miejsca

(19 wyników)
  • Witam. Moja córcia urodziła się z naczyniakiem umiejscowionym między wargami sromowymi przy wejściu do pochwy. Był to mały jasnoczerwony, lekko wypukły guzek. Udałam się do chirurga, który stwierdził, że jeśli do pół roku będzie się powiększał to go wytnie. Teraz córcia ma 8,5 m-ca i ciągle rosnącego naczyniaka koloru purpurowego. Dzisiaj byłam z wizytą u pani dr, o której przeczytałam na tym forum. Panie Ją bardzo chwaliły. Okazało się, że od początku powinnam lekko uciskać nacz...
  • witam, jestem po raz pierwszy na tym forum. Jestem mamą 3 córeczek. Najmłodsza córeczka od urodzenia ma 3 zmiany naczyniowe, na brzuszku (małe i w zasadzie prawie już zanikło) z tyłu główki (b. malutkie, we włoskach) i trzecie największe na lewym łokciu - i to jest przyczyna moich zmartwień. Znamie jest płaskie, ale ostatnio zaczęło się powiększać i jest bardziej czerwone w niektórych miejscach. Do tej pory nic z tym nie robiliśmy. Dziecko ma 2,5 mies., Panie Doktorze proszę o r...
  • Panie Doktorze, mojej obecnie 15-miesięcznej córce Lenie jakieś 2 m- ce temu pojawił się na lewym policzku naczyniak (tak sądzę). Początkowo niewielki, lekko wystający ponad powierzchnię skóry (łepek od szpilki). W ciągu ok 2 tyg urósł, ale nie za wiele (1,5-2 łepki od szpilki, bardziej wystający). Któregoś dnia podczas zabawy zaczął krwawić. Tamowanie zajęło nam 4 godziny. Poskutkował w końcu spongostan. Podobne krwawienie pojawiło się jeszcze może 2 razy, w niewielkich odstępac...
  • Dzisiaj miałam kolejny zabieg.Było o wiele lepiej niz za pierwszym razem bo już wiesdziałam co mnie czeka. Troche mnie zmartwiło to ze gdy powiedziałąm lekarce że miałam strupki w czasie gojenia ona sie zdziwiła. Powiedziała ze nie powinno być żadnych strupów...czy tak jest faktycznie? Troche mnie to zaskoczyło bo myślałam ze to jest normalny etap gojenia.Za pierwszym razem plamka była poryta całkowicie ...teraz pani Doktor zrobiła to tylko w kilku miejscach co też mnie zaskoczy...
  • Czy jeśli nasz naczyniak jamisty zrobi się już w kolorze skóry a nadal pozostanie wypukły to oznacza jego koniec wchłaniania? Czy wtedy pozostaje już tylko usunięcie? Bo on szybko jaśnieje, ale nie robi się bardziej płaski i obawiam się, ze tak się to skończy.
  • Moja córka urodziła się z małym naczyniakiem na uszku. Wyglądało to jak zadrapanie, teraz się powiększyło objętościowo i rośnie razem z uszkiem. Pediatra stwierdził, że jest to naczyniak płaski (trochę odstaje od uszka tak jakby było napuchnięte). Od jakiegoś czasu naczyniak zaczął przybierać barwę fioletową i miejscami białą (jego wielkość to niecały cm x cm). Dodatkowo zaczął się łuszczyć i już trzeci raz schodzi z niego skóra. Mam pytanie do Pana Doktora i wszystkich z tym prob...
  • Witam, Moja córcia ma prawie 8m. - od urodzenia ma nad noskiem i z tyłu na główce naczyniaki płaskie - tzw. uszczepniecia bociana. Powoli zanikaja, ale.... jak córcia miała 12 tyg. na ramieniu miała zrobiona szczepionke skojarzona (w miejscu znieczulenia emlą). Od tamtej pory w tym miejscu ma zgrubienie podskórne, które kiedys było widoczne jako biaława plamka, wielkości 2 zł. Teraz jest to bardziej "rozmyte", ale nawet z daleka jest widoczne lekkie zasinienie podskórne. Jak r...
  • Witam wszystkich! moja córka skończyła 8 lat i ma naczynika płaskiego na powiece. Proces wchłaniania zaczął sie u niej około 3 roku życia. Teraz naczyniak wygląda jak kilka czerwonychc niteczek, po prostu sie rozpada. Na forum przeczytałam o zaletach maści Arcalen i ponieważ córce naczyniak zaczyna przeszkadzać ze względów emocjonalnych, postanowiłam kupić tę maść. Po około 4 posmarowaniach naczyniak stał sie bradziej czerwony, nabrzmiały i zauważyłam ze jego okolica tez jest spu...
  • Szanowny Panie Doktorze. Usunęliśmy (25 listopada 2008) naczyniaka ma ustach naszej 6 miesięcznej córeczki. Mamy pytanie, jakiej maści używać do smarowania blizny i czy należy masować bliznę, gdyż wyczuwam pod palcami zgrubienie. Serdecznie pozdrawiamy i dziękujemy za odpowiedź.
  • Moja mała ma naczyniaka jamistego (ma 2,5 roku) i teraz mam głupie pytanie czy mozna postawic jej bańki?oczywiscie omijajac tego naczyniaka.prosez o odpowiedz wiem ze pytanie wyda sie błache ale ja juz sama nie wiem
  • Witam, jestem po 1 zabiegu w instytucie Sharley i mam mieszane uczucia. Mam duzego naczyniaka plaskiego na udzie. Czy ktos leczyl juz tam swojego naczyniaka? Jakie sa rezultaty? Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam
  • Alicja ma naczyniak jamistego od jakiegos czasu byly na nim strupki tzn najpierw zrobija sie w nim szczelina ranka potem strupek a wczoraj on odpadl jest w tym miejscu wglebienie nie jest napelnione krwia i wydaje sie ze jest tam norumalna skura juz:) lekarz mowil ze moze to byc rozpad naczyniaka i ze w taki sposub on moze znikac i moze tak bedzie jak narazie jest dobrze. Pozdrawiam
  • Panie Doktorze i Drogie Mamy, mój synek od urodzenia ma na szyjce małego, wypukłego, intensywnie czerwonego (a obecnie w niektórych miejscach blędnącego i jakby w środku zaczynającego robic się płaskim) potocznie mówiąc naczyniaczka. Ale po przeczytaniu kilku wątków na tym forum, a zwłaszcza po wejściu na strone www.naczyniaki.com trochę się zaczęłam martwic co to tak naprawdę jest, i czy może się wiązac z czymś poza zmianą natury estetycznej. Przyznam, że obserwuję "naczyniaczka",...
  • Moja córcia ma na niektórych naczyniakach b. suchą skórkę. Smaruję te miejsca specjalną maścią i trochę pomaga. Jednak ostatnio strasznie się drapie. Ciężko ją powstrzymać. Boję się, że uszkodzi skurę i zrobią jej się znowu rany. Może macie na to jakieś sposoby?
  • Mam wrażenie, ze naczyniak mojego synka przestał się powiększać, ale nie wiem, czy nie wiązać tego z tym, ze ostatnio niewiele przybrał na wadze (Tomek, ur.5/06/2004, naczyniak jamisty na prawej brodawce piersiowej wielkości 50gr). Tomek będzie miał wkrótce 4 m-ce i przez pierwsze 2 m-ce naczyniak rósł szybko (ale Tocio rózeniż sporo przybierał na wadze), teraz jakby stoi w miejscu, czy to moze się zmienić? Czy jeszcze urośnie? Jakie są Wasz doswiadczenia? Trzymajcie się!
  • Witam serdecznie , Panie Doktorze prosze o opinie na temat naczyniaka ktory ma moja coreczka ( wyslalam zdjecia do albumu) . Wprawdzie jeszcze w szpitalu oraz pediatra proponuja czekanie i obserwacje ale nie daje mi to satysfakcji. Moja coreczka ma 2 miesiace, na drugi dzien po porodzie zauwazylam ze na wardze ma zasiniaczone i spuchniete. Wygladalo to jak guz. Pani doktora na wizycie okreslila to jako naczyniak. Po powrocie do domu myslalam ze to zasiniaczenie i opuchlizna zejdz...
  • Mam pytanie do dziewczyn, których dzieciaczki mają naczyniaki jamiste. Jak bardzo wypukłe naczyniaki sie wchłaniają i czy całkowicie? Mojej Natalki naczyniak jest wielkości wiśni i lekarze (kilku) twierdzą, że tak duży naczyniak nie wchłonie się całkowicie.
  • cześć wszystkim, moja roczna córeczka ma naczyniaka jamistego na rączce przedramieniu od urodzenia. jedni lekarze mówią aby usuwać bo do końca nie zniknie, zostanie wypukła skóra z widocznymi naczynkami, no i nie wiadomo jak długo będzie znikał. później jako dziewczynka będziesię wstydzić i nie będzie mogła chodzić w sukienkach itp. jedna pani doktor mówi że tylko śniegowanie i nic innego, ale wyczytałam na tym forum że to bolesne i nie zawsze skuteczne, a nie chciałabym narażać m...
  • Nasz 2-miesiączny synek ma stwierdzonego naczyniaka na pupci. Na początku sądziliśmy, że to odparzenie od pampersów. Pani dermatolog (jako trzeci lekarz, który go oglądał) popatrzyła na pupcie i przepisała maść ze sterdydami (Travocort). Smarowaliśmy bardzo dokładnie i w miejscu naczyniaka zrobiła się nadżerka. Dopiero czwarty lekarz okazał się kompetentny i kazał natychmiast odstawić maść (zdiagnozował również u synka wodniaka jąderka, którego nie widział wcześniej żaden lekarz) ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się