misiowazona 17.06.19, 15:56 Czas już zamknąć to forum. Szkoda, zważywszy na przeszłość, ale to już nieużytek - ruch jak w ciemnym lesie o północy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: przyszedł czas 17.06.19, 18:20 Po prostu wszystko już wiemy bo jesteśmy wystarczająco dobre A serio - nie mirmiłuj, ludzie zajęci, w dodatku upały w PL, piszemy kiedy chcemy i możemy. Forum świetne, i ludziki, i kopalnia wiedzy. Sio z łapkami. Odpowiedz Link
maria10344 Re: przyszedł czas 18.06.19, 00:52 Wielka szkoda.To forum było dla mnie często wyrocznią,często dawało mi dobre rady,do czasu aż zaczęło się polowanie na "czarownice" Wszelkie zapytania o radę,co i gdzie kupić kończyło się w najlepszym wypadku połajankami a w najgorszym paskudnymi insynuacjami,że to ukryta reklama i tp,itp,itd.I ja nie raz chciałam się poradzić,tak jak to było na początku,ale odpuszczałam bojąc się narażenia na j.w.Jeszcze teraz zwyczajowo wchodzę tu,żeby z żalem stwierdzić,że forum powoli umiera i faktycznie prawie już zdechło. Odpowiedz Link
squirk Re: przyszedł czas 18.06.19, 01:28 Zamykanie źródła wiedzy to brak szacunku dla czasu i pracy osób, które się tą wiedzą dzieliły. Wystarczy nie zaglądać jeśli ktoś ma już dość, to się zdarza, ludzie zmieniają zdanie, znajdują dla siebie bardziej odpowiadające im miejsca. To nie moje forum - mam grupy na FB i śmigają zdrowo, jestem dumna i wdzięczna, może to jest rozwiązanie, btw - ale moderuję kilkanaście grup i wiem, że są upadki, są wzloty a lepiej machnąć ręką i wyjść niż kogoś skrzywdzić odbierając mu wiedzę, wspomnienia, sentyment, możliwość rozruszania tego, co pozornie już martwe. No ale to ja. Odpowiedz Link
misiowazona Re: przyszedł czas 18.06.19, 08:30 Myślisz, że będzie kiedyś reaktywacja, jak z gramofonami na przykład?) Odpowiedz Link
kaga9 Re: przyszedł czas 18.06.19, 08:04 Mario, ja jestem na forum WDPD stosunkowo krótko, ale nie pamiętam, żeby jakakolwiek stała forumka była łajana za spamowanie. Podkreślam, stała. Bo pojawiały się w ewidentnie złych zamiarach spamujące nicki i Squirk często obrywala właśnie od niektórych stałych forumek za ich punktowanie. Odpowiedz Link
maria10344 Re: przyszedł czas 18.06.19, 12:02 Nie wiem od kiedy zaczął się czas z gonieniem spamerów,ale dla mnie to forum było wyrocznią.NIgdzie nie otrzymywałam tak wyczerpujących i rzetelnych porad jak tu.Z reguły pytałam "drogie WDPD chcę kupić /coś/powiedzcie,czy warto i które wybrać"Wiele rzeczy,przepisów,porad to moje wybory wspólne z radami WDPD.Jestem tu prawie od samego początku i znam na tyle nasze kobitki i wiem,które rady są prawdziwe,a które gonią za kasą.Coś Wam powiem a propos googla.Moja znajoma mieszkająca w brytanii urodziła dziecko 3 .Małej coś tam się porobiła i poszła do tamtejszego "lekarza".Motał się motał aż w końcu,nie uwierzycie,zaczął szukać choroby właśnie w Googlach".Zauważcie,że wszystkie porady kończą się zachętą do kupna.Ja jestem uczulona na reklamy.TV oglądam z nagrywarki przewijając reklamy. Odpowiedz Link
kaga9 Re: przyszedł czas 18.06.19, 16:03 Tylko widzisz, jawna reklama to jawna reklama. Patrzysz na filmik i wiesz, że manipulator działa. A stąd gonione były osoby, które przebieraly się jak wilk za babcię i udawały zadowolonych konsumentów. Nie wszystkim chciało się sprawdzać to w wyszukiwarce, sama na innych forach widzę wpisy, jak nieświadomy użytkownik dziękuje spamerowi. Natomiast z jakiegoś powodu część STALYCH użytkowniczek uznała, że nie będą udzielać rad, dzielić się doświadczeniem, bo zostaną uznane za spamerki, mimo że, serio, chciałabym zobaczyć jeden wpis, w którym punktowano stałą forumkę za spam. Ja osobiście nie wrzucam stałych nickow do jednego worka z biednymi, ucisnionymi spamerami, ale jeżeli ktoś sam chce tam wejść, bo czuje więź, to jego wola Odpowiedz Link
maria10344 Re: przyszedł czas 18.06.19, 18:01 Akurat mnie się to trafiło,nie pamiętam już o co pytałam,ale Pani S.mnie schlastała z góry na dół,i wszystkiego mi się odechciało.Nie wiem,czy zauważyłyście,że w opiniach o sklepach i towarach,pierwsze wpisy to ochy i achy a dopiero później prawdziwe opinie.Do pewnego czasu tylko temu "forumowi" ufałam, Odpowiedz Link
squirk Re: przyszedł czas 18.06.19, 21:22 maria10344 napisała: > Akurat mnie się to trafiło,nie pamiętam już o co pytałam,ale Pani S.mnie schlas > tała z góry na dół To o mnie? Pani S. jest tu po to, żeby było czysto i uczciwie ale jest człowiekiem tylko, zdarza się jej pomylić i zawsze da się z nią pogadać. Też trafiam na ściany i przeszkody, po mnie też na forach ktoś pojedzie ale rozmawiam, rozmowa to zawsze dobre rozwiązanie i zawsze jestem chętna żeby pogadać, wyjaśnić. Ale rozumiem, jesli ktoś nie jest, nie jesteśmy przeciez identyczni. Odpowiedz Link
kaga9 Re: przyszedł czas 19.06.19, 00:31 Szukałam takiego wątku, ale to jak za igłą w stogu siana, nie znalazłam, nie mogę się ustosunkować. Odpowiedz Link
autumna Re: przyszedł czas 18.06.19, 09:05 To jest jednak forum, na które się zagląda raczej z konkretnym problemem, nie na ploty. Im więcej poruszonych tematów, tym więcej problemów rozwiązuje się bez zakładania nowego wątku. Czasami trafia się tu po prostu z wyszukiwarki Google na wątek, który zwyczajnie wyczerpuje temat. Jaki miałby być właściwie cel zamknięcia forum? A ochrzan za spam praktycznie zawsze był zasłużony, bo po sprawdzeniu w wyszukiwarce okazywało się, że jedyne, czym się zajmuje dany nick na forach, to polecanie określonych produktów / sklepów / usług. PS. Squirk, masz zwłoki bloga w sygnaturce Odpowiedz Link
dolmadakia Re: przyszedł czas 19.06.19, 16:22 Eh, nie! to kawałek mojej codzienności sprzed paru i parunastu lat. Byłoby szkoda.... Odpowiedz Link
furtive_kitten Re: przyszedł czas 22.06.19, 14:24 To opinia czy fakt? misiowazona napisała: > Czas już zamknąć to forum. (...) Odpowiedz Link
smutas13 Re: przyszedł czas 22.06.19, 18:29 Byłoby szkoda...Z sentymentu, co jakiś czas tu zaglądam. Nowe tematy bardzo rzadko się pojawiają. Prawie wszyscy przenieśli się do fb. Nie mam tam konta i nie zamierzam mieć. -- Odpowiedz Link
zielistka00 Re: przyszedł czas 05.09.19, 16:29 Zajrzałam po dłuższej nieobecności. Szkoda tego forum, i innych, podupadłych z powodu fb.... A tak przy okazji - Squirk, co z Twoim blogiem, będzie coś...? Taki talent nie może się marnować Odpowiedz Link
squirk Re: przyszedł czas 05.09.19, 23:46 Dziękuję za miłe słowa Wyżywam się w moich grupach na FB, jedna moja, druga mocno zaprzyjaźniona (moderuję przy okazji), jeśli ktoś ma ochotę poczytać zapraszam, mam już nawet serię o żelaznym tytule Blog wróci, szukam domeny, na razie trochę mi się życie chrzani i dałam sobie czas do końca roku na sprawdzenie, co i z kim chcę w życiu robić poza tym że pisać a w tle perkusja i klawisze Odpowiedz Link
anirat Re: przyszedł czas 06.09.19, 20:49 Szkoda forum. Chciaz ruch mniejszy. To jakby co, to gdzie szukać takich porad ? Odpowiedz Link
irenazu Re: przyszedł czas 07.09.19, 16:46 Ja też wg młodych nie istnieję, bo nie ma mnie na FB Odpowiedz Link
anu_anu Re: przyszedł czas 15.09.19, 16:47 Coś nie czaję czemu niby zamykać forum? Mnóstwa rzeczy się tu dowiedziałam, jakbym miała problem - nadal bym mogła zapytać. A że wiele tematów już omówiono - to nie zakładam wątków, bo i po co? Co to moderacji - słusznie, że ją wprowadzono, jednak spamerów jest zdecydowanie za wielu! Z wyrazami sympatii dla wszystkich piszących tu po wieeeele lat! Odpowiedz Link