Dodaj do ulubionych

objawy po oczyszczaniu.

04.05.08, 13:03
Witam wszystkich.Jestem nowym uczestnikiem tego forum i cieszę sie
że na jego łamach można podzielić sie swoimi problemami i zebrać
też dużo cennych informacji odnośnie leczenia. Mój zdaż w walce z
candidą to prawie dwa lata jednak nigdy nie byłem w tym
konsekwentny i nie widząc pożadanych efektów, a nawet pogorszenie
stanu zdrowia przestawałem stosować leki i diete. jednak od trzech
miesiecygdy mój stan wyraznie sie pogarszał(ciagłe
zmeczenie,osłabienie, bóle jelit,stany otępienia i zamroczenia)
uniemożliwiały mi wogole jakiekolwiek funkcjonowanie postanowiłem ze
bede konsekwentny. Zaczałem od leczenia pasożytów wyszło mi ich
sporo po badaniu na aparacie mora zaczałem również stosować detox .
Efekt jest taki że od miesiaca mam silne biegunki, straszne bole
jelit jestem oteriony zamroczony , nie jestem w stanie przyswoić
sobie jakiej kolwiek wiedzy(jestem studentem) siedze na zwolnieniu
bo nie jestem w stanie normalnie funkconować. Chciałem sie was
zapytać czy rowniez mieliście takie objawy i czy moga być one
spowodowane kuracja przeciw pasozytom i braniem detoxu ? Jestem już
totalnie załamany tym wszystkim zbliża sie sesja egzamińow a ja nie
jestem w stanie wogole sie uczyć . bardzo prosze o jakieś
podzielenie sie ze mna swoimi pogladami na ten temat . Dziekuje
Obserwuj wątek
    • kawka37 Re: objawy po oczyszczaniu. 05.05.08, 19:08
      Czy jesteś pod opieką jakiegoś sensownego lekarza. Twoje objawy
      mogą wskazywać na przykład na zbyt intensywne natężenie kuracji i
      wtedy trzeba zmniejszać dawki preparatów. ALe takiej rady może TObie
      udzielić, albo tezę obalić, lekarz prowadzący. Pozdrawiam i trzymam
      kciuki za sesję
      • kop32 Re: objawy po oczyszczaniu. 06.05.08, 00:57
        obecnie lecze sie sam , jednak zgodnie ze wskazówkami które
        otrzymałem od dr. Janusa (na wizycie byłem dwa lata temu). niestety
        tak jak pisałem wczesniej nie widząc efektów porzuciłem diete i
        leczenie na ponad rok. Mysle też że problem tkwi u mnie w silnym
        zatoksycznieniu wątroby , od czasu do czasu robie kuracje
        oczyszczającą watrobe wd. przepisu dr. clark i nastepne dwa dni
        czuje sie fenomenalnie potem wszystko niestety wraca do punktu
        wyjscia. Szczerze mowiac kazdy lekarz ma tez inne metody leczenia
        dobiera naogół inne leki, wiec ciezko jest znalezc w tej chorobie
        złoty srodek jest to metoda prób i błedow.
        • dorotek_s Re: objawy po oczyszczaniu. 06.05.08, 10:40
          Wprawdzie pisałam o tym już na innym wątku ale sie powtórzę tutaj bo wątek
          bardziej adekwatny. Jestem w 4 tygodniu diety (zgodnej z zaleceniami dr. Janusa)
          i leczenia sie medycyna standardową(Mycosyst i Nystatyna). Lekarz ostrzegał
          przed negatywnymi objawami trucia grzyba szczególnie na początku kuracji jednak
          nic mi takiego nie było. Poza 2 napadami migreny, ale ja generalnie jestem
          migrenowcem więc nie zwróciłam na to uwagi.
          Z drugiej strony czuje się bardzo dobrze, objawy chorobowe ustąpiły, w końcu
          trawię normalnie. Nie wiem jak mam ten brak objawów rozumieć. Po skończeniu
          Mycosystu i pozostałych leków zamierzam zastosować metody naturalne, z tym ze
          nie jestem do końca pewna czy jest sens zebym np. brała sie za leki typu
          paraprotex itp... skoro czuję się dobrze. No chyba ze nagle nie daj boże objawy
          chorobowe znów by mi wróciły, to wtedy. Sama nie wiem jak mam rozumieć ten brak
          objawów odtruwania organizmu.
          • kop32 Re: objawy po oczyszczaniu. 06.05.08, 22:45
            Dorotek a od jakiego czasu masz objawy grzybicy ? u mnie to wszystko
            zaczeło sie jakieś 10 lat temu ,ale zaden lekarz wtedy nawet nie
            wziął pod uwage ze przyczyna dolegliwosci moga być wlasnie grzyby.
            Może dlatego u mnie jest taki efekt po oczyszczaniu poniewaz
            choroba jest już dosyć zaawansowana i organizm jest mocno zatruty
            toksynami. Niestety musiałem odstawic detox(vilcacore) ponieważ było
            coraz gorzej zastanawiam sie czy sa jakies inne preparaty o takim
            działaniu i na tyle efektywne, może akurat na ten spycifik tylko tak
            reaguje
            • dorotek_s Re: objawy po oczyszczaniu. 07.05.08, 11:01
              Objawy grzybicy zaczęły sie ok 3 lata temu. Tzn miałam potworne problemy z
              trawieniem, mulenie w żołądku i wieczne bieganie do toalety. Ale zwalałam to na
              kark tego ze przez około 10 lat cierpiałam na zaburzenia jedzenia a jakieś 3
              lata temu byłam dopiero na etapie uczenia sie jedzenia na nowo. Wiec nie
              wiązałam tego z grzybica tylko poprostu z rozregulowaniem układu pokarmowego.
              Ale pewnego razu jak mąż musiał wezwać w nocy karetkę bo dostałam takiego bólu
              żołądka ze myślałam ze go sobie żywcem wyciągnę byle tylko nie bolał,
              przeraziłam sie na dobre. Lekarz od razu skierował mnie na gastroskopie, która
              zrobiłam niemal na II dzień. Wtedy właśnie wyszło ze żołądek mam zalany żółcią
              zmieszaną z białymi glutami. No ale ówczesny lekarz wpakował we mnie tylko
              jakies leki na refluks (bo diagnoza był refluks z dwunastnicy hehe) i tyle. Po
              lekach było jeszcze gorzej wiec odstawiłam je w cholerę i problem nagle jak reką
              odjął zniknął. Zero jakichkolwiek problemów z wypróżnianiem, ból żołądka wogole
              sie nie pojawiał, czasami tylko jakieś tam mulenie. I tak to trwało 2 lata.
              Przez ten czas zjadłam mnóstwo tetracykliny (trądzik po sterydowy, po
              antykoncepcji) i chyba to dołożyło oliwy do ognia. Zaczęły sie bóle ze strony
              woreczka żółciowego. Wiec wtedy pobiegłam do lekarza gdzie po USG czynnościowym
              woreczka, po obejrzeniu zdjęć z gastroskopii, po badaniu kału i ogólnego ponad
              godzinnego wywiadu stwierdzono candidę. Dostałam leki i od tej pory jak ręką
              odjął objawy bólowe ustąpiły. Pzy czym właśnie nie mam żadnych skutków
              ubocznych. Moze to faktycznie dlatego ze organizm porostu nie był cały
              zaatakowany tylko mój woreczek żółciowy, bo w nim tak naprawde ulokowała się
              candida... sama nie wiem
              • piotrcandida Re: objawy po oczyszczaniu. 07.05.08, 14:14
                Leki chemiczne na jakiś czas dadzą ci spokój ale nie myśl, że się wyleczyłaś.
                Objawy wrócą za kilka tygodni. Jeżeli zmieniłaś dietę, to być może za kilka
                miesięcy.
                • dorotek_s Re: objawy po oczyszczaniu. 08.05.08, 12:58
                  Taaa... tym bardziej ze właśnie caly czas zastanawiam sie nad leczeniem
                  naturalnym po skończonej kuracji lekami. Oczywiście, ale z gory zostałam spisana
                  na starte ze objawy i tak wrócą. To wogole po co podejmowac jakiekolwiek proby
                  leczenia skoro i tak wszystko wroci. Fantastycznie konstruktywna odpowiedz.
                  Pozdrawiam
    • rich69 Re: objawy po oczyszczaniu. 08.05.08, 13:11
      Polecam glebokie plukanie jelita za pomoca worka do lewatywy ,litr
      wody z trzema lyzkami octu jablkowego oraz lyzeczka soli
      morskiej.Woda pitana ,zadna mineralna albo gazowana , przegotowana
      ostudzona do temperatury ciala.Takie lewatywy czynia cuda usuwaja
      pasozyty,grzyby i toksyny.Wykonujemy je najepiej rano miedzy 5 a
      7.Rowniez sauna parowa idealnie usuwa toksyny i metale ciezkie z
      organizmu.
      • czerwona001 Re: objawy po oczyszczaniu. 25.02.18, 13:05
        Co ty gadasz. Pan ma kandydoze organizmu a nie tylko jelit. Sauna nie wskazana przy grzybicy.
        Najlepiej udać się do lekarza który się na tym zna nie robić nic samemu bo można zaszkodzić. Ja też walczylam z kandydoza i powiem ci ze zawsze musi być gorzej żeby było lepiej. To są objawy oczyszczania musisz wytrzymać i wytrzymasz. Przynajmniej 1 miesiąc rygorystycznej diety. Będzie dobrze
    • kop32 Re: objawy po oczyszczaniu. 09.05.08, 08:21
      Pomimo odstawienia leków oczyszczajacych (detoxu) ponad dwa tygodnie
      temu mam coraz wieksze biegunki praktycznie cała noc spedzam w
      toalecie , od kilku dni doszła jeszcze goraczka dochodzaca nawet do
      39 stopni. własciwie nic nie moge jesc niestety odszedłem od diety
      poniewaz warzyw w takim stanie wogole nie toleruje mój zoładek, jem
      tylko kaszki dla dzieci i kleiki. Nie wiem już co mam z tym robić i
      jak przerwać te biegunki (wziałem chyba wszystkie mozliwe leki
      przeciwbiegunkowe)ale bez zadnych efektow mam do tego straszne bole
      w okolicach watroby i trzustki. Moze miał ktoś z was podobne objawy
      i wie co w takim stanie mozna by było zrobić, narazie do lekarza nie
      chce z tym iśc bo zapewne zapisał by mi jakiś silny lek sterydowy ,
      a tego wole unikaknac.
      • betahcg Re: objawy po oczyszczaniu. 09.05.08, 11:14
        To weź tą biegunkę do badania. Poproś o skierowanie do laboratorium i dowiesz
        sie co w niej jest. A żeby zatrzymać - zamiast kaszek dla dzieci (bo są słodkie
        i z mlekiem) spróbuj marchwiankę: rozgotowana marchew i rozgotowany ryż biały,
        (ugotowany na wodzie po marchwi) zmiksuj i zjedz dwa razy dziennie. Proporcje
        mniej więcej pół na pół. To chyba od Janusa przepis - też miałam straszną
        biegunkę. Mnie od razu przeszło.
      • betahcg Re: objawy po oczyszczaniu. 09.05.08, 11:18
        aha... no i nystatynę biorę od ponad dwóch tygodni 4x1000000j.m. - więc to też
        mogło pomóc. ale ja robiłam badanie w laboratorium.
        • asaofetida Re: objawy po oczyszczaniu. 09.05.08, 12:23
          na biegunke dobra marchwianka a takze suszone owoce jagod zaparzone
          w formie herbatki
          • rich69 Re: objawy po oczyszczaniu. 09.05.08, 13:42
            Glebokie lewatywy z octem jablkowym i sola morska moga byc rowniez
            pomocne przy biegunkach,ponieawaz doprowadzisz srodowisko w jelicie
            grubym do bardziej kwasnego PH , masz w tej chwili za bardzo
            sasadowe i candida oraz parasyty stwarzaja takie zasadowe srodowisko.
            • dorotek_s Re: objawy po oczyszczaniu. 10.05.08, 16:50
              Jakoś nie potrafiłabym zrobić lewatywy.. smile Są rzeczy na tym świecie które mnie
              obrzydzają do tego stopnia ze porostu nie mogę się przełamać...

Z innych wieści, to odebrałam wyniki badań sprzed 2 tygodni - na pasożyty i
              candidę. Pasożytów nie było (zresztą nigdy ich nie bylo ale chciałam dla
              pewności powtórzyć badanie), no i już wtedy nie wykazano candidy! To było 2
              tygodnie temu, a kuracje Mycostystem mam jeszcze na tydzień smile Wiec generalnie
              bardzo sie ciesze. Rozmawiałam długo z lekarzem o diecie itd, no i generalnie
              dieta bez cukrowa jeszcze długo długo, ale to sie rozumie samo przez się. Mogę
              powolutku włączać do diety jakieś owoce (nareszcie!!!), najlepiej banany, jabłek
              jeszcze unikać. Troche ziemniaków itd. No i cały czas chlebek żytni, warzywa itd
              itd. Jeżeli nie poczuję żadnego pogorszenia zdrowia to na jesień mam zrobić
              ponowne badania, a w tym zrobię sobie gastroskopie dla pewności że nie mam już
              żółci w żołądku no i usg woreczka żółciowego czy w końcu wrócił do normalnych
              rozmiarów. Wiem wiem ze zaraz znajdą się entuzjaści żeby mnie zdołować ze to
              tylko chwilowa poprawa, ale ja mimo to sie ciesze, tym bardziej ze wcale nie
              uznaję się za wyleczoną mimo dobrych wyników.
              Zastanawiam się czym teraz naturalnym mogę doleczyć nadżerki, szczególnie
              żołądka? Ktoś może mnie wspomóc?
              • asaofetida Re: objawy po oczyszczaniu. 10.05.08, 21:46
                to wspaniale, ze czujesz sie lepiej. Optymizm tez pomaga w
                samoleczeniu. Apropos nadzerek to chyba dobra bylaby niejaka
                Mikstura Oczyszczajaca Sloneckiego
              • betahcg Re: objawy po oczyszczaniu. 11.05.08, 10:25
                ja nadżerki wyleczyłam czystym miąższem z aloesu (bez aloiny i z odmiany aloe
                barbadensis - takie wielkie rośliny, to sie kupuje gotowe w butelkach). Polecam
                - ja piłam kieliszeczek 50-tkę codziennie rano na czczo aż opróżniłam litrową
                butelkę.
                • kop32 Re: objawy po oczyszczaniu. 11.05.08, 10:50
                  Mam do was pytanie ponieważ mam coraz bardziej zaostrzone objawy i
                  nie wiem juz co z tym robić. Od kilku dni dosyć wysoka goraczka ok
                  39 stopni pod wieczor siegajaca nawet 40 stopni,silne bóle w
                  okolicach watroby i trzustki , ciagłe rozwolnienie którego niczym
                  nie moge zatrzymać. biore wegiel , nystatyne i stoperan ,jem tylko
                  krupniki i marchewke rozgotowaną z ryżem i żadnej poprawy a nawet
                  mam wrazenie ze to wszystko sie zaostrza. leże w domu bo nie jestem
                  w stanie nawet nigdzie wyjsc , leki na obniżenie goraczki tez nic
                  nie daja. Może powinienem w takim stanie położyć sie do szpitala ,
                  chociaż z drugiej strony wiem że metody leczenia w takich stanach
                  opierają sie na zaaplikowaniu leków sterydowych typu encorton itp.
                  ale nie mam już siły tak sie meczyć i może to jest jedyna droga zeby
                  to przerwać. Bardzo prosił bym o jakieś wasze sugestie dziekuje.
                  • betahcg Re: objawy po oczyszczaniu. 11.05.08, 11:08
                    Moja sugestia - dzwoń po karetkę, jak masz gorączkę to nie są żarty. A jeśli
                    masz gdzieś jakiś wrzód, stan zapalny albo inne dziadostwo i dojdzie do
                    perforacji, wda sie zakażenie otrzewnej to... delikatnie mówiąc masz marne
                    szanse. Szpital na miejscu ma wszystkie laboratoria i zrobią ci potrzebne
                    badania w ciągu godziny-dwóch. Poza tym jesteś pewnie odwodniony - dadzą ci
                    kroplówki. Leczeniem naturalnym sie zajmiesz jak pozbędziesz sie stanu ostrego!
                    Bądź rozsądny.
                    • kop32 Re: objawy po oczyszczaniu. 11.05.08, 11:24
                      betahcg dziekuję Ci bardzo za odpowiedz ,tak zrobie masz racje bo
                      konsekwencje mogą być faktycznie złe.
                      • dorotek_s Re: objawy po oczyszczaniu. 12.05.08, 14:57
                        kop32 i co z toba??
                        • kop32 Re: objawy po oczyszczaniu. 14.05.08, 14:29
                          Czesc Dorotek.Byłem u lekarza gastrologa ,nie napisałem wczesniej
                          chyba (przeoczenie) ale od 10 lat choruje na wrzodziejące zapalenie
                          jelita grubego stwierdzone w 98 roku. Od dwóch lat był spokój
                          żadnych bólów,biegunek itp. Gastrolog powiedział że jest to
                          zaostrzenie choroby, oczywiscie przy okazji objechał mnie ze nie
                          biore cały czas lekow(sulfasalazyna). Niestety jest to lek który ma
                          mase roznych skutkow ubocznych i branie go przez caly czas
                          spowodowałoby inne powazne dolegliwosci tak wiec gdy czułem sie
                          dobrze poprostu go odstawiłem. Oczywiscie dostałem sterydy,
                          sulfasalazyne i skierowanie do szpitala. Od wczoraj jednak zaczałem
                          pic sok z noni i widze delikatna poprawe, zmniejszona ilosc
                          wyproznien i troche lzejszy ból , mam nadzieje ze bedzie bedzie
                          sukcesywnie coraz lepiej i moze nie bede musiał siegac po tak
                          drastyczne srodki jak sterydy.
                          • asaofetida Re: objawy po oczyszczaniu. 02.06.08, 21:36
                            chemiczne leki zawsze maja skutki uboczne i lepiej je stosowac tylko
                            w zagrozeniu zycia. Ale do leczenia lepiej jest stosowac srodki
                            naturalne, np. sok noni , sok z aloesu, siemie lniane zalane
                            szklanka wody, specjalna dieta...
                            • tymma Re: objawy po oczyszczaniu. 05.06.08, 19:52
                              Kop32- a może po prostu za mało pijesz ( a co za tym idzie- mało
                              sikasz) i toksyny nie mają się jak wydostać z organizmu, więc
                              powodują pogorszenie objawów?
                              • kop32 Re: objawy po oczyszczaniu. 06.06.08, 11:08
                                tymma piję ok 1.5 do 2 litrów wody dziennie. Byłem kilka dni temu u
                                gastrologa zapisał mi lek sterydowy encorton i nie wiem teraz co mam
                                robić, ponieważ lek ten ma mase skutków ubocznych i jest nawet w
                                ulotce napisane że nie powinne go brać osoby które maja
                                grzybice.lekarz grzybicy nie wział wogole pod uwage , pomimo żę
                                pokazywałem mu swoje wyniki badań gdzie wyszła candida wzrost dość
                                obfity.pomimo moich jakiś sugesti wogole to zbagatelizował. Może ty
                                albo któryś z forumowiczów znacie jakiegoś dobrego lekarza w temacie
                                grzybic ktorego moglibyscie mi polecic.
    • kop32 Re: objawy po oczyszczaniu. 23.07.08, 10:04
      Witam. Mam pytanie czy przy utrzymujących sie biegunkach od
      dłuzszego czasu można brać miksture oczyszczająca Słoneckiego, czy
      może ona potęgować nasilenie objawów.
      • tymma Re: objawy po oczyszczaniu. 27.07.08, 20:12
        A przyjmujesz już MO i czy dopiero chcesz zacząć? Bo jeśli już
        pijesz to mikstura może powodować pogorszenie i należy zmniejszyć
        dawkę. Jeśli dopiero masz zamiar, to może warto spróbować, zaczać
        od niewielkiej dawki i obserwować organizm, jak reaguje. Czy Twoje
        pytanie dotyczy głównie utrzymujących się biegunek?
    • kop32 Re: objawy po oczyszczaniu. 27.07.08, 23:23
      pije od tygodnia i własciwie zauwazyłem ze narazie nie ma ani
      poprawy ,ani nasilenia biegunek. Boje sie tylko czy za jakis czas
      nie bedzie gorzej i czy wogole mikstura moze potegowac nasilenie
      biegunek nie wiem czy powinienem ja odstawic czy pic
      • asaofetida Re: objawy po oczyszczaniu. 29.07.08, 11:21
        najlepiej przetestowac na sobie...ale nie forsuj sie tylko stosuj
        mniejsze dawki...jak twoja goraczka? zmniejszyla sie?
        • kop32 Re: objawy po oczyszczaniu. 29.07.08, 12:19
          Cześc. Tak gorączki już nie mam ,przeczytałem w jakims artykule o
          candidzie ze biegunka moze swiadczyc o zapchaniu jelita grubego
          masami kałowymi i dobrze w takim przypadku zrobic oczyszczanie
          jelita czyli hydrokolonoterapie. Czy macie może jakieś doświadczenia
          w tym temacie?
          • asaofetida Re: objawy po oczyszczaniu. 30.07.08, 12:38
            oj nie. Ale wiem, ze lewatywy z moczu sa dobre na kamienie kalowe.
            Tez sie przymierzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka