Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      odchody

odchody

(18 wyników)
    • Mam 4 miesięcznego buldożka francuskiego. Z tygodnia na tydzień coraz rzadziej załatwia potrzeby fizjologiczne w domu. Gdy zostawał w domu na kilka godzin po powrocie NIGDY nie zastałam na dywanie jego odchodów, czasami widoczne były tylko plamy po moczu, wszak rzadko. Byłam przekonana, że szczeniak uczy się szybko gdzie należy załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne. Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłam jak załatwia się na dywan i za chwilę zjada(!!!) odchody. Oczywiście zareagowa...
    • mój wspaniały piesek, który jest zresztą kilka lat temu wzięty ze schroniska, bardzo często na spacerach szuka odchodów lub padliny i tarza się w tym. Nie muszę pisać co po takiej akcji się dzieje, paskudnie cuchnie, nie pomaga wielokrotne kąpanie. czy jest na to jakiś sposób, jakaś szczepionka, wcierka w sierść, czy może coś innego?
    • Juz nie mam siły, na kazdym spacerze zjada co sie da. Najczesciej sa to odchody innych psów. Moze ma jakies braki w jedzeniu?
    • Nie mieszkam w Polsce i slucham z przerazeniem relacji rodziny z kraju, ze wszedzie leza kupy psie i ze nie moga odpoczac po pracy, bo ciagle slysza szczekanie psow. Nie ma w Polsce prawa, ze wlasciciel musi sprzatac po psie? Zaklocanie spokoju ludzi jest w porzadku? Co mozna zrobic z tym szczekaniem? Jest na to jakies prawo? Moze wlasciciele psow i ludzie, ktorzy sobie z tym problemem poradzili cos poradza? Za granica sa budynki gdzie nie wolno miec zwierzat, w Polsce chyba nie? ...
    • Naukowcy normalnie potrafią czasem przejść samych siebie - spójrzcie na to: http://www.gizmos.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=458&Itemid=46 Jak na mój gust to rozwiązanie problemu zafajdanych trawników i wszechpanującego brudu...
    • Mamy dużego psa na podwórku i "kupki" do sprzątania, więc co wy robicie poten z nimi?? jak sie ich pozbywacie?? pytam powaznie, więc proszę bez głupich żartów....
    • WSZĘDZIE JEST TERAZ NAGONKA, ŻE MA WEJŚĆ OBOWIĄZEK POSIADANIA PRZY SOBIE TOREBKI Z ŁOPATKĄ - ALE GDIE TO KUPIĆ?? MOJEMU PIESKOWI TEŻ ZDAŻA SIĘ ZROBIĆ CO NIE CO NA ULICY... mOŻE KTOŚ WIE DZIE KUPIĆ TAKIE PRZYDATNE TOREBKI I ILE KOSZTUJĄ ?
    • Od dwoch tygodni, moj kot ma biegunke i jak zrobi w kuwete to potem w to wchodzi lapami i roznosi mi po calym mieszkaniu a ja musze zbierac. Problem w tym, ze mam karpety i to sie bardzo trudno czysci, nie tak jak dywan. Boje sie, ze kiedy jestem w pracy moja kotka moze mi rozniesc po karpecie kupe i to zaschnie a jak wroce do domu, to nie odpiore tego. Jak temu zapobiec?
    • Zbierac z chodnikow na nawoz do kwiatkow.
    • Prosze
    • Kochani zamierzak kupić żółwie wodne:)) I chciałabym jak najwiecej dowiedzieć się o tych stworzeniach! Co lubią jak je pielęgnować jakie terarium jest dla nich najlepsze poprostu wszsytko:)) Czytałam dużó o nich w internecie ale nie ma to jak porada osób, które przebywają z tymi słodkimi stworzeniami na codzień:)) Pozdrawiam Aśka
    • Moja kotka pozostawia w miejscu dłuższego wylegiwania taki czarny łupież-wygląda to jak sadza.Gdy to się ściera na mokro,to zaczyna się rozmazywać i zamieniać w smugi krwi-zapach tez krwi.Może ktoś wie co to może być?
    • Mamy małą suczkę ( 2 miesiące). Nagminnie sika na dywan, a wtedy moja żona łapie ją za pysk i wyciera pyskiem suczki zasikany dywan. Niestety raczej bez rezultatu choć ostatnio zauważyłem że jak krzyknę głośniej na suczkę to popuszcza mocz. Co z nim zrobić? Może zamiast wycierać mordą zasikany dywan psiknąć suczce dezodorantem w nos? Bo np. z kotem to przećwiczyliśmy że jak narobił na dywan to mu się wycierało mordę odchodami i się nauczył - teraz lata na dwór.
    • Toaleta(4)

Słyszłam, że kota można nauczyć korzystać z normalnej toalety, z której korzystają ludzie. Nie wiecie jak go można tego nauczyć? Może Wasze koty sa już takie sprytne?
    • Witam, mam w domu od środy kotkę - Zulę. Czy ktoś może mi powiedzieć jak często wymienia się piasek w kuwecie. Odchody stałe wyrzucam od razu. Mam wrażenie, że piasek już czuć. Pozdrawiam Agnieszka
    • Witam. Planuje zakup kota i w związku z tym mam pytanie. Zastanawiam sie nad kotem rasy Maine conne lub Syberyjczykiem. Ostatnio usłyszałam ,ze odchody Maine Coone mają mocny specyficzny zapach. Ciekawa jestem czy z Syberyjczykami jest tak samo? Pzd.
    • Czy ktoś wie coś na temat: jak pozbyć się gołębi z drzewa przed domem? Drzewo stoi w moim ogrodzie i przesiadują na nim sfory gołębi (robiąc mi na trawnik). Może są jakieś urządzenia które emitują fale które odstraszają gołebie? Proszę o POMOC.
    • jamniki(14)

Prosze o pomoc. Moja 5-letnia jamniczka wyjada z kuwety kocie odchody. Czego brakuje w jej pozywieniu? Karmie ja wlasciwie wszystkim- w odpowiednich ilosciach, bo nie jest otyla - suchym jedzeniem, puszkowym oraz - rzadko- resztkami ze stolu. Jest przepascista i zzarla by wszystko, co sie do tego celu nadaje. Jesli ma okazje - to nie pogardzi i kocim i kroliczym (suchym) i rybim (kiedys wysypal sie pokarm dla rybek). Co robic z tym smietnikowcem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się