Forum eDziecko eRodzice Samodzielna mama
ZMIEŃ
      odrzucony

odrzucony

(8 wyników)
    • Dziewczyny Czy mogę w odpowiedzi na pozew rozwodowy męża wnosiić o odrzucenie jego powództwa. Mąż jako jedyny powód do rozwodu podaje że przestał mnie kochać ( w ciągu miesiąca). Zdaje się żę zapomniał żę małżeństwo to takżę obowiązki i wspólne wychowywanie synka. Ja nie zgadzam się na rozwód i nie chcę go. To jest tylko i wyłącznie decyzja podjęta pzrez męża. Napiszcie proszę czy moje odzrucenie będzie miało jakieś konsekwemcje i czy to wogóle ma sens jeżeli chodzi o Sąd.
    • Witam wszystkich na forum, piszę tu po raz pierwszy, dopiero się zalogowałam. Mam poważny problem, jestem na kraju załamania, proszę pomóżcie, doradźcie, sprawa pilna. We wrześniu 2010 r. złożyłam pozew o rozwód po ponad 7 latach małżeństwa - mąż narkoman ze skłonnością do agresji, przemocy, niedojrzały. Żeby jak najszybciej mieć to za sobą wniosłam pozew bez orzekania o winie. Złożyłam również wniosek o zabezpieczenie powództwa na rzecz małoletnich dzieci. Mamy dwoje dzieci 3 i 6 lat. Mąż ...
    • mam problem.kilka tygodni temu miałam sprawe o alimenty uznanie ocostwa itp.zapadł wyrok.podpunkt dotyczący wysokości alimentów został nadany z klauzulą natychmiastowej wykonalności.reszta podpunktów nie.tatuś jednak wysłał pismo do sądu o uzasadnienie wyroku czyli bedzie apelował.wyrok ciagle nie jest prawomocny.i mam pytanie.czy on moze sie odwołać od wysokości alimentów czy tylko od tych pozostałych podpunktów?druga sprawa:kilka dni temu straciłam żródło utrzymania nie jestem...
    • po smierci meza zostały same długi:( byłam sie dzis radzic u radcy prawnej i doszłysmy do wniosku zeby odrzucic całkowicie spadek i w zwazku z tym jestem umowiona do notariusza na srode, ale jest jeszcze przyjecie z dobrodziejswtem inwentarza, jak to wyglada? bo wiem ze kredyty spałaca sie z majatku wspolnego, a u nas to pare szafek, normalnych zadnych antykow, akcji obligacji, czy jak np kredyt to 40tys, a rzeczoznawca mi majatek wyliczy na 3 tys to tylko 3 tys do spalcanie, lub jak wyliczyc...
    • Dziewczyny !!! Nie uwierzycie co zaproponował mi mój eks. Otóż kiedyś mówiłam mu, że skoro nie interesuje się synem to niech pozowoli żeby ktoś inny był dla małego ojcem i go pokochał (eks w ogóle nie odwiedza dziecka a twierdzi że go bardzo kocha). I mój eks zaproponował że ZRZECZE SIĘ PRAW DO DZIECKA jeśli ja ZRZEKĘ SIĘ ALIMENTÓW !!! Nie wiem czy się śmiac czy płakać. Oczywiście zasięgnęłam porady prawnika i on powiedział że nie jest mozliwe aby ot tak sobie zrzec się praw ro...
    • Może któraś z was wie z praktyki jak to z tym zabezpieczeniem jest. Czy jest ono wyższe czy niższe od ustalonych później alimentów.
    • Mialam sprawe o ustalenie ojcostwa i roszczenia z tym zwiazane - nie byl moim mezem, wiec pozwolil sobie na wymyslanie, ze dziecko nie jest jego, przedstawiajac zreszta absudralne argumenty. Zreszta nie wazne, nie o tym chcialam pisac. Byly bdania DNA, ojciec uznal dziecko przed sadem, nie zostala przyznana wladza rodzicielskia. I tu pojawia sie problem, dowiedzialam sie telefonicznie dzwoniac do sekretariatu, ze tato poprpsil o pismene uzasadnienie wyroku i bedzie skladal apelac...
    • Od 3 miesiecy maz przesyla mi alimenty (wywalczone w sadzie), poczta. Nie bardzo mi to na reke, bo nie zawsze 10 jestem w domu, i czekam na przekaz od "tatusia", pracuje itd, czy moge zwrocic sie do sadu (z nim polubownie nic nie da sie zalatwic), albo gdzies indziej i poprosic aby z dn.... alimenty przesylal na konto? Jak to zrobic? Dziekiz gory, wiem ze nie zawiode sie na was, a to mnie od dawna wkurza, wlasciwie to od pierwszej wplaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się