lubliniec

(7 wyników)
  • Podobno przez Kalisz ma przechodzić szybka kolej W-wa - Wrocław a powiedzcie mi gdzie będzie rozgałęzienie na Poznań?? W Kaliszu czy może w Ostrowie. Nie chce być żadnym prowokatorem ale... w końcu w tej części Polski to Ostrów Wlkp. jest największym i najważniejszym węzłem kolejowy (obok Poznania)
  • ...poprostu jestes w szoku! Jak miasto wielkości Kalisza; miasto bądź co bądź niewielkie, może mieć takie ambicje - to naprawde zaskakujące... dowiaduje sie tu, że wy w Kaliszu chcecie mieć województwo <lol> pełno marketów (w sumie to już macie, sorry ale uważam, że w takim małym mieście jak Kalisz markety za niedługo zaczną upadać). Ogólnie miasteczko macie fajne, ale żeby odrazu województwo - to już przesada, województwo należy sie miastom mający powyżej 300.000 mieszkań...
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=237&w=37347408&a=38023003 Pisze o 97 tys. Słupsku jako dużym mieście a 110 tys Kalisz ma za wieś :P:P:P heheh dobra jest:D aaaaa Częstochowe też ma za prowincje :P:P:P czyli już wiadomo....:P Uciekła z tego psychiatryka
  • forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38695 moze wreszcie nikt nie bedzie zasmiecał tego forum
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=37525455 pozdrawiamy sieradz:)
  • No wytłumaczcie mi drodzy kaliszanie?? Rywalizacja między miastami nie ma najmniejszego sensu takich przykładów jest w Polsce kilka (Zielona-Gorzów, Bydgoszcz-Toruń, Częstochowa-Lubliniec, Kielce-Radom, Tarnów-Nowy Sącz, Jelenia-Wałbrzych, Słupsk-Koszalin, Tarnobrzeg-Stalowa Wola, KRAKÓW-WARSZAWA, Poznań-Wrocław i inne). Wśród nich jest Ostrów i Kalisz, a przecież tworzycie aglomeracje ostrowsko-kaliską, więcej was dzieli niż łączy. Czekam na odpowiedzi, tylko kulturalen, nie tak...
  • ....patrząc na wasze forum widze, że kaliszanie obrażają innych ludzi i inne miasta, to smutne i prymitywne. ja byłem w Kaliszu dwa dni temu i musze powiedzieć, że Kalisz to dziura!!! Kalisz to wies przy mojej Łodzi!!!! Dziura i tyle!! Oczywiście zaraz oszołomy będą mówić ze to nieprawda ale każdy może mówić co myśli prawda? No chyba, ze tutaj obowiązują inne zasady?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się