Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      oddychanie

oddychanie

(6 wyników)
    • Jest to jeden z objawów występujący u mnie. Chciałam zapytać czy Wy tez tak macie? Głowa boli prawie codzień ale czasem przychodzą takie dni... makabra normalnie! Głowa pęka - przeważnie skronie, mdłości, plamki jakieś ciemne widzę, leżeć źle, siedzieć źle... i te problemy z oddychaniem. Wszystko się we mnie trzęsie, czuję się tak dziwnie jakbym nie musiała oddychać wcale i jak o tym zapominam to normalnie nie oddycham! Staram się oddychać "na siłę" lecz czuję tak jakby zmniejszo...
    • [b]Dlaczego pomimo, że dzień dopiero się zaczyna, odczuwamy brak energii, poczucie letargu, podrażnienie lub, brak snu i odpoczynku, dlaczego patrząc w lustro jesteśmy niezadowoleni z naszego wyglądu? [/b] Jeśli czujesz się podobnie to warto przeczytać ten artykuł... Opowiem o swoich badaniach które przeprowadziłem żeby zrozumieć przyczyny powyższych objawów. Niektóre z czynników, które wpływają na nasze samopoczucie są znane. Dlatego staramy się prowadzić zdrowy styl życi...
    • Mam pytanie, czy ktoś zauważył u siebie związek migreny z zatkanym nosem lub ciągłym katarem? (czyli być może krzywą przegrodą nosową?) Ja już od jakiegoś czasu widzę, że zatkany nos przyczynia mi się do bólu głowy, a wieczny katar (niezależny od pyłków czy pogody) mam od lat. W poszukiwaniu sposobu na migrenę odwiedziłam również laryngologa (po wielu wizytach u neurologów, kręgarzy, ginekologów, bioenergoterapetów, speców od akupunktury itp.). Laryngolog stwierdził u mnie skrzy...
    • Moje nocne perypetie ku przestrodze :D hehehe Kładąc się spać coś mnie głowa ćmiła, ale postanowłam że prześpię. Może się uda bez leków. W nocy obudził mnie kładący się do łóżka mąż. Więc wstałam na tzw obchód czy dzieci są przykryte i czy oddychają (taką schizę mam wiem wiem muszę się leczyć psychiatrycznie ale nic nie poradzę jak się obudzę w nocy to muszę sprwdzić i tyle). Zapaliłam światełko a tu takie piękne zygzaki przed oczami NO po prostu aura jak marzenie dla wykł...
    • Zaczęłam u siebie obserwować nowy symptom migrenowy i chciałam spytać, czy zauważyliście u siebie cos takiego. Migrena u mnie zazwyczaj zaczyna sie popołudniem, trwa cały wieczór, idę z nią spać. Budzę się, przechodzi tak po dwóch godzinach - jakby odcięta nożem, ale tu zaczyna się najgorsze. Mam paraliż twarzy i szyi - spróbujcie napiąć mięsnie szyi i szczękowe, wykrzywijąc kąciku ust ku dołowi - nie mogę mówić - bo wszystko mam tak napięte, nie mogę też oddychać - złapanie powie...
    • Witam Czy ktoś mógłby mi podać strony gdzie mogłabym kupić taki lek w dużym stężeniu ze złocienia maruny.Kupiłam ostatnio przez serwis e-bay ale facet przysłał mi przeterminowany o nazwie MigraHealth.wiem że niektórym to pomogło a u nas w Polsce Mariomigram jest mało skuteczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się