oddychanie

(3 wyniki)
  • Spedzilam kilka tygodni w Polsce i postanowilam odwiedzic kilku specjalistow. Moj 3,5 letni syn mowi bardzo kiepsko, niby sie rozkreca ale dalej jest niewyrazie i niegramatycznie. Neurologopeda, po dlugim wywiadzie z namii i krotkich rozmowach z dzieckiem stwierdzila, ze musimy dac mu jeszcze czas, zwalila to na dwujezycznosc i duza aktywnosc ruchowa. Zalecila skonsultowac sie z laryngologiem bo mlody oddycha przez usta i ma jakby zatkany nos. Fakt, ze od stycznia prawie non sto...
  • Czy ktos słyszał o czapce, którą zakłada sie dziecku na noc, aby nie oddychało przez nos. Ona się jakoś fachowo nazywa. Podobno są wykroje takich czapek. Nie mogę znaleźć o tym żadnych informacji. Proszę Ws o pomoc. Pozdrawiam.
  • np. dmuchanie. Młody juz kilka miesiecy temu prawie nauczył się dmuchac na zapałkę. Świeczki na torcie zdmuchnął pięknie:) Teraz "gramy w piłkę" dmuchając po stole, zdmuchujemy sobie chusteczki z buzi etc. On nie umie! Nie dmucha strumieniem powietrza! Prawie sie zapluwa cały przy tym dmuchaniu! Jedyny sposób na naukę to ćwiczyć i ćwiczyc? Ja mu tłumacze, pokazuję. Myśle sobie zaraz o utrwalaniu złych nawyków. Już nie wiem co robić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się