odrzucony

(7 wyników)
  • Zdarzyło sie to którejś Mamie? Fakt, moje dziecko ma refluks żoł-przeł, ale mimo to jadła 'mleko' (Nutramigen) z butelki, ale ostatnio (od 1,5 tyg) z butelki nic prawie nie zjada, natomiast reszte porcji dojada (w miarę chętnie) łyżeczką. W sumie nic złego, niedługo skonczy rok, nie musi juz jesc z butelki. Jestem ciekawa, czy ktorejs mamie przydarzylo sie cos podobnego - tzn ze dziecko w pewnym wieku samo odrzuciło butelkę...? Raczej slyszalam ze dzieje sie odwrotnie -ciezko od butli o...
  • Moj synek ma 4.5 mca. Karmie piersia. Od czerwca wracam do pracy, dlatego tydzien temu podjelismy probe podania mu mleka modyfikowanego. Wypil 90 ml Bebiko 1, co skonczylo sie wymiotami i biegunka. Pediatra polecil stopniowe podawanie mleka NAN 1 HA. Chcielismy zaczac 3 dni temu, ale synek nie chcial nawet wziac smoczka do buzi. Myslelismy, ze to mleko mu nie smakuje, wiec wymieszalismy je z moim. Tez nie chcial pic, podobnie jak mojego odciagnietego, mimo, ze odciagane pil wczesniej wi...
  • Moja 10-cio miesięczna córeczka od tygodnia nie chce pić mleka, kaszek z butelki. Zagęszczam więc kaszki i podaję łyżeczką. Niestety muszę się nieźle nagimnastykować żeby zjadła. O butli nie chce słyszeć, choć soczki, herbatki, wodę pije chętnie przez smoczek. Czy to możliwe że nie chce już kaszek pić przez smoczek? Czy to może byc wina wyrzynających się górnych jedynek? Próbować nadal czy przejść już tylko na kaszkę podawaną łyżeczką?
  • Moja córeczka nie chce w ogóle pić mleka!Ma skończone 4 miesiące i jest obecnie na Nutramigenie.Badania moczu ,posiewu i krwi są ok.Ale spadła na wadze 200g.Ostatnio jak tylko widzi butelką to się kręci a próba podania jej mleka kończy się wypiciem ok 50ml.Wieczorem (po 5 godzinach od posiłku ) wcale nie chce jeść.Wypija niewielką ilość na śpiąco.Od 3 dni zaczęłam jej podawać zupki i deserki(przez butelkę bo łyżeczką nie chce-wymiotuje)i pije.Oczywiście gdy zobaczy butelkę to się broni...
  • Witam, moja córcia na dniach skończy 6 miesięcy. Jest na Nutramigenie 2 bo ma nietolerancję laktozy. Od dwóch miesięcy je praktycznie wszystko tzn. wszystko dozwolone dla niemowląt. W ciągu dnia nie je już mleka sama odrzuciła. Oto jej schemat żywienia: 19:30 - 170ml mleka 02.00 - 03.00 170ml mleka 06.00 - 130ml mleka 10.00 - deserek bądź sinlac z owocami 13.00 - obiadek 16.00 - sinlac z owocami bądź owoce z biszkoptem 19:330 - 170 ml mleka Czy taki schemat jest dobry? I mam jeszcz...
  • czy mozna mieszac nutramigen z wlasnym pokarmem i podawac w jednej butelce?
  • witam ,mój synek ma 5 miesięcy ,od 2 tygodni nie woła że jest głodny a zawsze dawał bardzo głośno znać,mleko też jadł ,niestety teraz mogę mu podawać mleko kiedy śpi,poza tym soczki,zupki i deserki bardzo ładnie je,na dobę zjada wszystkiego łącznie z zupkami ,soczkami od 580 do 790,niestety częściej jest 580,waży 7100,masa urodzeniowa 2500,miał wadę serca ,ale jest już po operacji,i wszystko ok(chodzimy na kontrolę )dodam że do mleka dodaję kaszki smakowe ale to nie pomaga ,i je...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się