oddychanie

(6 wyników)
  • Witam W dniu 26 lutego b.r. miałam wykonany w klinice na Koziej zabieg udrażniania dziurek, zwłaszcza lewej. Czy teraz po 5 miesiącach można ocenić czy dziurka sie z powrtotem nie zarosła, czy musi być badanie u foniatry czy chirurg potrafi to ocenić. Bardzo się martwię bo mialam już 14 operacji w tym kilka na nos i po poprzednich zabiegach dziurka zarastała. Z jednej strony nie chce juz mieć zabiegu, a z drugiej boję się że zarosnieta dziurka może powodować trudności z oddychan...
  • Moja córcia jest pół roku po operacji (rozszczep podbniebienia twardego i miękkiego oraz SPR). Ostatnio zauważyłam, że ma spore problemy z oddychaniem przez nos. W zasadzie od operacji było tak cały czas, ale na początku zrzucałam to na to, że to nowa sytuacja dla niej, że podniebienie miękkie jeszcze nie pracuje tak jak powinno, ale nic się nie zmieniło w tym temacie. W dzień w zasadzie ma cały czas otwartą buzię, w nosie jej jakby bulgocze (a kataru nie ma). W nocy natomiast o...
  • Dzień dobry chcialam dowiedziec sie jak od technicznej strony wygląda operacja przegrody nosowej u osoby dorosłej? Czy rurki włożone do obu dziurek nosa bardzo utrudniają oddychanie i funkcjonowanie? Boję się bólu a z drugiej strony chcialabym móc normalnie oddychać, szczególnie w nocy, kiedy to budzę się i brakuje mi powietrza.Proszę napiszcie o Waszych doswiadczeniach w tym wzgledzie. Czy warto pocierpieć by móc normalnie oddychać. Przeszlam już 13 operacji i czasem brakuje sił ...
  • Witam. Ciągle się zastanawiam, jak w pózniejszym wieku wyglądają dzieci z tą wadą i czy potrzebna jest jeszcze interwencja chirurgów odnośnie twarzoczaszki. Przeważnie wypowiadają się tu rodzice dzieci tylko z rozszczepem. Moja córka ma 14 mies. Bródka nadal jest cofnięta, choć mniej....co dalej?? czekam na odpowiedzi pozdrawiam
  • Ktoś musi być pierwszy... :) Zawsze staram się iść do przodu... gorzej na pewno nie będzie... pomyślałam, decydując się na te operacje... Odbyły się one w klinice PAM (Pomorska Akademia Medyczna) w Szczecinie (zachodniopomorskie) bo z niego właśnie jesteśmy... :) piękny zakątek Polski... bogaty w lasy... czy nosuje???... hmm???... na razie trochę "dziwnie" mówi... ale z dnia na dzień jest coraz lepiej... musi się przyzwyczaić do nowego (prawidłowego) obiegu powietrza podczas od...
  • Witam wszystkich. Nie pisałam dość długo, ale dziś chciałabym podzielić się z Wami wspaniałą wiadomością. 4 sierpnia mój syn Patryk miał korektę nosa i wargi. Nos zrobiony został "tylko w części kostnej". Patryk oddycha nareszcie obiema dziurkami. Korekta dziurek i czubka nosa odbędzie się gdy syn skończy 18 lat. Ale i tak nos jest w końcu prosty. Ale warga jest prześliczna. Przyznam się szczerze, że bałam się czy nie będzie wyglądać gorzej. Ale jest naprawdę piękna, bez białej kr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się