Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      oczyszczanie

oczyszczanie

(14 wyniki)
    • Mam do was pytanie. Od jakichś 2,5 tygodnia zaczęłam jeść kurkumę, czasem w sporych ilościach. Od tygodnia zaś zaczęła mi z zatok wypływać ropa. Płynie i płynie, trochę mnie pobolewa przy tym głowa. Poza tym czuję się nienajgorzej. Czy myślicie, że to ma jakiś związek - to jedzenie kurkumy z zatokami? No i co robić dalej? Przestać jeść? A meże jeść i dalej się oczyszczać???
    • Jest u Tombaka sposób na oczyszczanie tarczycy: nalewka spirytusowa na pestkach z jabłek. Pisze, że 7 kropel na wodę, ale niedowidzę jeśli chodzi o częstotliwość podawania. Ile razy dziennie to brać? Może wy coś wiecie? pozdrawiam
    • Zauwazylam, ze jesli odzywiam sie regularnie (co 2-3 godziny) posilek to moj jezyk ma bardzo malo nalotu, tylko troszke z tylu. Kiedy jednak w ciagu dnia nie jem przez jakies 4-5 godzin, za to pije bardzo duzo wody, to wtedy moj jezyk jest niemal caly bialy..... I stad nasuwa mi sie pytanie, czy ja sie CZYSZCZE Z CANDIDY podczas takiego przeglodzenia, czy raczej drozdze atakuja nienaenergetyzowany organizm , co ma odzwierciedlenie na jezyku. Nie wiem co myslec, wydaje mi sie , z...
    • Przeleciałam wczoraj całe forum dr Janusa i cały czas było podkreślane, że najpierw trzeba się pozbyć pasożytów, najlepiej na aparacie MORA ( to mi podejrzane). Myślałam żeby przeprowadzić kuracje tylko dla dzieci, ale w takim wypadku.......
    • Od dawna walczę z pasozytami(lamblie i glista) i dowiedziałam się, że pestki z dyni mogą być bardzo pomocne.Zaobserwowałam jednak że nawet po niewielkiej ilości, zaczynam misć problemy z oddychaniem, tak jakby mi gardło troche spuchło. Zastanawiam się czy jest to kwestia oczyszczania i dobry objaw czy po prostu uczulenie na dynię i lepiej ją odstawić? Wiem że to zawsze jest indywidualna kwestia ale może ktoś z was ma/miał podobne doświadczenie i może coś doradzić. Pozdrawiam
    • Witam wszystkich.Jestem nowym uczestnikiem tego forum i cieszę sie że na jego łamach można podzielić sie swoimi problemami i zebrać też dużo cennych informacji odnośnie leczenia. Mój zdaż w walce z candidą to prawie dwa lata jednak nigdy nie byłem w tym konsekwentny i nie widząc pożadanych efektów, a nawet pogorszenie stanu zdrowia przestawałem stosować leki i diete. jednak od trzech miesiecygdy mój stan wyraznie sie pogarszał(ciagłe zmeczenie,osłabienie, bóle jelit,stany o...
    • Czy ktoś ma podobny problem? Czy Wam też spływa wydzielina z zatok do gardła? Moja wydzielina miała żółtawo-zielonkawo-brązowy kolor. Teraz jest lepiej, bo wydzielina jest mleczna, czasem żółtawa, galaretkowata. Jak się leczycie? Ja robię inhalacje z propolisem 1-2 razy dziennie i raz dziennie inhalacje z solą bromowo-jodową. Ostatnio sporo tego ze mnie wyłazi, mam nadzieję że to dobry znak. I że to minie niedługo bo mam dość tego świństwa.
    • Od kilkunastu dni pije miksture oczyszczającą i po paru dniach dostałam mdłości, biegunkę a kolor kału zamienił się na... ciemnozielony! Myślałam że się czymś strułam, ale ten stan się utrzymuje. Czy może to być efekt oczyszczania? Mieliście podobnie? Wyczytałam gdzież że zielony kolor kału może być związany z problememi żółądkowymi i drogami żółciowymi? Czy to oznacza że mikstura "czyści" te narządy i stąd taki objaw?
    • witam, prosze, niech mi ktoś powie, czy walczyć z tym zjawiskiem, czy popropstu to przeczekać.. chodzi o trwającą już jakis czasu- ok 2,5 miesiąca moja walkę zs candida u dziecka i u mnie. po zastosowaniu kuracji preparatami sanum, jednym z objawów u mojego 14 mies. obecnie synka, było silne ropienie oczu.. początkowo twierdziałm, co potwierdzała prowadząca homeopatka, ze to jest efekt oczyszczania organizmu, wyczytałąm nawet gdzieś na forum, że w med. chińskiej w taki sposób oc...
    • Niektorzy z was czytali na pewno jakies ksiazki o diecie, oczyszczaniu, zdrowym odzywianiu itp. obily mi sie o uszy nazwiska Tombak, Malachow... Czy mozecie polecic jakies ksiazki warte przeczytania, ktore zawieraja np. metody oczyszczania organizmu, jelit i inne, warte stosowania?
    • Wielu z nas stosuje w swoim leczeniu oczyszczanie roznymi preparatami (MO, aloes, Paraprotex, detox itp.) Pomijam kwesti diety - bo jej przestrzeganie jest oczywiste. Ale ja zauwazylam pozytywne efekty kuracji ziolowych, ktore ostatnio sobei zaserwowalam. Byc moze duze znaczneie ma fakt, ze zanim zaczelam pic te ziola, bylam (i jestem) na diecie, stosowalam kilka kuracji oczyszczajacych (chlorella, MO, Paraprotex, probiotyki i suplementy). Kiedys, gdy pilam ziola - nie czulam takiej ...
    • Panie doktorze stosuję diete i miksturę wraz z męzem. Schudłam juz sporo ale bardziej martwi mnie waga męża, on zawsze był bardzo szczupły a teraz chudnie jeszcze bardziej. Czy jego waga po jakimś czasie wróci do normy? Dodam, ze w dzieciństwie chorował na wątrobę,ale obecnie nie ma z nia problemów. Czy jego niedowaga może byc spowodowana jakims schorzeniem?
    • -- Dziś rano wstał i miał mocne skurcze brzucha...potem zaczął wymiotować flegmą co 15 minut...wypił trochę wody i ją też zwrócił..po chwili poczuł się lepiej,no to ugotowałam trochę płatków owsianych z myślą że już będzie lepiej.Zjadł łyżeczkę i od razu zwrócił...potem padł i śpi już 3 godziny. Od razu zadzwoniłam do lekarza, bo skoro mały nie jest w stanie przyjąć nawet minimalnej ilości płynów,to prędzej czy później się odwodni...niestety sytuacja w ośrodku jest taka ,że zap...
    • Podaje strone www.ciechocinek.pl/mira/index2.htm ktora mnie bardzo zaciekawila. Moze ktos znajdzie cos dla siebie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się