opiekun

(8 wyników)
  • Zwracam się do osób mających duże doświadczenie uniwersyteckie. Opiekun mojej pracy licencjackiej nie poinformował mnie o błędach w konstrukcji metodologicznej pracy. Teraz zostałem poinformowany że muszę napisać od nowa 90 procent pracy licencjackiej wysłał mi całą bibliografie i artykuły (20 anglojezycznych, 10 polskich plus kilka innych zrodel) do tego potrzebne. Skontaktowałem się z dyrekcją i opiekunka poinformowałem o problemie - mocno sugerowałem a nawet wypowiedziałem niekonpetencje ...
  • Chciałam zapytać bardziej doświadczonych - czy wypada napisać maila do profesora, którego chcemy poprosić o to,żeby został naszym opiekunem naukowym? Chodzi mi o takie ogólne zapytanie czy w ogóle wyraziłby chcę. Nie chcę iść do niego na dyżur, gdyż zawsze czeka tam w kolejce min. kilkanaście osób i bierze zazwyczaj po kilka do gabinetu, więc nie ma szans na spokojna rozmowę. Tak się więc zastanawiam czy nie lepiej wstępnie porozumiewać się mailem. Jakie macie doświadczenia. Aha...
  • czesc czy tez tak mieliście? Jestem załamana, we wrześniu miął być otwierany przewód (propozycja opiekuna), studia przedłużyłąm o semestr i ...coż... "współpraca na m się nie układa. Radzę szukać innego opiekuna." Co mam zrobić? Wysłałam maile do innych, ale coż..na razie brak odpowiedzi..zamiast siedzieć i nanosić ostatnie poprawki do rozdziałów, nie robię nic...Totalna załamka...:( Mam ochotę wszystko rzucić w diabły....:( Poradzcie, co robić w takiej sytuacji? Kasia
  • Witam! Jakie wynagrodzenie otrzymuje opiekun pracy mgr za pełnienie tej funkcji? Proszę o przykłady kwot netto w przeliczeniu na jednego magistranta. Co w przypadku, gdy np. magistrant zrezygnuje ze studiów? Czy opiekun ma wtedy jakieś kłopoty, np. z powodu "niewypracowanego" pensum lub czegoś podobnego? Dziękuję za pomoc, Pozdrawiam
  • Jestem na etapie podejmowania decyzji czy Wydział Prawa na UW czy INP na PAN. Jeżeli ktoś z Was ma doświadczenia związane z tymi jednostaki, będę wdzięczna za podpowiedzi.
  • Witam, [trochę OT bo to forum doktorantów a nie magistrantów...] jak to jest z ilością magistrantów przypadających na 1 opiekuna pracy...czy uczelnia określana jako "Dobra uczelnia" (czołówka rankingów) pozwala na to, żeby 1 opiekun ("promotor") miał tylu magistrantów, od tego nadmiaru praktycznie nie ma czasu na żadnego z nich? Słyszałem o takiej sytuacji (gdzie były podejrzenia że promotor/recenzent nie zapoznał się z całą pracą...)-ale to jest uczelnia z szarego końca wszel...
  • Witam wszytkich jako regularny czytelnik Forum:) Jestem bardzo wdzieczny wszystkim ktorzy dziela sie tutaj swoim doswiadczeniem, jest to bardzo pomocne! Ja niestety nie moge sie przedstawic, ani zbytnio tutaj wpisywac, bo nierozsadnie zachwalalem szczerosc Forum i moj opiekun nie zyczy sobie moich tutaj wypowiedzi:( Tu mala sugestia ze moze jednak jakies Forum zamkniete dla osob w takiej sytuacji? Tam mozna by dopiero sie wygadac!(?) Dla osob z zacieciem sledczym zdradze ze wpisa...
  • Na stronie dostępne są już recenzje i wstępne decyzje czy grant jest zakwalifikowany do finansowania. Powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się