miejsca

(12 wyniki)
  • jest możliwa rehabilitacja w dwóch różnych miejscach na NFZ ??? bo tak się zastanawiam , tam gdzie chodzimy od 4 miesiecy to jakoś małe postępy widzę i teraz nie wiem czy to jest wina małej ilości reh (raz w tygodniu) czy moze rehabilitantki , mały jak tylko ja widzi to zaczyna marudzić , dodam że rehabilitujemy się metodą bobath i tak sobie wymyśliłam żę moze spróbowałabym załatwić w innym miejscu załatwić i wtedy bym sprawdziła jak reaguje na innego rehabilitanta , wiem że prywatnie m...
  • Dziewczyny, moje dziecko było rehabilitowane met Vojty i NDT w CZMP, niestety teraz mam kłopoty z umowieniem wizyty do dr i chodzimy na widzewską. Czy możecie polecić mi miejsce rehabilitacji - ruchowej, czy też psycho ruchowej gdzieś indziej, może być poza łodzi jeśli warto. Bardzo ws proszę o pomoc kasia
  • Jak trafić na taki turnus? Jakie dokumenty należy zebrać i jak długo się czeka na miejsce i termin? Z góry serdecznie dziekuje za informacje.
  • Witam wszystkich. Moje 14 miesięczne dziecko ma porażenie mózgowe nie siedzi jeszcze samodzielnie nie chodzi... ale jest cudne:-) Chciałabym pojechać z nią na turnus rechabilitacyjny, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Gdzie szukać informacji jaki wybrać gdzie po dofinansowanie (jestem z poznania) no i w ogóle jestem jestem dopiero początkująca w sferze rechabilitacji wyjazdowej.....Prosze o radę. Próbowałam szukać na własną rękę ale nie bardzo mi to idzie. Z góry dziękuje.
  • Witam, U moich 14 miesięcznych bliźniaczek jest podejrzenie mpd. Rehabilitujemy sie od 5 miesiaca ale postepy sa bardzo powolne. w tym momencie przekręcaja sie na boczki, jednej udaje sie na brzuszek czasem, nie siedza, główki tez nie trzymaja stabilnie, choc zdarze sie to coraz czesciej. I tutaj moje pytanie, czy z takimi maluchami jest sens jechac na turnus. Poradzcie jakies ośrodki
  • Cześć mam wrażenie że teraz zaglądają tu same nowe mamy. Powyżej gabi11 wpisała wątek turnusy rehabilitacyjne i brak odzewu. Ja bywam ale chcę się dowiedzieć i innych miejscach i jak widać nic z tego. Może teraz każdego stać na prywatnych rehabilitantów. NIKT nie jeździ???
  • Synek (2 lata) ma podobno duży problem z przedsionkiem. Na ostatniej terapii położony brzuchem na dół w hamaku darł się jak opętany, piąstki zaciśnięte, kciuki schowane! Tylko że w domu, gdy huśtamy go w ten sposób na długim ręczniku w ogóle mu to nie przeszkadza, nie boi sie, nie zaciska w ogóle rączek, opiera sie otwartymi dłońmi o podłogę. To była nasza 2 terapia, dodam, że dziecko niepewnie czuje się w obecności terapeutki, muszę być obecna podczas ćwiczeń (taki jest - potrzebuje p...
  • Synek ma juz prawie 22 miesiące i nie chodzi. Ma bogatą przeszłość (2 pkty Apgar, wczesniak, choroby ukladu moczowego, długi pobyt w szpitalu). Już od dawna chce chodzić, ale jego równowaga jest tragiczna. Potrafi stać w miejscu przez maksymalnie 4 sekundy. Zaczyna robić pierwsze kroczki. Raz się mu udało i zrobił 8. Moje pytanie do WAS jest takie: Jak długo dziecko powinno umiec stac w miejscu, aby zacząć chodzić? Bo ja widze po swoim malcu, że jeszcze długo zanim zacznie pewn...
  • Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii o pani Joli Stepowskiej pomyślałam, że zabiorę synka do niej na rehabilitację. Pierwsza wizyta u niej w gabinecie - oceniałam ją jako super rehabilitantkę i miłą, symaptyczną osobę. Umówiliśmy się więc na wizytę tym razem już domową. Spóźniła się ponad dwie godziny. Na jej uspawiedliwienie jej mogę powiedzieć tylko, że zadzwoniła i powiedziała, że będzie później. Tylko skoro umawiałam się dwa tygodnie wcześniej to powinna uwzględnić dojazd ...
  • Moze wiecie gdzie w Warszawie jest taka poradnia gdzie można w jednym miejscu odwiedxić neurologa, ortopedę i jeszcze rehabilitanta zeby podpowiedział jak ćwieczyć. Słyszałam ze jest gdzieś taki ośrodek, ale nie wiem gdzie. Pozdrawiam
  • Izo-luizo, dopisałam się do Twojego wątku o Waszym pobycie w IMiDz. My mamy skierowanie do KJD na czwartek. Napisz, jak tam jest, na co uważać, czego się spodziewać... Bardzo się denerwuję tą wizytą i chciałabym wiedzieć jak najwięcej, żeby jakoś się przygotować. Dziękuję i pozdrawiam, Dorota
  • Witam! Jakie korzysci daje orzeczenie o niepełnosprawnosci dziecka (prawie rocznego)? Wiem o zasiłku 153 zł, odliczeniu od dochodu 2280 na dojazdy na rehabilitację, ewent. dofinansowanie turnusów. Czy cos jeszcze można otrzymać? Dziękuję i pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się