zapytać ilu z Was ma limfocytozę tzn, zwiększony udział procentowy limfocytów (ponad 45%) - w ogólnej liczbie leukocytów. Ja mam limfocytozę od jakichś 6 lat (wtedy jeszcze nie miałam pojęcia, że jestem chora)...... Wiem że limf. występyje też w stwardnieniu rozsianym.... A aj mam boreliozę, bartonelle i mykoplazmy...... Jeśli nie macie limfocytozy to czy macie jakieś stałe przesunięcia w krwinkach białych?
    • Int J Med Microbiol. 2009 Jan 13; [Epub ahead of print] Tick saliva affects both proliferation and distribution of Borrelia burgdorferi spirochetes in mouse organs and increases transmission of spirochetes to ticks. Horka H, Cerna-Kyckova K, Skallova A, Kopecky J. Laboratory of Vector-Host Interactions, Institute of Parasitology, Biology Centre AS CR, Faculty of Science, University of South Bohemia, Branisovska 31, 370 05 Ceske Budejovice, Czech Republic. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się