mocznik

(3 wyniki)
  • zrobiłam małej,ma dwa latka. Ilość moczu 800 ml. ,kreatynina 25,66 mg/dl mocznik 794 mg/dl wapń 6,98 mg/dl magnez 4,60 mg/dl. kwas moczowy 22,3 mg/dl Wiem ze cos sie tam przelicza,ale chociaż moze dla porownania macie wyniki swoich dzieci.do lekarza sie wybieram,ale do tej pory to chciałabym cos wiedziec.
  • Mój 3-letni synek ma reflux teraz już II/III st (a miał IV). Od tygodnia jego mocz ma bardzo intensywny zapach, jego barwa rano jest dość ciemna. W ciągu dnia robi siusiu małymi porcjami (ok 40-50ml). Zrobiłam badania moczu. Ogólne jest w zasadzie OK tylko barwa moczu została określona jako brązowa! W osadzie nieliczne bakterie, ale zrobiłam tez posiew i jest on jałowy. Pod jakim kątem powinnam jeszcze zrobić mu badania? Może badania krwi na zawartość mocznika i kreatyniny? Poradźcie bo...
  • Chciałam zapytać czy wasze dzieci miały robione jakieś dodatkowe badania? Chciałam też spytać czy miały robione mocznik i kreatynina i jakie powinny być wyniki w normie bo mam zrobić córce i chciałabym już wiedzieć jakie są normy.
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się