tan.tum
20.09.15, 17:32
Witam, pozwoliłam sobie napisać na tym forum bo wiem, że macie duże doświadczenie. Obserwowałam swoje cykle krótko bo w 4 zaszłam w ciążę. Udawało mi się ładnie rozpoznać owulację mierząc temperaturę. Jeżeli chodzi o obserwację śluzu tu gorzej. Niby widziałam różnicę ale najczęściej po fakcie kojarzyłam ją z owulacją. Na czym polega problem chcę zajść w kolejną ciążę. Od porodu minęło już 19 mc ale nadal karmię piersią. I tu pojawia się problem. Bo raczej u mnie laktacja działa antykoncepcyjnie mimo, że w dzień mam nawet 10 h przerwy. Przez rok od porodu była totalna posucha zero jakiejkolwiek wydzieliny. Dopiero później zaczęło się coś pojawiać, na dobre od 3-4 mc. I czasami mam wrażenie, że jakby pojawia się płodny i zaraz znowu mleczny jak po owulce. Nie jestem w stanie mierzyć tempki bo młody rano mnie męczy dość mocno i nocki różne więc raczej nie byłaby wiarygodna. Czy to może być już wracająca płodność? Mam za mc wizytę u gina to się wypytam ale może możecie poradzić mi jak pobudzić płodność nie rezygnując z karmienia.