Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      limfocyty

limfocyty

(3 wyniki)
    • Witam, Jestem na tym forum zupełnie świeża, ale obecność moja jest uzasadniona chorobą Hashimoto, jaką niedawno wykryto u mojego chłopaka. Ciągle narzeka na ucisk w szyi, USG wykazało powiększone węzły chłonne (przy czym tylko jeden był nieregularnej budowy). Właśnie trzymam w ręku wyniki badania krwi. Wszystko jest w zasadzie w normie, oprócz limfocytów - 56%. Co to może znaczyć?
    • Tymozyna wydzielana przez grasicę przyśpiesza dojrzewanie limfocytów T, pobudza limfopoezę (powstawanie limfocytów), wzmaga odpowiedź na mitogeny, hamuje nowotwory, zapobiega chorobom autoimmunologicznym, przyśpiesza odrzucanie przeszczepów tkankowych i przeszczepionych organów. Tymopoetyna jest blokerem synaptycznym, hamującym przewodzenie impulsu w czasie skurczu mięśnia w płytce ruchowej (neuronowo-miocytowej); ponadto wzmaga limfopoezę i dojrzewanie limfocytów T. Wszystkie hormony...
    • Dziewczyny, Wiem, że to juz gdzieś tu było....ale nie mogę znaleźć!!! Przepraszam jeśli się powtarzam w tej sprawie...... Na moich wynikach jest: anytyreoglobulin - 157 (norma: 0-34) antyperoksydazowe - 269 (norma: 0-12) czy ja dobrze wnioskuję, że te pierwsze to TG a drugie TPO ??????? I jeszcze jedno uprzejme pytanko: posiadacie informacje, które z tych przeciwciał są istotniejsze, które za co są winne ? czy może one zawsze działają na naszą niekorzyść razem???? Sorka, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się