Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      odrzucony

odrzucony

(7 wyników)
    • Wczoraj na zebraniu odrzucono pełnomocnictwo od syna przebywającego teraz za granicą dla mnie do udziału w zebraniu, ponieważ nie zawierało porządku obrad zebrania. Czy taki wymóg rzeczywiście istnieje i czy z powodu niedopuszczenia mnie do głosowania można unieważnić uchwałę niekorzystną dla mojego syna?
    • Mam pytanko. Czy jeżeli złożyłem odwołanie od decyzji o pozwoleniu na budowę i dostałem pismo odrzucające moje odwołanie, czy to oznacza, że ta decyzja jest automatycznie prawomocna i deweloper może zacząć już budować, czy też musi poczekać aż upłynie termin na złożenie skargi od tej decyzji i nikt jej nie złoży?
    • 3) Jeżeli jedyny właściciel wyodrębnionego lokalu mieszkalnego we WM zmarł to czy w głosowaniu nad uchwałami w takiej WM mogą brać jego dzieci (np. jedno z nich) w następujących przypadkach: a) braku postanowienia sądowego o nabyciu spadku ? b) jest postanowienie sądowe o nabyciu spadku ale od wielu lat nie ujawniono tego w księdze wieczystej ? Ponadto w związku z pozycją nr b) (np. któryś z dzieci zmarłego), czy kopia postanowienia sądowego musi być dołączona do protokołu zebra...
    • czy sad apelacyjny moze odmowic uzasadnienia wyroku !Dla mnie to jest dziwne! Kumotry czy Towarzystwo wzajemnej adoracji? Jak podjac kroki prawne ,aby uzyskac uzasadnienie wyroku !
    • Witam 1) Czy przy glosowaniu jakiejs uchwaly , mozna oddać głos 'wstrzymujący się' czy tez liczy się go jako 'NIE' ? 2) Czy zebranie może zarządzić że osoby które podpisały listę, ale potem zrezygnowały z uczestnictwa w zebraniu mają liczony głos jako 'NIE' ? 3) Czy w przypadku gdy odbyło się już głosowanie na zasadach wymienionych w punkcie 2 wyniki głosowania muszą być podpisane przez głosujących, którzy wtedy mogą te zagłosowane wbrew swojej woli głosy zmienić ? pozdrawiam
    • czy zarządca nieruchomości może być pełnomocnikiem WM przed sądem w sprawie o eksmisję lub zapłatę?
    • Zarządca (sp. z o.o.) chce przedstawić wyniki głosowań Uchwał odbytych częściowo na Zebraniu Właścicieli a częściowo w drodze indywidualnego zbierania głosów po zebraniu jako oddane na "Tak", na "Nie" (obydwa według podpisów na liście) oraz wstrzymujące się, przy czym jako wstrzymujące liczy podpisy na liście oraz także wszystkie głosy puste (nieoddane). Ja chcę pozostać przy zdaniu (jako przewodniczący Zebrania), że wyniki trzeba przedstawić w formie: * głosy za uchwałą; * głosy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się