miejsca

(15 wyników)
  • witam poszukuje jakiegos fajnego miejsca do leniuchowania na plaży ? jako że Albania jest dla mnie jeszcze niepoznana proszę o jakieś wskazówki - gdzie szukać jakiej kwatery czy pensjonatu
  • Witam, Z przyczyn losowych (operacja) zwolniło się 1 miejsce w aucie dla osoby, która chciałaby pojechać do Albanii, a nie posiada auta terenowego. Wyjazd już 14go do 27go sierpnia. Jeśli ktoś chciałby pojechać z nami i zobaczyć piękne fragmenty Albanii - proszę o kontakt mailowy w sprawie szczegółów. Pozdrawiam BALKANDRIVER
  • to moze delikatny temat, ale czy ktoras z Was miala okazje rozmawiac o tym z mlodymi albankami, ja niedawno odkrylam w jaki sposob depiluja miajsca intymne i musze przyznac ze nigdy nie przyszloby mi to do glowy i po drugie nigdy bym tego w ten sposob nie zrobila...ajaj boli:-)))
  • Jakie macie sposoby na relaks? A jak relaksują się Wasi Albańczycy?
  • Witam. Mam gorącą prośbę o udzielenie mi kilku ważnych informacji. W tym roku,na koniec czerwca – początek lipca planujemy wyjazd do Albanii w okolice miejscowości Saranda. Jak przedstawia się sprawa kwater czy są problemy ze znalezieniem na miejscu czy lepiej wcześniej robić rezerwacje? Jak wyglądają ceny w sklepach artykułów spożywczych czy są przybliżone do naszych? Czy lepiej mieć euro czy też inną walutę? Jaki jest koszt paliwa i czy można płacić w euro ? Jak przedst...
  • Proszę bardzo stałych bywalców o doradzenie jak się mogę bezpiecznie dostać samochodem osobowym do Sarandy od strony Grecji i następnie do Durres. Czy od granicy Grecji jest jakaś normalna droga do Sarandy czy sobie to darować i pojechać przez Tiranę do Durres. Ale słyszałem, że w Sarandzie jest dużo fajniej i chciałbym ją zobaczyć :o) Dajcie znać jak najlepiej dojechać do tych miejsc lub także do innych, które warto zobaczyć :o) Dzięki bardzo za info. A jeszcze dopiszę, że...
  • Marze o tym, by pojechac do Albanii na wakacjach.Nie odwaze sie pojechac sama,a nie zdolalam nikogo namowic na wspolny wyjazd.Moze na forum znajde kogos, kto ma podobny pomysl i zechcialby zaryzykowac moje towarzystwo? Chetnie przylacze sie do kogos,na dowolnych warunkach. Nie naleze do majetnych osob, ale mam duzo wiedzy, doswiadczenia we wloczedze po swiecie i niewyczerpany optymizm. Pomyslcie...:)
  • Witam W połowie czerwca 2011 r. wybieramy się z rodziną(2+1) pierwszy raz do Albanii. Jedziemy samochodem. Po drodze planujemy kilkudniowy pobyt w Macedonii. Moje pytanie tyczy się noclegów: czy ktoś z Was ma namiary na jakiś niedrogi, mały hotelik, pensjonat w Ksamilu? Jeśli planujemy pobyt od ok. 20 czerwca to powinniśmy coś wcześniej rezerwować czy w tym okresie znajdziemy coś na miejscu? Jadziemy z córką i chciałabym jej oszczędzić kilkugodzinnych poszukiwań kwatery Pozdrawiam
  • Wiadomo - co kraj, to obyczaj... Obszernie został omówiony wątek "tradycje i obyczaje", może podzielicie się swoimi "wpadkami" związanymi z różnicami kulturowymi. Niektórym pomogłoby to uniknąć niezręcznych sytuacji w przyszłości;) No i napiszcie, jaka była reakcja albańskiej strony na taką "wpadkę". Może ktoś podniósł pokrywkę od garnka u teściowej w kuchni?!?!? pozdrawiam:)
  • jeszcze przez tydzień. Jeśli kto,ś czegoś potrzebuje odpowiem na ile będę umiał
  • witam, i mam nadzieję, że nie powielam pytania Jak wygląda sprawa z zakupem domu w albani?? dużo formalności? oczywiście interesują mnie mniej więcej ceny domów w miejscach wypoczynkowych jesli ktoś wie jak po albańsku jest domy na sprzedaz to również byłbym wdzięczny. Z góry dziękuję za odpowiedź
  • Juz mi rece opadaja... Z racji tego ze bylam jakis czas temu z Albanczykiem i mam wielu przyjaciol z Albanii, Kosowa i Macedonii pozwole sobie na jescze jeden krotki post.. Otoz...nie moge sie przyzwyczaic do tego ze faceci z Albanii przy wejsciu otwieraja drzwi, ale wchodza pierwsi!!!!! Nie wazne ze kobietka podaza tuz za nimi... na poczatku zartowalam,prosilam i tlumaczylam....ale teraz juz mnie to zaczelo wkurzac do tego stopnia, ze przy ostatnim wejsciu do baru, aby to obejr...
  • Witam mam kilka pytań do szanownych forumowiczów dotyczących wycieczki do Albani. Wybieramy się z dziewczyną w ciemno samochodem, interesuje nas czy warto jechać na własna rękę do Albani??, czy jest problem z noclegiem dla 2 osób w miejscowości nadmorskiej i jaki są ceny oraz jak wygląda kwestia np. bezpieczeństwa auta (niemieckiej marki) pozostawionego bez opieki. Pozdrawiam Kuba
  • Ostatnie wakacje spędziliśmy razem z mężem i dziećmi w Albanii. Kraj bardzo nam się spodobał i postanowiliśmy zrobić internetowy przewodnik, dla tych, którzy podobnie jak my chcieliby zwiedzić Albanię we własnym zakresie. Niestety nasz synek jest jeszcze mały (miał niecałe dwa lata), więc byliśmy trochę ograniczeni i do wielu miejsc nie dotarliśmy. Dlatego chcemy prosić o pomoc wszystkich którzy w Albanii byli i chcieliby się podzielić informacjami. To mogą być zupełnie nowe artykuły, albo in...
  • Mamy już opracowaną wstępnie trasę do Albanii: Słowacja - Budapeszt - Szeged - Belgrad(1) - Cacak - Uzice - Podgorica - Budva l. Kotor - Shkoder. ------------- (1) - opcja pociągu w którym można przewieźć auto. Jedzie z Belgradu (10) do Podgoricy (18), trasa jest widokowa i nie trzeba prowadzić przez góry. Ale kosztuje, ceny podam. Po drodze chcemy zobaczyć conieco w Czarnogórze, bo z fotek zapowiada się ładnie. Zastanawiamy się gdzie przekraczać granicę Czarnogóra/Albania, czt na ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się