malezja

(13 wyniki)
  • z biurem kiribaticlub.pl- czy ktoś podróżował z nimi?
  • Wybieram sie do Malezji na pierwsze trzy tygodnie grudnia, Paradise Sandy Beach Resort. W necie wszystko wygląda tak kolorowo i przyjaźnie. Jaka jest rzeczywistość? Z mojego dotychczasowego doświadczenie przeważnie odbiega ona od tego co przedstawiają ładne fotki w necie? Proszę o porady, uwagi i opinie na temat tego kraju, ludzi, miejsc do zabawy, zwiedzania oraz ww. hotelu, itp. Pozdrawiam
  • Witajcie, Na początku lutego wybieram się w krótką podróż do Malezji i Singapuru. W międzyczasie trafiłem jednak na ofertę bardzo tanich przelotów "Air Asia" i zacząłem zastanawiać się nad tym, czy nie byłoby warto skorzystać z tej okazji i polecieć na dwa dni na Borneo. Mają naprawdę dobre ceny, a realna szansa bycia w ciągu życia na Borneo nie jest wielka. Rozważałem lot do Kuczingu, bo tam ceny biletów są bardzo atrakcyjne. Bardzo zależałoby mi jednak na tym, by poza miastem ...
  • czesc 1 czerwca wybieram sie do azji pld. wschodniej. poszukuje informacji na temat wiz. wiem ze do malezji nie jest ona wymagana, jednak chcialbym leciec do bangkoku, a z tamtad odwiedzic wymienione wyzej kraje. czy mozna dostac wize 90 dniowa do tajlandii z prawem wielokrotnego przekraczania granicy? jesli tak to czy moge ja dostac na granicy. jesli nie to jaki jest okres oczekiwania. jesli macie jakies dodatkowe informacje o w/w krajach- bedy za wszystkie bardzo wdzieczny p...
  • w malezji swieta wielkanocne sa tak malo popularne, ze nawet kartek nie mozna kupic. jednak mam szczescie, bo spedze ten czas z polskimi znajomymi. beda pisanki, babka, chran z burakami, szyneczna. prawie po polsku, tyle tylko, ze nie w POlsce. zycze wszystkim odwiedzajacym to forum zdrowych i pogodnych swiat i serdecznie pozdrawiam z malezji! magda (madziabis@yahoo.co.uk)
  • Kuala Lumpur pozdrawia Polske! zaczela sie moja przygoda z malzeja. prawdopodobnie spedze tu kolejny rok. jest to mozliwe dzieki organizacji studenckiej AIESEC, ktora pomogla mi zalatwic praktyke i zorganizowac wyjazd. przylecialam dzis rano czasu malezyjskiego lub jak kto woli w niedziele wieczorem czasu polskiego. lot byl ok, troche spozniony, ale bezpiecznie, a to sie liczy. z centrum miasta odebrala mnie koleznak, ktora jest tutaj na praktyce od sierpnia. bede u niej do srody...
  • malezja(10)

Jade w styczniu do malezji. bede tam pracowac przez rok, moze 1,5. bede mieszkac w stanie penang. w tym czasie mam zamiar pozwiedzać malezje, a później chcę poświęcić jakieś pół roku na podróż po azji południowo wschodniej. w planach mam tajlandię, birmę, kambodżę, laos, wietnam, indonezję, a jak się da to może nawet filipiny i papua-nowa gwinea. w związku z tym bardzo proszę o wszelkie rady - zarówno te związane z podróżowaniem jak i życiem w malezji. szczególnie interesują mnie ...
  • Zaprszam na zdjecia www.maciek.new.fr z Malezji i Korei. W Malezji dzungla nas pokonala, dlatego malo jest zdjec dzunglowych. Natomiast Korea to tylko i wylacznie gory - ale calkiem ladne. Marzena
  • angkor(5)

w lipcu bede w angkor w kambodzy.mam w zwiazku z tym pytanie. jaka waluta najlepiej sie tam poslugiwac, aby stracic jak najmniej- amerykanska, tajska czy lokalna? jakies rady na pobyt w kambodzy? dzieki pozdrawiam z malezji - jestem tu juz pol roku, zaczynam tesknic:(
  • mam problem,może ktoś z Was może mi pomóc. lecę w niedziele do Kuala Lumpur. Do walizki chcę zapakować trochę polskiego jedzenia: zupki w proszku, kabanosy próżniowo pakowane, ser żółty, trochę słodyczy itp. czy tego typu produkty mogę bez problemu tam wwieźć? wiem, że np. do Australii nie można przywozić żadnej żywności. czy wiecie jak jest z Malezją?
  • czesc. szukam info na temat praktyk zagranicznych poza europa. czy wie ktos moze jakie organizacje posrednicza lub rekrutuja na praktyki? jakie sa wymagania wobec praktykantow, oplaty, kraje praktyk? z tego co wiem to aisec rekrutuje na praktyki m.in. do indii. czy ktos uczestniczyl w ich programie? interesuja mnie praktyki platne, zwiazane z ekonomia. na wolontariat mnie nie stac ale jesli ktos byl na praktyce w ONZ, w jakims egzotycznym kraju, to chetnie poczytam info na ten t...
  • Witam was wszystkich. Mialem tak szybko nie postowac na forum o moim wyjezdzie jako ze deadline to dopiero 1 wrzesnia 2004, zauwazywszy jednak tak wiele odpowiedzi na post pt. "chce rzucic wszystko i wyjechac" w Travelbicie postanowilem rzucic dzisiaj zawiadke o moim wyjezdzie. Wiem ze podroz na rok, dwa lata wymaga przygotowan, zamnkniecia wielu doczesnych spraw w naszych kochanych, roznorakich urzedach, czasami ukonczenia studiow, odlozenia funduszy etc. etc. dlategoz wlasnie pis...
  • Witajcie, Czy uważacie, czy istnieje jakieś realne ryzyko ze względu na ptasią grypę w Azji Południowo-Wschodniej? Za trzy tygodnie wyjeżdżam do Malezji i Singapuru. Dziękuję i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się