nieplodnosc

(4 wyniki)
  • Madre kobiety, prosze, potwierdzcie lub zdementujcie moje obawy. Zaden z moich obserwowanych ostatnio 14 cykli (temp, sluz, szyjka) nie byl krotszy niz 26 dni i dotad zakladalam 6 dni nieplodnosci wzglednej przedowulacyjnej. Kolejny cykl mial niestety tylko 25 dni - owulacja sie przyspieszyla ze wzgledu na duzy stres i mocne przezycia. Czy to znaczy, ze juz nieodwolalnie musze uznac, ze nieplodnosc przedowulacyjna trwa u mnie tylko 5 dni??? :( Te 6 to i tak bylo malutko...
  • Witam, mam 2 miesiecznego synka którego karmię jedynie piersią. Przed ciążą przez ponad 2 lata stosowałam NPR wg Roetzera i było ok. Teraz chce powrócić. Pan Roetzer mowi że przy pełnym karmieniu piersią dość długo trwa niepłodność (12 tyg po porodzie). Karmienie pełne przyjmuje że przerwy miedzy karmieniami nie są dłuższe niż 6-7h. No i mój syn ostatnio w promocji podarował nam dwie noce podczas których spał 9 i 10 godzin. Czy w tym momencie mogę przyjąć że karmienie pełne jest zakończon...
  • jestem w 29 dniu cykl. poprzedni cykl trwal 40 dni. skok temperatury mialam 27 dc (36,9), 28 dc - 36,95, no i dzis 36,8. czy to jest jakis opad temperatury? czy mozna ja traktowac jako temperature wyzsza z tych nieplodnych. owulacje mialam 23 -24 dc. to jest moj drugi cykl po porodzie, jeszcze karmie piersia (dziecko ma 17 mies.). co do sluzu, to go brak. plodny byl , owszem miedzy 21 a 24 dc. poradzcie, prosze :)
  • Witajcie, może ktoś będzie znał przyczynę. Szczyt śluzu 9 lub 10 dni temu, a temka wzrosła dopiero 3 dni temu (dzisiaj trzecia wyższa) i to wzrosła u mnie nietypowo bo piękny wyraźny skok z 36.60 na 36.90 (zwykle u mnie rosła sobie stopniowo). Między szczytem śluzu a wzrostem miałam śluz wyraźnie niepłodny - biały i gęsty. Już myślałam, że to nieudane podejście do owulacji i czekałam na powrót śluzu płodnego. A tu zamiast śluzu - skok tempki.Co jest grane? Wiem, że zdarzają się ki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się