odchody

(15 wyników)
  • Pies, bokser, lat 9, po operacji żołądka (3 tyg.), z problemami neurologicznymi w historii, obecnie stan dobry - zjada własne odchody i wylizuje mocz (od tygodnia). Od paru miesięcy przyjmuje Rumen Tabs, je Hill's b/d. Wet zalecił dodatkowo Multi Vit Canis. Z leków stale przyjmuje Encorton, Vetmedin, Nifuroksazyd, Ursocam, Bioprazol, Venter, Karsivan, Essentiale Forte, Hepatil, Aspargin. Zaczęłam podawać mu codziennie także jogurt probiotyczny. Czy to faktycznie tylko kwestia niedoborów żywi...
  • Mam psza- szczeniaka WEST - 3 miesiace zauwazyłam jak swoje własne odchody zjada , lekarz weterynarz przpisał tabletki ale nie pomaga jeśli tylko nie widze od razu sie dobiera do jedzenia własnych odchodów.Prosze mi odpowiedzieć czy z tego wyrośnie, czy może to jego skrzywuienie lub brak odpowiedznich witamin
  • od jakiegoś czasu zauważyłam że mój pies poczas spacerów turla sie po psich odchodach. Myslałam na początku że to przypadek ale jednak zdarza sie to coraz częściej. Słyszałam że to może mieć związek z brakiem jakichs witamin.Sama nie wiem co zrobić dltego prosze o pomoc!!
  • Jak w temacie-pies je swoje kupy (..) dodam, że pies przebywa na posesji gdy mnie nie ma wiec nie jestem w stanie go upilowac, skarcić czy nakrzyczec. Wpadł na gorącym uczynku na wspólnym spacerze i gdy narobił w domu. Diete ma urozmaiconą: karma profesjonalna, dodatkowo psie przysmaki. Oststnio dostaje tabletki ze żwaczem i nic to nie pomaga. Czy psa trzeba częsicej odrobaczac w zwiazku z tym beznadziejnym nawykiem.
  • Mam pytanie w domu jest 6 letnia sunia i 5 miesieczna kocia sunia czasemi zjada kocia kupe nie jestem w stanie tego upilnowac bo nie zawsze ktos jest w tym czasie w domu moje pytanie czy psu nic nie bedzie dziekuje za szybka odpowiedz i pozdrawiam
  • Zauwazylam dzisiaj krew w odchodach mojej swinki morskiej.Oprocz tego kupki sa sklejone.Swinka jest apatyczna,malo je,prawie caly czas lezy,ma nastroszone futerko.Co to moze byc,czy cos powaznego?
  • Brat ma kota, który wprawdzie załatwia się w kuwetę, lecz nie zasypuje tego w żwirek. słyszałam, że łączy się to z pokazaniem dominacji kota. Jak nauczyć go, żeby jednak zasypywał to, co zrobi?
  • moj pies je odchody, co prawda zdażyło mu sie to 2 razy, kiedy był młodszy tylko wąchał a teraz je... co robic?
  • mam kocurka, egzotyka, prawie 4-letniego. jest wykastrowany i dotad byl tez bardzo czysty. od jakiegos czasu jakby "znaczy" rozne katy mieszkania, mimo ze nie wiem czy o znaczeniu mozna mowic jesli jest kastratem.. kuwete ma czysta i chodzi do niej w zasadzie [wlasnie z tymi wyjatkami od czasu do czasu..]. z czego moze wynikac takie zachowanie? i co robic - czy pomoga "odstraszacze"? a moze stawiac mu kuwete tam gdzie "lubi siusiac"? tyle ze te miejsca sie zmieniaja.. i druga rze...
  • Witam, bardzo proszę o pomoc. Mamy kotkę syjamską, która jest cudowna. Nie możemy na nią w ogóle narzekać. otóż wychodząc do pracy zamkneliśmy przez przypadek ubikację,gdzie ma ona kuwetę. No i nasza milusińska znalazła sobie nowe miejsce do załatwiania- narożnik w pokoju... Jak możemy wywabić nieprzyjemny zapach? I jeszcze jedno pytanie, od niedawa mamy jeszcze szczeniaka. Czy jest możliwość oduczenia gp jedzenia kocich odchodów? Cóż choćbym bardzo chciała, to nie zawsze zdążę prz...
  • Ponad rok temu u mojej suni pojawiły się bardzo duże węzły chłonne (niemal jak kurze jajo). Wystąpiło to nagle, w ciągu dwóch dni. Nie było dolegliwości poza fizycznym obrazem. Antybiotyk bardzo dobrze poskutkował. W ciągu kilku dni nie było śladu choroby. Podobny przypadek wystąpił obecnie. Jeden węzeł chłonny na szyi jest duży. Ale lekarza wezwałem właściwie z innego powodu. Najpierw sunia zaczęła narzekać ni to na łapkę (miała okresy zapalenia stawów - dlatego Rimadyl zawsze m...
  • Moje pytanie jest krótkie, a mianowicie mam kota i psa, problem mój to znikające kocie odchody. Pies nagminie czyści kuwete kota. Co może być przyczyną że psiak zjada kupe kocią? Czy jest to niedobór czegoś w jego organiżmie, czy też taka jego uroda? Feeeee
  • Od kilku dni mój królik prawie nie je, a mimo to do jego ogonka przyczepiają się rzadkie odchody. Jaka może być tego przyczyna i jak nakłonić zwierzaka do jedzenia? Nie zmieniłam karmy, dostaje tą co jadł od dawna. Dodam jeszcze, że ma już 6 lat.
  • witam bardzo serdecznie Od niedawna jestem posiadaczką słodkiego 9 tyg.szczeniaczka.U hodowcy w 5 tyg.życia został zaszczepiony Euricanem ,wcześniej był 2x odrobaczany.Po 3 tyg.od ostatniego odrobaczania, juz u mnie,podałam mu kupioną u weterynarza tab.Paratex.Następnego dnia w odchodach, w całej swej krasie ,widoczny był robal,chyba glista. Zastanawiam się czy ta tabletka ukatrupiła wszystkie pasozyty ,czy możliwe jest ,że nie wszystkie osobniki dorosłe zostały wytępione.Czy preparat ten d...
  • Zauważyłan na brodzie kotka i tylko tam paproski, cos ale okruszynki kawey, rdzawo, brazowo czarnawe. Na niektórych włoskach ma przyklejone cos co wyglada jak stereotypowa " gnida". Ale nie pstryka, tylko rozmazuje sie... Po namocznieu wacika i przetraciu brody zostaje brazawa smuga ztych paproszków..wczoraj juz . wykapałam kotka u wetrynarza we frotline, zadnej pchły, wszy nia ciałku nie znalzałam, kotek drapie sie w okolicach brodu i podbrudka i tylko tam. czy mozliwe ze były t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się