nowy rok

(10 wyników)
  • W lutym wybieram sie na trzy tygodnie do Tajlandii + 3 dni Kambodza, wszystko organizuje sama i w zwiazku z tym mam pytanie: czy Chinski Nowy Rok moze w jakikolwiek sposob skomplikowac moje plany, chodzi mi glownie o transport, wiem, ze w lutym jest rowniez swieto narodowe - Magha Puja. Mam dylemat czy zarezerwowac bilet na 1 lutego ( nowy rok wypada 6 lutego,a Magha Puja jest chyba 8 lutego), czy przelozyc wyjazd na kilka dni pozniej ( ta druga opcja komplikuje mi nieco termin ...
  • Czy może ktoś wie jak wyglądają obchody Chińskiego Nowego Roku w Tajlandii? Ile trwają dni - wiem ze przypada to na 29.01 w tym roku, ale kiedy dokładnie się zaczynają -tak jak u nas coś w rodzaju sylwestra- i nastepny dzień jest wolny?? czy może dłużej i czy jest to święto państwowe czy tylko obchodzone w chińskiej dzielnicy?? Czy są jakieś problemy z noclegiem w tym czasie bądź z transportem w Bangkoku??
  • Witajcie. W sensie, czy sa wszechobecne obnizki cen przede wszystkim na odziez, czy moze te najwieksze ruszaja gdzies w grudniu? Trudno jednoznacznie takie info znalezc. Chodzi mi o Szanghaj, Hong Kong, Singapur.
  • Bilet za 2500-3000 w 2 strony? Chyba tylko poza sezonem i wyłącznie Aeroflotem przez Moskwę.
  • czy ktoś z Was był na przełomie grudnia i stycznia w Indiach?w jakim regionie jest najlepsza pogoda?czy ktoś z Was ochodził Nowy Rok w Indiach?co polecacie?kupiliśmy bilety (b.tanie) do Delhi i wybieramy sie na 3tyg.w pozdroz po Indiach.będe wdzięczna za każdą rade.
  • Mam pytanie czy wystarczy mi 300 $ na podróżowanie z plecakiem po Tajandii przez 2 tygodnie ? -tanie turystyczne hotele, jedzenie, przemieszczanie się autobusami, pociągami, bilety wstępów???
  • Witajcie Wyieramy się w przyszłym tygodniu. 13 kwietnia wypada buddyjski nowy rok. Czy ktoś wie jak wyglądają te uroczystości, a przede wszystkim czy da się cokolwiek podczas tego świeta załatwić? Noclegów szukamy na miejscu, jakieś rady? Będę wdzięczna
  • Pare lat temu bylem w RPA,pare razy. Mam tam ciagle znajomych wiec ralia troche znam.I porozowanie autostopem po tym kraju to spore ryzyko.Dodatkowo 10 randow to 30zl? 30zl to 12U$ z ktorego wiec roku jest ten kurs autora i ta relacja? Kapuscinski?
  • Barbuda - czyt. Barbjuda. Bermudy - czyt. Bermjudy. Nike - czyt. Najki.
  • To dziwne uczucie smażyć się w 38 stopniowym upale i kąpać się w zupie , ale jest to niezapomniany Sylwester. I nie mam tu w podtekście aluzji do wydarzeń na świecie po 11 września. Pytam poważnie. Ktoś świętował Nowy Rok u Arabów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się