-
Z okazji zbliżających się (moich) urodzin, Mama moja wraz z siostrą postanowiły zewrzeć szyki i kupić mi coś wspólnie. Kazały wybrać sobie coś w granicach 200-300 złotych.
Brakuje mi w domu miksera/robota kuchennego, pomyślałam więc że to byłby świetny pretekst do takiego zakupu.
W domu zawsze niepodzielnie panował Zelmer, ale może warto zastanowić się nad inną firmą.
Myślałam o modelu Zelmer Mix Robi 381.61, ale podobno te misy obrotowe się nie sprawdzają - łopatki nie zbierają wszystkieg...
-
Kochane WDPD, możecie podpowiedzieć jakiś przepis na babkę bez użycia miksera? Najlepiej z Moich Wypieków. Coś prostego, co wystarczy tylko z grubsza zbełtać w misce. A może orientujecie się, czy ciasto robione techniką muffinkową ma szanse się udać w keksówce, czy raczej wyjdzie zakalec?
-
Witam!
Polećcie proszę sprawdzony mikser z misą.
Zelmer robi rozleciał się tuż po zakończeniu gwarancji i już nie chcę nic z tej firmy. Poprzedni mieliśmy w domu kilkanaście lat i myślałam, że z tym też tak będzie...
Potrzebuję go głównie do biszkoptów i innych lekkich ciast, sporadycznie do cięższych zadań typu sernik.
a, nie chcę na niego wydać fortuny ;-)