lubliniec

(33 wyniki)
  • Czy to prawda ze Lubliniec ma sie przylaczyc do MZKP? Podobno linia 129 i 143 maja zostac przedluzone do Lublinca. Slyszeliscie o tym? Co o tym sadzicie?
  • Tarnogórskie starostwo nic nie robi w naszym mieście!!! Chcemy wrócić pod koronę lubliniecką
  • Marszałek Woj.Śląskiego spotkał sie w Lublińcu z włodarzami miasta. Na spotkaniu m.in. zostało uzgodnione, iż województwo będzie sie starać aby szlak Czestochowa-Lubliniec został wyremontowany oraz aby na trasie Lubliniec- Gliwice kursowały spowrotem pociągi pasażerskie (tak jak w latach 70tych), na dzień dzisiejszy po trasie lubliniecko-gliwickiej jeżdżą tylko pociągi towarowe. W końcu będziemy mieć połączenie z Lublińcem :) pzdr z Gliwic
  • Wiecie coś? Ruszyło sie cusik do przodku? Mieszkam w Tarnowskich Górach ale do szkoły chodze do Lublińca, męczy mnie codziennie dojeżdżanie pociągiem który 40km wlecze sie prawie godzine (a czasami więcej) teraz sie przesiadłam na autobus PKS-u Lubliniec, relacji Katowice-Lubliniec, który jeździ nie przez Koszęcin (jak pozostałe z Katowic do Lublińca) a przez Tworóg, ale jedzie on ciut za poźno, jest tez wcześniejszy Bytom-Lubliniec, tez przez Tworóg, ale ten jedzie za wcześnie:( ...
  • Czy to prawda, że nie lubicie Lublińca ? pzdr
  • Czy nie było by dobrym pomysłem aby między Tarnowskimi Górami a Lublińcem spowrotem jeździły czerwone autobusy, tak jak to było kiedyś???? Proponuje sie zwrócić z tą prośbą do "Gwarka". Ludzie z Tarnowskich Gór mają problem aby dojechać do Lublińca, a ludziska z Lublińca chcąc sie dostać do Katowic musza jechac pociągiem bądź autobusem prawie dwie godziny, gdyz i ten i ten jedzie przez Koszęcin. A czerwonki kursowały by przez Tworóg, L-c Kokotek. Co wy na to?
  • Zaczyna sie trasa koncertowa ICH TROJE "Sami swoi/siedem grzechów głównych". Jeden z pierwszych koncertów tej trasy odbędzie sie w Lublińcu (teraz Lubliniec stał sie drugim domem Wiśniewskiego). Pora sie zbierac!!! JEDZIEMY NA KONCERT!!!!!!!!!
  • Podobno Lubliniec od następnego roku będzie stolicą województwa. Spełnia wszystkie warunki. Nie to, co Tarnowskie Góry! Lubliniec ma więcej mieszkańców - 23700 mieszkańców, TG tylko 622267 przy porównywalnych powierzchniach. Lubliniec ma wielki park 90 ha, TG tylko 188 w Reptach, a miejski- niegdyś największy w woj. katowickim tylko 21,5. Nie wspomnę już o takich zagajnikach jak Park Redena, Strzelecki, Kamilianów, Górniczy, Piny i Hutniczy. Po co to piszę? Hm... można swojego mi...
  • Lubliniec jest lepszy niż cały Śląsk razem wzięty :P :P :P :P :P :P :P :P
  • Co u Was słychać? My walczymy o śłąskie gazety w naszych kioskach. Chcemy mieć takie same jak u Was bo teraz mamy wersje częstochowskie slaskiegazety.strzebin.net/ Niestety Częstochowa nas ciągle blokuje i teraz chcą nas wciągnąć do jakiegoś śmiesznego woj.częstochowskiego! miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3209165.htmlPozdrowinka!
  • Co sadzicie o miom mieście ?? Pozdro. dla wszystkich.
  • Dlaczego największa biesiada śląska była w wLublińcu skoro to gorolskie miasto????
  • Słyszeliście o tym? W lublinieckim zakładzie psychiatrycznym wybuchł pożar. Kilka osbów zginęło.
  • Witam serdecznie Jakie macie opinie o hotelu SILESIANA w Lublińcu - Kokotku? Organizacja zabawy z DJ, zakwaterowanie, kuchnia ? Obiekt z lat 70-tych XX wieku ale czy godny polecenia? Pozdrawiam
  • Połączenia PKP w Tarn. Górach są wręcz tragiczne, zeby dostać sie gdzies dalej (np. do Warszawy, Wrocławia, Lublina, Krakowa) trzeba sie przesiadac w Katowicach albo w Lublińcu. Czy to sie kiedys zmieni??? Czy tak juz pozostanie?
  • Szukam miłego faceta na letnie dni i nie tylko. Mam 25 lat i dość nudy. Mam 173 cm wzrostu i jestem wesołą kobietą hi hi hi...Może jest ktoś chętny na nawiązanie bliższej znajomości ???
  • internet(10)

Lubliniec doczekał się bezpłatnego ogólnie dostępnego internetu , a my w lesie , tylko obiecanki . Moze się mylę , wiecie coś?
  • RATYNKU !!! Jak wszyscy wiemy częstochowa został przyklejona do woj. Śląskiego. Niektórym częstochwskim urzędnikom nie podoba sie to iż ich miasto leży w woj.Śląskim,w związku z tym chcą reaktywować woj.częstochowskie.Chcą również przyłaczyć powiat Lubliniecki bo jak twierdzą, jesteśmy z nimi historycznie związani. Redzenna ludność lublinieckia nie zgdza sie z tym,gdyż powiat Lubliniecki zawsze był nieodzowną częścia Górnego Śląska.Drodzy użytkownicy forum na początek troszke histori...
  • Witam państwa z propozycja uruchomienia komunikacji miejskiej w północnej części GOP zwracałem się z prośbą do organów władz powiatowych i wojewódzkich jak i również do przewoźników obsługujących linie miejskie czyli KZKGOP i MZKP brak odpowiedzi odczytałem jako brak zainteresowanie władz pomysłem na uruchomienie komuniacji miejskiej na następujących liniach : * Tarnowskie Góry - Tworóg - Kokotek - Lubliniec * Tarnowskie Góry - Miotek - Woźniki Śl. * Tarnowskie Góry - Miotek - ...
  • Co sądzicie o nowym rozkładzie jazdy PKP??? tarnowskie Góry jak zwykle ucierpiały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się