Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      odczulanie

odczulanie

(3 wyniki)
    • cześć jestem chora na hashimoto i alergie; klika miesiecy odczulam sie mimo przeciwskazań w hashi(alergia powoduje u mnie duzo powiklan - przebyte juz operacje na zatoki i liczne zabiegi laryngologiczne) wydaje sie ze hormony sa ok: tsh 1,5764 (0,35-4,94); ft3-2,53 (1,71-3,71); ft4-1,13 (0,7-1,48) przy dawce euthyrox 87,5 mimo tego od jakiegos czas zle sie czuje - czuje oslabienie, zawroty glowy, kolatanie serca..teraz jestem przeziebiona drugi raz w ciagu 2 miesiecy..bardzo powoli wracam...
    • Witajcie, Odkąd pametam jestem alergiczką, jako dziecko byłam uczulona jedynie na futrzaki - koty, psy. Z czasem zaczęła się pojawiać alergia wiosenna podczas pylenia traw, drzew. W zeszłym roku o mało co się nie udusiłam i gdyby nie steryd wziewny byłoby marnie. Po tej akcji wyladowałam u alergologa, zrobiłam testy i zaczęłam się odczulać purethalem na trawy. Trzy lata temu zdiagnozowano u mnie Hashimoto, jestem stale na Euthyroxie, aktualnie 75, ale już i 100mg brałam. I mo...
    • Witam, Niedawno w swoim wątku pytałam o możliwy związek pomiędzy alergią, wysokimi przeciwciałami IgE a Hashimoto. Nikt nie odpowiedział, ale ja poszukałam trochę w Internecie. Niestety nie znalazłam odpowiedzi na wszystkie kwestie, ale wiem np., że u osób z Hashimoto nie powinno się robić zarówno testów punktowych, jak i płatkowych. Osób z Hashimoto nie wolno również odczulać. Może niektórym się przyda ta informacja. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się