miejsca

(59 wyników)
  • cześć, Chciałabym zorganizować ciekawą wyprawę po Polsce. Szukam miejsc, które warto zobaczyć - myślałam o Biskupinie, Malborku. Szukam miejsc ciekawych, trochę tajemniczych... Poradźcie prosze
  • Zaispirowł mnie watek imeny , która twierdzi ze w Polsce tez jest duzo fajnych miejsc. Proponuje abyscie napisali co w naszym kraju jest waszym zdaniem fajne i dlaczego , bo zawsze mam problem gdzie wyjechac na weekend, zeby cos mnie zachwycilo. Narazie nic nie znalazlem, zawsze gdzies to widzialem i było to zwykle fajniejsze. Ciekawe co poradzicie? Pozdrawiam
  • Hej, planuje wakacje w Indiach we wrześniu i szukam jakiś fajnych miejsc do uwzględnienia w planie. Wpisujcie więc proszę najciekawsze miejsca które widzieliście lub chcielibyście zobaczyć w Indiach. Byłem już raz w Indiach więc trochę się orientuje i najbardziej poszukuje miejsc fajnych a mniej popularnych
  • hej wrocilam, jak co roku w tym czasie :))), z Botswany i Namibii. Tym razem odkrycie - goraco polecam park w Namibii - Khaudom. Obledne ilosci sloni, na raz naliczylismy ponad 100 przy wodopoju, przepiekne widoki w polnocnej czesci. Ma tylko jedna wade - ze wzgledu na dewastacje przez slonie, zarzad przestal umozliwiac noclegi w domkach - jedzie sie na wlasna odpowiedzialnosc. Skutkuje to bardzo mala iloscia turystow - dlatego wymagaja grupy minimum 2 samochodow (terenowych)....
  • jest ale nie ma :) To gdzie jest w takim wypadku ? No właśnie tam gdzie większość dzieł sztuki skradziona przez Niemców. U rusków albo u aliantów. I nie ma co szukać.
  • [b]„Gdybym miał pieniądze!”[/b] Spotykam się często ze stwierdzeniem: „[u]Ach, gdybym miał pieniądze, to bym podróżował![/u]”. Z chęcią przyłączam się do tych głosów. Tak! Gdybym ja miał pieniądze, to też bym podróżował! Niestety, muszę podróżować nie mając pieniędzy. Zanim ktoś mi wykrzyczy: kłamiesz, twoje wyjazdy musiały sporo kosztować, to chętnie przybliżę temat finansowej strony moich wypraw i ogólnie znaczenia pieniędzy. Zacznę od dochodów. Pierwsze moje z...
  • WWW.NADACHUSWIATA.PL – INDIE I NEPAL LISTOPAD 2008 !!! Najbliższy wyjazd do Nepalu i Indii już w listopadzie 2008. SERDECZNIE ZAPRASZAMY. Organizujemy wyprawy partnerskie w miejsca niezwykłe i urzekające - do Nepalu i Indii. Wyprawy na każdą kieszeń, dla miłośników odkrywania gór z plecakiem na plecach! W trakcie wypraw omijamy miejsca „must to see” a wybieramy miejsca „must to be”. Terminy wyjazdów listopad – grudzień 2008 oraz marzec &...
  • Witam i na wstepie przepraszam za dosc moze denerwujacy wyjadaczy podroznikow post. Czytam Was od dawna, podrozuje dosc umiarkowanie,a kopytka swedza. Teraz nadarza sie okazja na jakas dalsza i ciekawsza podroz (poslubna). Problem w tym, ze nie bardzo mozemy zdecydowac dokad. Czasu mamy niewiele (najlepiej wyjazd we wrzesniu, apzdzierniku 2008) a miejsc do odwiedzenia jest wiele. Nie interesuja nas kurorty w stylu all-inclusive i lezakowanie pod palmami. Z drugiej strony boimy sie m...
  • Wyjeżdzam do Indi 2 tygodnie mam zamiar spędzić w Kalkucie ,wyjazd firmowy. Czy ktoś wie gdzie w tym mieście można znaleźć młode,ładne i powabne panienki. Czy jest jakaś dzielnica sex-u ,jak to bywa zazwyczaj w Tajlandi czy Filipinach.? Kto wie niech napisze. A może są jakieś inne sprwadzone sposoby ,?
  • Witam, Za miesiac lece na samodzielna wyprawe na Kube wraz 4 innymi zapalencami i rocznym dzieckiem. Znajoma bierze 2latka. Lecimy na miesiac. Lot mamy do havany gdzie zamierzamy spedzic 3 dni, a potem ruszamy w nieznane. Chcemy na caly okres wynajac samochod terenowy, co by bylo nam latwiej. Planulemy krazyc po wyspie, nocujac w jednym miejscu po max 2-3 dni, co by jak najwiecej zobaczyc. Ostatnie pare dni planujemy spedzic na Cayo Largo i zajac sie tylko plazowym wypoczynkie...
  • Czy ktos z Podroznikow byl ? Jak wrazenia ? Tu fragmenty z opisu podrozy do : "Planując [b]podróż po Albanii[/b] zdecydowanie należy odwiedzić [b] Berat[/b]. Jest to niewielkie miasto znane jako [b]„Miasto tysiąca okien”[/b], dzięki dużym, dekoracyjnym okiennicom znajdującym się w ścianach starych domów. Berat jest jednym z najbardziej malowniczo położonych miast Albanii i zachwyca swoim starożytnym urokiem. Największą atrakcją jest oczywiście górujący nad miastem zam...
  • Poszukuję informacji na temat Iranu, polecane hotele, miejsca warte zobaczenia, wskazówki jak najlepiej podróżować po Iranie (plasnuję zobaczć Teheran, Ahvaz, Shiraz, Esfahan).
  • Czy ktoś z Was wie, jakie miejsce w Finlandii jest odpowiednie do obserwowania zorzy polarnej? Jak w ogóle podróżować po Finlandii w zimie? Obawiam się, że samochód odpada :( Pozdrawiam i proszę o cenne porady
  • witajcie!!! mam 26 lat i od zawsze marzyly mi sie podroze po calym swiecie.uwielbiam poznawac nowe miejsca i czuje ze nadszedl czas aby powoli to marzenie realizowac. jak ze w naszym kraju ciezko jest zarobic nawet na godziwe utrzymanie nie mowiac juz o tym zeby odlozyc na wakacje postanowilem ze wyjade pracowac i zyc w uk....taki mam plan na zarabianie kasy i zycie na jakims w miare godziwym poziomie.... mam do was prosbe czy moglibyscie wpisywac tutaj ile kosztwala was wa...
  • oddesa(5)

czy ktos z was juz tam byl? jakie sa ceny noclegow (kwatery)? macie moze jakies namiary?
  • Zapraszam na wyprawę autami terenowymi do Albanii w terminie 8 do 24 sierpnia. Dysponujemy jeszcze dwoma miejscami w samochodzie wyprawowym dla osób nie posiadających auta 4x4 oraz dla jednej załogi z terenówką. Informacje na stronie - www.projekt-yard.com Wszelkie pytania proszę kierować na maila: biuro@projekt-yard.com Zapraszam , gdyż warto zobaczyć to, co za chwilę przeminie. Pozdrawiam
  • Wybieram sie do Lisbony i jestem ciekawa czy w sezonie mozna tam na miejscu latwo zalatwic jakis tani nocleg na kwaterze prywatnej, hotelu badz hostelu????? W ogole ciekawi mnie jakie tam sa ceny np. zywnosci? Z gory dziekuje za wszelkie informacje.
  • Hej, czy ktos byl na Hawajach, zna fajne miejsca do zobaczenia, bazy noclegowe-tanie. No i moze ktos mi podpowie, jak najtanszym kosztem sie tam dostac? pozdrawiam
  • Hej, jak w temacie, zainteresowanym sluze szczegolami praktycznymi, w skrocie: Kostaryka to kraj dzungli, ale takiej bardziej amazonskiej, mnostwo zwierzat (glownie niewielkich, malpy, leniwce, ostronosy, robale najrozniejsze, jelenie, zolwie, krokodyle i ptaki oczywiscie). Kraj typowo na wycieczke "w nature", zabytkow nie stwiedzono specjalnie, maista - lepiej nie wspominac. Aha - no i najwazniejsze - czynne wulkany i wulkany "polczynne" - latwe do zdobycia. Temperatura przyjem...
  • Marzy mi sie wyjazd... Jakoś nie mam odwagi i chęcie jechać samej. Najchętniej poszwędałabym się po Bałkanach, ze szczególnym typowaniem Czarnogóry i jej przyrodniczych wątków, również spływ Tarą, kanion którym płynie i wiele innych. Interesuje mnie głównie przyroda, miejsca "w których czas się zatrzymał" i ludzie żyjący swoim rytmem. Chciałabym aby to był raczej wyjazd low budget, ale wszystkie warianty są godne rozważenia. Jeżeli ktoś mialby ochotę się ze mną wybrać to będzie mi miło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się