odrzucony

(10 wyników)
  • Ciekawa jestem Waszych opinii. Córka ma 3 lata i 4 miesiące. Bardzo lgnie do dzieci, pragnie wspólnych zabaw. Jest otwarta i serdeczna. Na placu zabaw polubiła starsze od siebie koleżanki i kolegów (o rok, i jeszcze starszych) i dąży do wspólnej zabawy. Czasem dzieci się zgadzają, czasem nie. Ostatnio zdarzyło się taka sytuacja: jedna z dziewczynek, taka jakby starsza "idolka", powiedziała: odejdź, nie możesz się z nami bawic, jesteś mała. Moja córka tłumaczy, przekonuje... - Dl...
  • Mój 3 letni synek bardzo mało mówi, obecnie chodzi do przedszkola na dni adaptacyjne. Pierwszy problem polega na tym, że płacze gdy ja, mąż lub babcia mamy opuścić salę zabaw i mamy zaczekać obok w pokoju. Pilnuje nas w przedszkolu jak oka w głowie ! Druga sprawa synek nie mówi, boję się że grupa dzieci go odrzuci, przez jego histerię za bliskimi, do tego jest w grupie większość 4 latków. Nie wiem jak mam się zachować...proszę o pomoc i pozdrawiam.
  • Córka ma 7 lat. Jest wrażliwa, nieśmiała. Zaczęła wychodzić sama na rower. I kilka razy kiedy podjechała do dwóch koleżanek te ją przegoniły. Wróciła z płaczem. Rozmowa z dziewczynkami nic nie dała. Z rodzicami też niewiele. Jedna z nich przychodzi do nas i wtedy bawią się ładnie. Tym bardziej boli córkę odrzucenie gdy jest z inną koleżanką. Czy zabronić tej koleżance przychodzic do nas? Czy się nie wtrącać? Ale efekt jest taki, że córka nie chce wogóle wychodzić z domu, bo boi ...
  • Bardzo proszę Panią psycholog o pomoc. Od 1 czerwca br. zaczęłam pracę, a mój 2-letni syn jeździ do babci. Od tego czasu nie chce żebym go dotykała, mówi że nie tęskni za mną, nie kocha, tylko tatuś moze mu czytać, kąpać go itp. Nawet jak bardzo staram się zająć go zabawą to zostawia mnie z zabawkami i biegnie za tatą. Ja nie mogę mu zwrócić uwagi że czegoś mu nie wolno bo wpada w wielki płacz i ucieka do tatusia na skargę. Wogóle unika ze mną kontaktu. Nie wiem gdzie popełniłam b...
  • Witam serdecznie, piszę do Pani z kłopotem, który myślałam, że minie, podczas gdy sytuacja wydaje się raczej utrwalać. Moja córka (2lata 4mce) zachowuje się tak, jakby mnie ... nie lubiła. Być może z nią wszystko jest w porządku, a tylko dla mnie jest to trudne do zniesienia, nie mniej jednak Hania nie zachowuje się wobec mnie, jak inne dzieci w stosunku do mam. 1. Nie cieszy sie gdy mnie widzi, gdy wracam z pracy, najczęściej po prostu nie reaguje. 2. Gdy przychodzę d...
  • Moja córka od ponad miesiąca reaguje złością na każdą moją prośbę czy czynność jaką muszę przy niej wykonać. I tak jak chcę zmienić pieluchę jest płacz a w najlepszym przypadku krzyk i 'tupanie' nogami lub ucieczka. Podobnie jest jak idziemy na spacer czy z niego wracamy, jak trzeba się wykąpać, zjeść (no chyba, że coś baaardzo lubi), ubrać się. Dodam, że córka bardzo dużo rozumie, bo na moje słowa zawsze reaguje. Co najdziwniejsze jeśli proponuje jej coś co ona lubi, np. 'pomaga' zrobi...
  • Witam. Mam 4,5 letniego syna , niedawno przeprowadziliśmy sie w nowe miejsce i jest w okolicy duży fajny plac zabaw na który chodzę z synkiem . Od września idzie do przedszkola, wcześniej nie chodził z powodu opóźnienia mowy i częstych zajęć z logopedą (teraz już bez większych problemów mozna się z nim dogadać ). Synek jest badzo duży jak na swój wiek 124 cm i 25 kg wagi(lekka nadwaga), jest bardzo wesoły otwarty ale ma problemy w zabawie w grupie . Dzisiaj wróciłam z placu zaba...
  • witam serdecznie. Potrzebuję porady. Córka nie długo skończy 3 lata. Zdażało jej się popuszczać siku gdy była bardzo rozbawiona lub zajęta. Lecz od 3 dni, zsikuje się całkowicie i za kazdym razem. Nawet w nocy. nie jest już pieluchowa od roku. Nie było z tym problemu. Teraz Nie woła siku, dziś nawet nie zawołała jak chciała kupę. Zastałam ja ze spuszczonymi spodniami i upaćkanymi dłońmi. Teraz jesteśmy 3 tydzień na wakacjach u cioci " na wsi". Ja, moja babcia i dzieci, mąż doje...
  • Zauważylam, że synek zaczął odtrącać tatę. Nie zgadza się na wspólne spanie, zabawę itp. Gdy jesteśmy w trojkę chwilę jest ok a potem maluch mówi, żeby tatuś sobie poszedł. Skarży mi się, że jak jest tata, to się nim nie zajmuję. Mąż pracuje za granicą, średnio co 4 tyg. jest w domu, ale kiedy jest w domu, to kazdą chwilę staramy się spedzać razem we trójkę - spacery, wycieczki wspólne zabawy itp. Synek od urodzenia miał z nim dobry kontakt i to się nie zmienilo. Gdy są tylko we...
  • kocham(7)

mój synek (3latka) gdy zrobi coś złego lub jest niegrzeczny zanim jeszcze zdążę powiedzieć mu że będzie ukarany i pójdzie do kąta zaczyna wołać kocham cię kocham cię. przytulam go i tłumaczę mu że też go kocham ale jestem zła za to co zrobił i kara musi być ale on mimo wszystko jakby się ratował przed karą i dalej że kocha. bardzo często przytulamy się i mówimy sobie że się kochamy w ciągu dnia tak poprostu. zaczyna mi jednak przeszkadzać ta sytuacja z mówieniem kocham jakby na ratun...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się