muko

(6 wyników)
  • muko(8)

Syn miał robione około 7miesięcy temu badania potu.Wyszły 39 i 43. Obecnie powtórka i wyszły 18. Jak mam to rozumieć? Dodam że były robione w sprawdzonych placówkach. To 39 i 18 w tych samych. Syn ma 4lata.
  • chcialam sie dowiedziec jakie obajwy moga o niej swiadczyc i w jakim juz wieku moga sie ujawnić, jakie japrostsze badanie wyklucza ta chorobę, czy ze zwyklej morfologi moze wyjsc czy trzeba chlorki potu? dzięuje za odp.
  • -- Pani Doktor czy tłuste stolce są tylko i wyłącznie objawem mukowiscydozy. 3 letnia córka miała prawie 5 tyg biegunkę, początkowo prawdopodobnie rotawirus po 2 tyg. spokoju nastąpiła prawdopodobnie wtórna nietolerancja laktozy - tak stwierdził gastrolog.Dostala debridat który wyciszył jelitka. Póki co oddaje 1 stolec dziennie raczej uformowany. Ale tyle naczytałam się o tłustych stolach że teraz wydaje mi się że jej stolce też są tłuste. nie zuważyłam żadnych tłustych "oczek",...
  • Zeby bylo trudniej - jaka dieta dla matki karmiacej piersia poltoramiesieczne dziecko z podejrzeniem mukowiscydozy? Moj syn ma zle wyniki badan przesiewowych, genetyczne wskazuja na muko, na test potu idziemy 3 marca. Czy w przypadku choroby matka powinna stosowac jakas diete? Jestem gotowa zmienic sposob zywienia na te dwa tygodnie nawet gdyby mialo sie okazac (na co licze) ze to nie jest mukowiscydoza.
  • moja córcia ma 8 mies gdy skoncz.3 tyg pojawil się zielony katar ktory trwal 2.5mies z przerwami 3-4 dni póżniej przeszla zap.oskrzelli leczone biofuroxym = inhalacje z berodualu za 2 tyg pojawil sie sluzowy katar i zap.płuc leczenie szpitaalne po 5 tyg znnowu katar i zap.oskrzeli ceclor kolejne 4 tyg i znowu katar kaszel 14 dni eurespal i inhalacje z pulmicortu 2 tyg przerwy i kaszel mokry temperat.i 8 dni bactrim 5 dni przerwy i znowu kaszle mokro bez zadnych innych objawów .o...
  • odebrałam wyniki z próby potowej. wynik 39,5. czy on jest poprawny? jakie są normy? czy zależy od wieku -synek ma 3,5lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się